ESCOLA VERDA

  • Ha arribat  APILO XII a l’escola .La vostra missió com a agents Apilo és reclutar , amics i familiars per omplir entre tots el coet contenidor de piles esgotades, i perquè així pugui arribar al Planeta Reciclatge! Esperem   piles de tots tipus . Queden pocs dies per l’enlairament del coet!! COL·LABOREU!!apilo

Hola a tots i totes!!! Per els que encara no em coneixeu , sóc la Monnet! Estic al vestíbul , m’encanta veure com entreu a l’escola contents i contentes!! Jo també estic contenta perquè veig que cada vegada més, feu coses per cuidar el Medi Ambient i la nostra  estimada terra .

Uff com m’agrada que coneixeu les 3Rs : Reduir, Reutilitzar i Reciclar; les veig penjades a les classes i en aquest ordre, que és molt important. Així ,per reduir paper d’alumini , que fa molt de mal al Medi Ambient, molts de vosaltres porteu l’esmorzar a la carmanyola o al bocaroll  . Em sento molt satisfeta, i també quan m’adono que de mica en mica porteu menys brics, un altre residu dolent.

I també per esmorzar, sobretot els dimecres porteu fruita, què bé!!!

Heu  de continuar fent esforços com fins ara: estalviant paper fent servir els fulls per les dues parts, apagant els llums quan sortim de la classe

Ah!! L’altre dia em van portar al pati perquè veies l’hort… em vaig emocionar: enciams, cols, alls…quina meravella, i tot cuidat per vosaltres!!

I a sobre algú em va explicar, que aviat muntareu el compostador i que tindreu el vostre propi adob.

De veritat , em sento orgullosa d’ estar en aquesta escola amb vosaltres!!

ESMORZARS AL COLE

AGENTS VERDS 2013/2014

P1030108

 Durant aquest curs, el comitè ambiental,  hem realitzat varies tasques que ens han ajudat a millorar a tenir una escola més sostenible, més ecològica i molt més “verda”.  am començar a assignar-nos dos classes per a cada grup d’agents verds, a fi de comunicar a tota l’escola el què i com  havíem de tenir cura del nostre entorn.
El nostre primer projecte va ser la “millora de la qualitat del pati”
-Com ho vam fer? :
1 :Durant una setmana, cada grup d’ agents verds, vam sortir al pati a fotografiar els residus que quedaven després de l’hora d’esbarjo.
2: Amb les fotografies vam reflexionar que calia millorar alguns aspectes importants.
3: Vam fer uns cartells per alertar a les classes de la brossa que quedava al pati  i que no es podien portar; ja que creaven residus no biodegradables i feien malbé el mediambient.
4: Ho vam explicar a les nostres tutories i a les tutories de les classes assignades.
Va millorar força la neteja del pati, però encara calia reforçar el tema. Així que vam fer uns cartells per a recordar la importància de tirar la “Brossa a la bossa” i l’ús de les papereres que tenim al nostre abast.
Durant aquest projecte, va sortir un greu problema amb el pou mort de l’escola, constantment estava embossat i espatllat. Això produïa males olors, a tot l’espai escolar, i el pitjor era quan l’aigua dels wàters sortia cap a fora.
Vam fer una investigació del tema i vam veure que no es feia un bon ús del paper als lavabos, així com que el paper d’assecar les mans no era el més apropiat per a una escola verda (tenia massa cel•lulosa).
– Què vam fer?
1: Alertar a totes les tutories que s’havia detectat aquest greu problema i es va explicar que al wàter només es podia llençar paper higiènic.
2: Vam fer cartells recordatoris a tots els lavabos sobre aquesta norma.
3: I per últim, i amb el consentiment de la direcció del centre, es va retirar el paper d’assecar les mans i estem esperant a que ens portin un de més ecològic.

Totes aquestes tasques ens han fet veure i reflexionar sobre la importància de mantenir un entorn sostenible i respectuós amb el mediambient, tant dintre com fora de l’escola.
                                         Som el futur del nostre món.

Els Agents Verds de l’escola Salvador Espriu

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà