ELS VISIGOTS

Hola noies i nois,

L’Arnau ha estat buscant informació sobre els seus orígens i ha descobert que amb la caiguda de l’Imperi Romà van travessar els Pirineus diferents pobles “bàrbars” i finalment s’hi van establir els Visigots. Van acabar ocupant  pràcticament la totalitat de la Península, a excepció del nord-oest.

Als visigots els hi agradava menjar carn, era valorada com l’aliment que més força i energia aportava. Tenien una gran afició per la caça. Eren grans bevedors de vi. El plat principal que  mai faltava a les taules medievals era l’olla calenta, una mena de sopa espessa amb carn (si n’hi havia), cansalada, all, cebes, verdures i llegums o farines. Sovint afegien mel o sucre. La carn, un cop cuita, es treia de l’olla i es tallava. Es servia sobre una gran llesca de pa. No havia ni forquilles ni coberts. Tant al principi com al final, s’utilitzaven uns recipients amb aigua i sabó o aigua de roses per a rentar-se les mans.

L’Arnau vol compartir amb vosaltres una recepta d’aquella època perquè la poseu en pràctica. Un cop feta i tastada feu els vostres comentaris.

Bon profit!

RECEPTA DE CUINA VISIGODA


Aquest article ha estat publicat en PROJECTE INTERDISCIPLINAR. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a ELS VISIGOTS

  1. María diu:

    Ara mateix em posaré a fer aquesta recepta amb la meva mare. Si puc penjaré una foto, així, podreu veure les mestres i els alumnes de sisè com ens ha quedat.

    Segur que serà molt divertit!!!!!!!
    Fins demà.

    • Les mestres de 5è diu:

      Que bé Maria!! Espero que t’hagi sortit molt bona i hagis gaudit amb la preparació de la crepe!!
      Esther

  2. María diu:

    No he pogut penjar la foto, ja os la ensenyaré a classe. Nyam-nyam, que bones!!! Animeu-vos!!!

Respon a María Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *