Info

PRESENTACIÓ: Sóc la Montse Palou, professora de filosofia de l’IES PEDRAFORCA. Aquest projecte em serveix per liderar un procés creatiu en l’àmbit del pensament crític i per provocar una reacció o un possicionament enfront les realitats, els fets, les opinions de l’alumnat.

Aquestes línies de treball i de diàleg són constants al meu currículum:

1. La recerca d’un pensament que abordi les necessitats i viviències socials de l’alumnat i

2. La recerca de la innovació utilitzant  a eines de treball diverses (la fotografia, el cinema, la música  i els audiovisuals en general).

Les meves referències d’implicació de base:

Pertanyo al Grup de Filosofia y de la Ciència del Casal del Mestre de Santa Coloma de Gramenet (al menys en el seu espirit segueixo mantenint el que vaig aprendre amb el companys/es de Santa Cloma, ja que fa 8 anys que vaig deixar aquesta ciutat migratòria i treballadora que és Santa Coloma). Per a mi, aquella ciutat va significar un aprenentatge del dolor i de la compasió laica a través dels joves i la possibilitat d’entendre i fer acompanyaments diversos (intectual, acadèmic, creatiu, emocional i fins i tot, social) que m’han servit per entomar  els meus actuals alumnes i en els nous temps de globalització i migracions)

També fa molts anys, que encara em sento socràtica. participo amb el Grup de filosofia aplicada de la Societat Catalana de Filosofia (IEC) on any darrera any fent lectures compartides dels clàssics i moderns del món de l’ètica, la política, la sociologia, etc. (Hem llegit a Plató, a Aristòtil, a Kant, a Fitche, … ara estem llegim Les meditacions pascalianes de Bourdieu).

 

M’he involucrat en recerques sobre agrupacions i cultures juvenils, vaig participar en el procés Barcelona, dirigit per Carles Feixa, acompanyant els joves llatins, segueixo…

 

Leave a Reply