L’ olivera és un arbre de fulla perenne propi dels països amb clima Mediterràni, amb estius calororosos i secs i hiverns suaus. El fruit de l’olivera, l’oliva, es recull a la tardor, quan està madur. Per poder collar olives que facin un oli de màxima qualitat, cal podar l’olivera cap a la primavera per aclarar l’arbre, de manera que totes les olives puguin madurar amb el sol i no es tapin unes a les altres.

Per podar una olivera hem de seguir els passos següents:

• Aconseguir que l’exemplar tingui una forma uniforme i equilibrada. Per aixó eliminemles branques que sobre posen del diseny original.
• Eliminar aquelles branques que impedeixen accedir a l’interior del mateix , impossibilitant feines de cultiu com la fumigació i la recollida d’oliva. S’eliminaran aquelles branques encreuades que limiten l’accés a l’interior.
• Facilitar l’entrada del sol necesaria pel bon creixement dels fruits i per una flotació abundant.
• Revilitzar la planta, eliminar fusta de manera que la restant creixi amb més bigor.

Ariadna i Aitana.

olivera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *