Llegim al Carrer 2024

El 23 d’abril  diada de Sant Jordi, els centres educatius de Moià van participar  durant tot el matí a  l’acte Llegim al carrer”. En cinc espais diferents del centre del  poble, es van llegir poemes de Joan Salvat-Papasseit i de Salvador Comelles, fragments de “Mary Poppins” amb versió de Marta Ibáñez, obra de María José Domènech i poesia de Joana Raspall.

.  Els lectors i lectores  de 3r a 6è, de 1r i 2n i de 4t d’ESO de Moià  llegien pels  companys i companyes de centres educatius diferents al seus. Aquest curs és el primer que els nois i noies de 4t d’ESO van  llegir per a l’alumnat de les llars d’infants de la Vila. Aquesta activitat compta amb el suport de la Biblioteca i de l’Ajuntament de Moià i és coordinada per l’extensió del Centre de Recursos al Moianès.

Sant Jordi 2024

Presencialitat a l’extensió

Us informem que fins a nou avís, l’extensió del Moianès romandrà tancada. Per a la recollida i l’entrega de material o per a qualsevol altre tema heu d’adreçar-vos al CRP del Bages a Manresa.

Disculpeu les molèsties,

 

Servei Educatiu del Bages

CRP del Bages

Ctra. de Vic, 175
08243 Manresa

93 872 71 42

crp-bages@xtec.cat

 

Comença el Projecte “Sharing to learn”

Sharing to learn

Dilluns 23 d’octubre, els alumnes voluntaris de 1r Batxillerat de l’Institut Moianès van ser rebuts per alumnes de CS de l’escola Josep Orriols i Roca  per celebrar l’inici del projecte “Sharing to learn”.

Aquesta experiència-servei en llengua anglesa és un projecte singular que a la Catalunya Central es va iniciar a partir d’un pla pilot el curs passat. Aquest curs són tres centres de secundària i quatre de primària els que participen en aquesta experiència.
El projecte consisteix en què alumnes, voluntaris i voluntàries de secundària, anomenats Language Assistants, van un cop per setmana al centre de primària i col·laboren amb el professorat especialista de llengua estrangera per a desenvolupar la competència oral en llengua anglesa. Alhora, també ajuden  a  fomentar una actitud positiva vers l’aprenentatge d’aquesta llengua i la seva cultura entre l’alumnat de primària
L’objectiu principal és el d’ afavorir l’intercanvi entre alumnat de diferents etapes educatives i donar suport a la millora de l’expressió oral en llengua anglesa, per tal de facilitar l’accés a entorns plurilingües i pluriculturals a l’alumnat participant.

Abús sexual infantil: Un problema social

L’àrea d’educació del Consell Comarcal del Moianès ha organitzat una xerrada adreçada a professionals de l’educació sobre l’abús sexual infantil.

Aquesta xerrada vol sensibilitzar i fer reflexionar sobre la protecció dels infants i adolescents davant l’abús sexual i altres conductes abusives.

la xerrada és a càrrec d’un membre de la Fundació Vicki Bernadet.

Per assistir-hi cal fer la inscripció prèvia en aquest enllaç