Featured post

PROJECTE: LES PARTS DE LA CARA

Títol del projecte: La cara
Adreça del bloc: http://blocs.xtec.cat/ficahilapota/wp-admin/post-new.php
Definició conceptual (activitat, centre d’interès, etc,…): Són un recull d’activitats relacionades amb les tac entorn d’un tema concret, en aquest cas, el COS.
Recursos TIC que hi seran presents en el projecte: 1.JCLIC
2.Joc de les mil cares
3. Kid pix
4. Vídeo al youtube de les parts de la cara
5.Monoface
Tema curricular que treballarà el projecte: Les parts de la cara
Àrea (o àrees) d’ensenyament que treballarà el projecte: Descoberta d’un mateix
Nivell a qui s’adreça: P3
Objectius: – Identificar les parts de la cara
– Situar les parts de la cara
– Iniciar-se en el domini del ratolí

Altres recursos i activitats no TIC que creieu oportú destacar: – Conversa inicial sobre la cara
– Autoretrat amb pintura.
Atenció a la diversitat: El treball per racons ens facilitarà una atenció més individualitzada. La mestra de suport estarà present a l’aula en les sessions de racons.
Peculiaritats que aporta el projecte: Treballar les parts de la cara d’una manera divertida.
En el JCLIC només utilitzarem els primers jocs ja que després venen jocs de lecto-escriptura, que no són adequats pel nivell.
El vídeo de Youtube hi canten la cançó en castellà, si ho volguéssim podríem treure el volum i posar la cançó en català.
Elements didàctics de millora –previsibles- amb l’aplicació del projecte: En principi els programes i jocs utilitzats són adequats per l’edat dels nens de P3, caldria veure si un cop portades a terme les activitats caldria pujar o baixar el nivell de dificultat. A banda del programa Monoface hi ha uns altres dos que tenen un xic més de dificultat que ens podrien anar bé en el cas que ho necessitéssim.

Avaluació: Avaluació inicial: Recull per escrit dels comentaris dels infants de la conversa sobre les parts de la cara, què hi ha, per què serveix cada part…
Avaluació formativa: Seguiment a través de graelles i observacions durant tot el procés.
Avaluació final: Autoretrat amb el Kid Pix (o qualsevol altre editor gràfic)
Altres elements que considereu importants d’assenyalar: Les adreces d’internet on es poden trobar els programes utilitzats són:
El joc de les mil cares:
http://www.blogcdn.com/www.joystiq.com/media/2006/10/mii-v3.swf
Monoface
http://www.mono-1.com/monoface/main.html
JCLIC: El cos
http://clic.xtec.cat/db/jclicApplet.jsp?project=http://clic.xtec.cat/
projects/cos/jclic/cos.jclic.zip&lang=ca&title=El+cos
Cançó de les parts de la cara

Una cançó d’aniversari diferent: “Avui fas anys” de Dijous Paella.

avuifasanys

Sovint utilitzem les cançons de sempre per celebrar els aniversaris. Moltes felicitats…Anys i anys per molts anys ( gràcies super3!!), Aniversari feliç…Us en proposo una de diferent  que segur que us farà moure els peus mentre l’escolteu. A mi m’encanta, la trobo molt positiva i divertida. I per si hi ha algú que avui fa anys…MOLTES FELICITATS!!

US CONVIDO A FICAR LA POTA!

Si busques el significat de la frase “ficar la pota” veurasque diu una cosa així com: espatllar alguna cosa o situació. Doncs bé, aquí, evidentment no pretenc espatllar res, ben al contrari! Ficar la pota ens ajuda a millorar, a aprendre dels errors. Per això et convido a ficar la pota en aquest bloc (en el millor dels sentits de la frase) i a que comparteixis experiències i recursos. Aquí hi trobaras experiències, recursos , articles, etc que em semblen interessants i que potser per a tu també ho siguin així que…FICA-HI LA POTA!!