Fotos seleccionades per a la Mostra de Fotofilosofia 2017

Aquestes són les fotos que hem seleccionat per presentar a la Mostra de Fotofilosofia d’aquest any, que se celebrarà el proper dimecres dia 15 de novembre a l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia de la UB. Aquest acte es du a terme en motiu de la celebració del Dia Internacional de la Filosofia.

Fotografies seleccionades

Els criteris de selecció els han establert els mateixos alumnes i ells han triat les fotos que finalment presentem a la mostra tot i que totes les del bloc tenen el seu interès i la seva vàlua.

 

 

 

La societat ens corromp?

IMG-20171107-WA0004

Alejandro Garcia Carmona 4t B

La meva foto es una foto a la zona de Barcelona que representa a un grup de gent que esta creuant el pas de zebra en vermell. Per a mi aquesta foto representa que des de petits ens diuen que fem coses que potser no estan be o no es tenen que fer encara que estiguin se’n contrapruduents amb les normes de convivència de la societat, això fa que quan creixem fem coses que potser no estan be però com ho fem des de petits creiem que no estan tan malament. Altres exemples són les pel·lícules, series o inclús els llibres que et poden influir en la teva manera de pensar encara que no determinaran com ets, perquè per veure una pel·lícula de acció no et tornàs violent o per veure una de amor no et tornes romàntic perquè si, encara que al llarg dels anys potser si que pot arribar a influir-te.

Peró personal-ment crec que el que determina com es en gran mesura serà la teva família i les ideologies que et pugin ensenyar ja que si des de petit t ensenyen a ser racista ho seràs ,però si te ensenyan que tothom es igual seràs respectuós amb els demès.

He escollit aquesta foto perquè crec que des de petits ens influencien i això afecta a com seràs, ningú neix se’n un assassí ni se’n dolent tot depèn de com t’ han educat des de petit.

Té la vida un sentit?

IMG-20171102-WA0027

Flavio Romo, Jan Carné, Mainish Shakeel     4t B

Té la vida un sentit? Tu creus que la vida té un sentit en concret? Creus que tenim un destí o una missió que completar al llarg de la teva vida?

Alguns creiem que la vida no té sentit perquè la nostra existència no té cap fi en concret, som com màquines i mecanismes destinats a fer allò que els nostres sentits i impulsos volen.

Ho demostrem amb aquesta obra anomenada El sentit de la vida en la qual es representen éssers humans envoltats pels problemes de les seves vides quotidianes al carrer mentre hi ha un home assegut meditant sobre el sentit de la vida i altres preguntes existencials.

Els animals tenen drets?

foto berta

Berta Moya      4t A

Es podria dir que el colom és un animal bastant lliure, ja que pot anar allà on vulgui sense que res ni ningú l’aturi.

Jo crec que tots els animals tenen els seus drets, encara que no els hi donem. Penso també que avui dia no es tracten a tots els animals com haurien de ser tractats, per tant, és com si els estiguessim prohibint els seus drets. Per exemple, els animals que nosaltres mengem, molts d’ells han estat maltractats prèviament abans que nosaltres ens puguem alimentar gràcies a ells, i el nombre d’animals que viuen bé abans de morir per donar-nos aliment, es molt baix comparat amb el nombre d’animals maltractats.

A part del fet que els animals et fan companyia, t’estimen i estan amb tu, alguns d’ells fan que tu mengis, per tant, penso que cap animal, sigui l’animal que sigui, no es mereix ser maltractat.

Tenen drets els animals?

foto jeff

Jeff Vidad   4t B

El gos és un animal domèstic que no es lliure del tot, ja que perfectament podria anar sense la corretja i res passaria.

A nosaltres ens agradaria estar lligats? Llavors per què els gossos també? Entenc que ho tinguis lligat perque no s’escapi però tenir-ho sempre lligat, no. Perfectament podem tenir els gossos sense corretja. També existeixen casos on els gossos són maltractats, abandonats, quan sabem que ells no fan res mal, per què els maltractem? També hi és la gossera on hi ha molts de gossos abandonats que busquen algú que els cuidi i tenir una vida nova, per què no els adoptem? Són animals que també necessiten companyia com nosaltres, llavors per què no hi els fem un favor.

Què ens distingeix dels animals?

IMG-20171031-WA0000

Eva Céspedes   4t C

No hi ha gaires coses que ens distingeixin dels animals. Nosaltres també som animals, d’una altre espècie, però ho som. Nosaltres tenim una forma de pensar diferent a les altres espècies, però de totes maneres les altres espècies també pensen, òbviament diferent.

L’humà reflexiona, és a dir, té consciència del propi jo o, lo mateix seria, pot preguntar-se el sentit de la seva vida. Un animal no és conscient de la seva finitud, però un humà en canvi sí. Tothom pensa que un animal i un humà no són iguals, però segons l’evolució de l’esser humà, el nostre comportament al principi de la nostra existència era igual al d’un animal avui dia. Aleshores, si un animal i un humà en certs aspectes són iguals, per què no poden tenir els mateixos drets?

Òbviament els animals tenen drets, però hi ha alguns dels drets que no són aplicats. L’ase no té llibertat i és pràcticament utilitzat per ser un espectacle per la gent que el veu. Està pràcticament tota la seva vida tancat entre quatre reixes i mal vivint. Segurament també sera maltractat, i si tu em dius que això es tenir drets, no se quina idea deus tenir sobre la vida.

És necessari menysprear als animals com l’esser huma ho fa?

El treball és la nova esclavitud o ens dignifica ?

IMG-20171031-WA0000

Lara Volevici 4t C

El treball dignifica o esclavitza a l’home?

Jo he fet una foto que expressa la relació entre temps i diners que hi ha ara mateix a qualsevol treball.

Hi ha molts tipus de treballs i molts tipus de persones, a molta gent l’encanta el treball que fa, aprèn amb ell, s’enriqueix i el fa millorar. Hi ha altres treballs que són molt més durs i són moltes més hores de les que són permitides.

Llavors lo millor seria separar els diners del  treball, així podrias trobar la teva vocació i fer el treball que t’agrada sense la relació que hi ha amb els diners.

Intentant  donant una resposta a la pregunta inicial el treball dignifica a l’home i el diner l’esclavitza.

En realitat és el que veiem?

IMG-20171031-WA0012

Mireia Casabayó   4t C

Com podeu veure, el sol reflecteix la ciutat, així és com podríem veure la nostra Terra. Un món que existeix a partir de les idees que han estat creades en un altre món, i que aquestes idees són les que ens reflecteixen. Podria ser que aquest món que estem veient sigui com un somni o simplement tot el que estem veient ho estem distorsionant com un peix en una peixera rodona, i en realitat tot el que estem veient no és així i és d’una altra manera. Com per exemple els colors, els colors estan creats a partir de la llum solar quan travessa l’atmosfera.

Vosaltres creieu que el mon que està davant els nostres ulls és real o en realitat és producte de la nostra imaginació?