Hola noies i nois,
L’Arnau ha estat buscant informació sobre els seus orígens i ha descobert que amb la caiguda de l’Imperi Romà van travessar els Pirineus diferents pobles “bàrbars” i finalment s’hi van establir els Visigots. Van acabar ocupant pràcticament la totalitat de la Península, a excepció del nord-oest.
Als visigots els hi agradava menjar carn, era valorada com l’aliment que més força i energia aportava. Tenien una gran afició per la caça. Eren grans bevedors de vi. El plat principal que mai faltava a les taules medievals era l’olla calenta, una mena de sopa espessa amb carn (si n’hi havia), cansalada, all, cebes, verdures i llegums o farines. Sovint afegien mel o sucre. La carn, un cop cuita, es treia de l’olla i es tallava. Es servia sobre una gran llesca de pa. No havia ni forquilles ni coberts. Tant al principi com al final, s’utilitzaven uns recipients amb aigua i sabó o aigua de roses per a rentar-se les mans.
L’Arnau vol compartir amb vosaltres una recepta d’aquella època perquè la poseu en pràctica. Un cop feta i tastada feu els vostres comentaris.
Bon profit!