PROJECTE: PROMOCIONEM EL SEGRIÀ!

Arrel de la notícia de la pel·lícula “Alcarràs” guanyadora de l’Ós d’Or de la Berlinale, vam rebre el vídeo de l’Alcalde d’Alcarràs animant-nos a aprofitar el ressò de la pel·lícula per promocionar la nostra comarca.

Així que vam aprofitar la proposta feta per començar a investigar sobre el Segrià a fons: història, informació comarcal, economia, gastronomia i allotjaments, cultura i turisme. Un cop vam tenir clara la informació més important que havíem de destacar, vam visualitzar un vídeo per saber quins passos havíem de seguir per fer el vídeo i finalment, vam visualitzar diferents vídeos promocionals d’altres indrets per veure com podríem fer el nostre.

Amb totes les eines per poder promocionar el Segrià, cada grup va elaborar el seu guió de gravació amb la informació i imatges a utilitzar.

Aquest darrer projecte l’hem treballat en les tres llengües: en anglès hem realitzat un tríptic informatiu, en castellà un poema i en català el vídeo promocional.

Us deixem una gravació dels vídeos promocionals i dels vídeos dels poemes realitzats per les classes de quart. Esperem  que us agradin i us animeu a visitar el Segrià, ja veure quin munt de coses per gaudir i descobrir!

VÍDEOS 4t A 

VÍDEOS 4t B 

 

PROJECTE DE LLEIDA

En aquest darrer projecte del curs hem plantejat a l’alumnat la gravació d’un vídeo per promocionar el turisme a Lleida.  Posant-se  en les sabates d’un viatger, havien de pensar primer de tot, què visiten quan van de vacances amb la família ( monuments, edificis importants, parcs, fires, gastronomia o cuina típica, activitats culturals…).

Ja amb la motxilla de viatgers carregada amb el què ens crida l’atenció al viatjar, ens posem a visitar i cercar informació sobre què ens agrada més de la nostra ciutat.

Us convidem a veure els vídeos de les classes de tercer i us animem a visitar els diferents racons de Lleida.  Esperem que us agradin.

ENTRA A LA IMATGE PER VISIONAR-LOS

 

NO TINC POR!

Aquest curs, tots els nens i nenes de Cicle Mitjà han llegit el mateix llibre per poder realitzar l’activitat d’animació lectora. En aquest cas, el llibre ha estat de poesia i s’anomena “No tinc por!”. Per dur a terme aquesta lectura i escolta de poemes, cadascú n’ha preparat un i l’ha recitat als companys/es acompanyant-se d’algun material que tingués relació amb el seu poema.

L’autor del llibre, el poeta i mestre Ramón Besora, ens va visitar fent-nos una animació ben enriquidora per aprendre a estimar una mica més aquest gènere literari i engrescar-nos a llegir-lo i a dur-lo a la pràctica.

Clicant a la imatge podreu trobar unes fotografies de la visita de l’autor i a l’enllaç de cada classe, unes imatges i també un vídeo on tots/es els poetes del cicle mostren el seu gran talent recitant poesia!

ANIMACIÓ LECTORA CM

RECITAL POESIA 3rA

RECITAL POESIA 3rB

RECITAL POESIA 4tA

RECITAL POESIA 4tB

 

DESCOBRIM ALGUNS SECRETS DE LLEIDA

Ja fa uns dies l’alumnat de tercer, emmarcat en el projecte que estem treballant, vam recórrer la ciutat de Lleida acompanyats d’un guia turístic.

Us convidem a veure algunes fotos i que els nens i nenes us puguin descobrir algunes peculiaritats de la nostra ciutat…

Sabeu quin és l’edifici que degut a unes esquerdes, el van desmuntar pedra a pedra, i el van tornar a construir amb els mateixos materials?

Sota la Paeria hi havia la presó de Lleida, on els presos feien dibuixos i marques a les parets, amb què els feien?

Què és el misteri del calaix 39?

Quin ús tenia la catedral de la Seu Vella abans que la recuperés la ciutat a mitjans del segle passat?

Imatges 3rA 

Imatges 3rB

COLÒNIES A LA FINCA DE PRADES

Els dies 28 i 29 d’abril, els nens i nenes de Cicle Mitjà vam anar de colònies a la Finca de Prades. Allí hem pogut compartir dos dies de convivència i també realitzar diverses activitats treballant en equip i passant-ho d’allò més bé.

Les activitats de 3r han estat envers la temàtica “Astrolònies”, aprofitant l’entorn i la situació del Parc astronòmic de les muntanyes de Prades.

L’eix temàtic de 4t era “Teamlònies”, ja que les colònies escolars són un entorn perfecte per treballar la cooperació, col·laboració, el treball en equip i la cohesió de grup.

No podem oblidar els balls de la nit de música i l’experiència de compartir habitació durant una nit amb amics i amigues.

A continuació trobareu fotografies d’aquesta experiència!

COLÒNIES 3r 

COLÒNIES 4t 

SANT JORDI

El divendres 22 d’abril per fi vam poder celebrar la primera festa oberta a les famílies després de dos anys i tots l’esperàvem amb moltes ganes!

Durant el matí, tot el cicle van ser espectadors de “La llegenda de Sant Jordi” representada per companys/es de 6è i també van poder passejar i comprar roses, llibres, artesanies… a les diverses paradetes organitzades pel pati.

Per la tarda, tots vam poder presenciar la Gran Festa on capgrossos i gegants van ballar i animar a tots. A més a més, tota l’escola va poder ballar sardanes.

A casa es van endur un llibre científic confeccionat per ells/es mateixos/es pel qual han estat fent recerca d’informació, fent-se preguntes, també han afegit l’experiència de l’activitat de les aus rapinyaires que van tenir a l’escola… I també han creat el seu punt de llibre amb una rosa pròpia d’aquest dia.

Esperem que us puguin explicar moltes curiositats sobre aquest treball mentre observeu les fotografies.

SANT JORDI 3rA 

SANT JORDI 3rB 

SANT JORDI 4tA

SANT JORDI 4tB 

SORTIDA A TORREBESSES

El divendres 1 d’abril, vam anar d’excursió a Torrebesses. La sortida estava emmarcada dins del projecte el Segrià que iniciem ara. Volíem conèixer totes les característiques d’aquest paratge: tipus de vegetació, flora, fauna i sobretot la pedra seca com a tècnica de construcció, les cabanes i els aljubs.

Va ser un dia rodó, molt divertit, compartint i aprenent moltes coses noves!

Podeu veure un recull de fotografies clikant a la imatge.

 

SORTIDA A TARRAGONA

L’últim dia de març els nens i nenes de tercer vam gaudir d’un dia esplèndid  a Tarragona, esplèndid en tots els sentits… el sol i el bon temps ens van acompanyar tot el dia, vam aprendre molt sobre la pesca al litoral Tarragoní i vam gaudir amb els companys de classe en un ambient diferent al d’Escola. Al matí vam descobrir la història i característiques del Port de Tarragona al museu i a l’observatori blau. Després de dinar i jugar una estona amb la brisa del mar acaronant-nos, ens van posar les armilles salvavides i cap a la “golondrina”, el vaixell que ens va ensenyar des de dins l’interior del Port, on mentre navegàvem entre megavaixells que descarregaven carbó o contenidors i petits vaixells de pesca que tornaven a port, la Mar, la Marina i el Jordi, ens explicaven un munt de coses interessants. Vam acabar la jornada veient en directe la subhasta del peix a la llotja, on els pescadors venien a comerciants i restauradors el que havien pescat durant la seva dura jornada de treball.

TARRAGONA 3rA

TARRAGONA 3rB

TEATRE LLANTIA MERAVELLOSA

Aquest dimarts, vam anar a l’Escorxador a veure La Llantia meravellosa de Festuc Teatre. Un teatre amb titelles que ens parlava dels desitjos que tenim a la vida segons les nostres circumstàncies i del que vertaderament és important. Un espectacle emotiu i divertit a parts iguals. A tots i totes ens va agradar molt i vam gaudir d’aquesta estona.

Clicant a la imatge podeu veure un avanç de la història i a continuació també trobareu un enllaç amb algunes fotografies del dia.

Fotografies Teatre

ENS MANIFESTEM I DEMANEM PAU

Tota l’escola ens vam manifestar demanant la Pau al món després de veure unes obres de teatre que van representar alumnes de 6è anomenades Oh a la guerra i Sopa de pedres. Aquesta activitat va estar relacionada amb d’altres que en vam fer el dia del DENIP (Dia Escolar de la No violència i la Pau).

A continuació trobareu un recull d’imatges per classes i també de les fotografies i vídeos de la manifestació.

DENIP 3r A

DENIP 3r B

DENIP 4t A

DENIP 4t B

MANIFESTACIÓ

AUDICIÓ DE QUART

EL CARNAVAL DELS ANIMALS

El dia 24 de març els alumnes de quart vam anar a l’Auditori Enric Granados a veure l’obra EL CARNAVAL DELS ANIMALS.

Vam estar en un zoològic artístic on els instruments i els intèrprets van representar l’obra de Camile Saint- Saëns.

Ens vam acostar a un món únic de fantasia i música. Tretze espècies d’animals, dotze instruments musicals, deu instrumentistes i catorze petits fragments musicals.

 

 

AUDICIÓ DE TERCER

UN VIATGE PER LES DANSES DEL MÓN

El dia 17 de març els alumnes de tercer vam anar a l’Auditori Enric Granados per escoltar música en directe.

Aquest cop vam viatjar des de la cadira per Nigèria, Espanya, Àustria, Argentina, República Txeca, Rússia, Brasil i finalment vam tornar a Catalunya.

La Banda Municipal de Lleida va fer una audició per gaudir.

LES AUS RAPINYAIRES DE BEN APROP

El dimecres dia 9 de març vam rebre la visita d’en Lluís Culleré, un gran expert en aus rapinyaires. Ens va explicar coses molt interessants de la biologia, de la conservació i de les amenaces que pateixen aquestes espècies avui en dia.

Vam poder observar de molt a prop un falcó pelegrí (la Fulleda), un gran duc (el Nino), un aguiló (la Peque) i un duc de bengala (el Tano). Fins i tot a l’acabar vam poder tocar el Tano!

Va ser una tarda genial, vam aprendre i gaudir moltíssim!! La seva passió ens les va transmetre amb unes explicacions i anècdotes que ens van fascinar.

Moltes gràcies Lluís! Seguirem els teus consells.

Cliqueu a la imatge de sota i podreu veure el recull d’imatges.

CARNAVAL

Durant la darrera setmana de febrer vam seguir les consignes donades pel Sr. Carnestoltes i el divendres vam celebrar el carnaval. Durant el matí cadascú va explicar a la seva disfressa a la classe. Després del pati, tot el cicle vam fer la gran desfilada: per grups, segons la temàtica de la disfressa, pujaven a l’escenari a desfilar.

A la tarda, tota primària vam sortir al pati i cada curs va fer la seva rua al ritme de la coreografia que havíem estat practicant aquests dies.

Va estar un dia d’allò més divertit!

A continuació trobareu un recull de fotografies i vídeos dels balls.

CARNAVAL 3rA

CARNAVAL 3rB

CARNAVAL 4tA

CARNAVAL 4tB

EL NADAL ARREU DEL MÓN

Durant les vacances de Nadal, els nens i nenes de quart van realitzar un treball sobre com es celebra el Nadal arreu del món. Cadascú va triar un país i va buscar informació sobre els seus costums. Amb el recolzament d’una cartolina, van realitzar una presentació a la resta de la classe. D’aquesta manera, van poder conèixer diverses cultures amb les seves semblances i deferències.

Nadal arreu del món 4tA

Nadal arreu del món 4tB

DIA DE LA JOGUINA

Aquest dilluns 10 de gener comencem el trimestre d’una manera ben divertida: tots els nens i nens han portat una joguina d’aquests Nadals o d’altres que han volgut mostrar i compartir amb els seus companys/es per tal de viure una jornada lúdica.

Un regal sempre és millor quan el podem compartir, així que ens ho hem passat d’allò més bé.

Primer han començat el dia explicant quelcom especial de les seves vacances, a continuació han mostrat i explicat el funcionament de la seva joguina i en acabar… TOTS A JUGAR!

3r A: JUGUEM

3r B: JUGUEM

4t A: JUGUEM

4t B: JUGUEM

ACTIVITATS DE NADAL

Durant les darreres setmanes del primer trimestre, vam estar realitzant diverses activitats relacionades amb el Nadal, com per exemple:

Confeccionar i realitzar un calendari d’advent per classe, amb el qual cada dia es proposava una activitat i cada nen/a va finalitzar el mes amb un petit obsequi que anava sortint al calendari.

També vam crear un poblat blanc de Nadal amb caixes de cartró que decora el nostre espai comú del cicle i també la rotonda.

L’últim dia, tots/es ben mudats/des, vam fer el nostre propi esmorzar nadalenc amb les taules ben guarnides.

A continuació, podeu veure una mostra d’algunes d’aquestes activitats que es van fer amb la il·lusió i la màgia pròpia d’aquesta època de l’any. Esperem que les gaudiu!

NADAL 3r A

NADAL 3r B

NADAL 4t A

NADAL 4t B

NADALES 2021 CICLE MITJÀ

Aquest curs 2021-2022 ha tornat a estar un any diferent en les celebracions de Nadal.

Hem volgut repartir les nadales pels diferents espais exteriors de l’ESPIGA !!!

Aquí us deixem el resultat (a l’engranatge de la part inferior dreta del vídeo podeu canviar la qualitat d’aquest fins a 1080p HD).

ECOSISTEMES MEDI

L’alumnat de 4t hem treballat els ecosistemes. Com activitats de tancament, en grups hem realitzat maquetes de diferents ecosistemes, hem muntat una exposició a l’entrada de l’escola per a que la puguin veure els nens i nenes d’altres cursos. I també a la rotonda els dos quarts hem fet les exposicions dels nostres ecosistemes.

Cada grup ha acordat i planificat a partir d’un guió la creació de la seva maqueta, buscant informació de les característiques principals del seu ecosistema i els elements i materials a utilitzar. Abans de començar la creació de la maqueta, cada grup ha fet un esbós (dibuix amb el disseny de la maqueta). Un cop feta la feina prèvia, cada grup ha creat la seva maqueta a partir d’una base de cartró o d’una caixa de cartró. Com podreu veure, són uns i unes grans artistes!! Han quedat unes maquetes xulíiiissimes!!

TREBALL ECOSISTEMES 4t A

TREBALL ECOSISTEMES 4t B

REPTE AVENTURES D’INNOVAMAT

 

Durant el 1r trimestre hem anat fent reptes del quadern d’aventures. Us deixem un recull de fotos d’un repte de capacitats que ens ho vam passar molt bé. Vam fer diferents activitats amb objectes quotidians, vam experimentar, descobrir, comparar, litres d’aigua que gastem en el nostre dia a dia (dutxa, tirar la cadena, rentar dents,…).

Com a repte final, cada grup tenia dues garrafes (una de 3l i una de 5l) i un recipient. Amb aquestes dues garrafes havien d’aconseguir mesurar 4l i posar-los a l’altre recipient, les garrafes es podien omplir i buidar diferents cops. Hem de dir que no ens va ser fàcil resoldre’l, vam necessitar alguna pista,… Però al final tots els grups ho vam descobrir!!

 

REPTE CAPACITATS 4t A

REPTE CAPACITATS 4t B