Fotomuntatges amb el PIXLR

Fotomuntatges amb el Pixlr, fets per alumnes de 3r ESO. El Títol de la proposta era el viatge.

 

Publicat dins de Multimèdia, TIC | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Symbaloo amb recursos TIC per utilitzar a l’aula

Publicat dins de General, Multimèdia, TIC | Etiquetat com a | Deixa un comentari

Revista Digital

Revista Digital creada amb les eines del DRIVE, (Document de text). Es pot compartir des del drive.

   

També es pot crear la revista utilitzant ISSUU

Publicat dins de General, Multimèdia | Etiquetat com a | Deixa un comentari

Construïm un Tangram

Avui construïrem un Tangram, per després jugar a imaginar i configurar les més diverses figures.

Per construi-lo caldrà dibuixar un quadrat de 12 cm com el del model i després anar dibuixant les diagonals….. que construeixen cada una de les peces d’un tangram. Al seguir el model cal tenir  en compte que les mides són en mil·límetres.

Una vegada dibuixat caldrà retallar cada peça, pintar-la si es vol i començar a crear figures. Fotografia amb el mòbil cada una de les figures que vagis creant i amb l’aplicació Stop Motion Studio. Crea un vídeo semblant a aquest amb noves i figures:

Publicat dins de Dibuix, Multimèdia, Vídeo | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

Edició de vídeo

Edició de vídeo.

He provat diferents editors de vídeo: l’OpenShot i el ShotCut, ambdos de programari gratuït.

La primera prova l’he fet amb l’editor de vídeo: l’OpenShot.

Es tracta d’un programa molt intuïtiu, i podríem dir que senzill si s’han emprat altres editors de vídeo, ara bé cal tenir en compte que, no es pot instal·lar en tots els Pc’s, la versió  del Sistema Operatiu del Pc pot ser un handicap, i que és aconsellable que el Pc disposi d’una bona memòria RAM per evitar que el programa  vagi molt lent, es bloquegi, o fins i tot s’acabi tancant.

Insereixo el resultat malgrat que no n’estic satisfeta, he tingut molts problemes entre els quals que no s’ha exportat com esperava.

Vídeo editat amb l’OpenShot.

Després he tornat a editar el vídeo amb el ShotCut.

Un editor de vídeo igualment intuïtiu. L’he pogut instal·lar sense problemes en el meu Pc i s’ha exportat millor. Personalment el recomano.

En el següent vídeo s’il·lustra el procés de dibuix, d’un paisatge, amb pastels sobre cartolina negre…

Vídeo editat amb el ShotCut
Publicat dins de Dibuix, Multimèdia, Vídeo | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

El vídeo com a recurs educatiu

Cada vegada resulta més fàcil trobar a la xarxa vídeos ajuden a il·lustrar els continguts que treballem a l’aula, fent que aquests siguin més atractius i dinàmics.

Un bon exemple seria aquest vídeo que va servir de font d’inspiració als alumnes de 4t de l’ESO per fer treballs com els següents:

                  El vídeo d’inspiració i motivació

                     

Els treballs fets pels alumnes

Ara bé, el vídeo no només pot servir per completar o acompanyar l’explicació dels continguts de l’assignatura, o motivar els alumnes, sinó que també és una eina més per tal que els alumnes treballin de manera cooperativa i col·laborativa, a partir de projectes proposats, continguts propis de la matèria o continguts interdisciplinaris.

Per aquest fi, és important que com a docents coneguem aplicacions i programes d’edició de vídeo i de so, per tal que el treball amb aquestes eines TIC no siguin un obstacle o una dificultat afegida. De programes n’hi ha molts però cal destacar-ne alguns que d’entrada tenen la característica de ser programari gratuït; així per enregistrar i editar sons disposem de l’Audacity, i per editar vídeos podem trobar programes com l’Open Shot, el Shotcut, i com a apps, per crear vídeos StopMotion, l’Stop Motion Studio, disponible per Android i Ios.

Publicat dins de Àudio, Dibuix, Multimèdia, Vídeo | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Proves d’àudio

Pensant noves propostes i activitats a fer a l’aula que fusionin enregistraments d’àudio i imatge.

De moment no ha sigut possible portar-ho a terme a l’aula, però estic descobrint aplicacions diverses per enregistrar i editar àudios (retallant, afegint sons, músiques….)

Audacity

He estat coneixent i descobrint per una banda l’Audacity, una eina amb una llicència de Programari Lliure (GPL), que permet tant enregistrar com editar àudios, és força intuïtiva i senzilla d’utilitzar, i per l’altra banda he jugat una mica amb Spreaker.

Spreaker pot instal·lar-se tant en Pc’s com en els mòbils i és molt útil per fer enregistraments. Una vegada fet l’enregistrament, si aquest es vol editar, aconsello descarregar-lo i editar-lo des de l’Audacity.

 

Publicat dins de Àudio, Multimèdia | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Imatges impossibles

Imatges Impossibles creades amb el PIXLR pels alumnes de 1r ESO

 

 

Publicat dins de Àudio, Multimèdia, Percepció | Etiquetat com a | Deixa un comentari

El Bloc al Twitter

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Fotomuntatges impossibles

Dins de la Unitat Didàctica de la Percepció, amb els alumnes de 1r de l’ESO, parlem, també, de les imatges ambigües i de les figures impossibles. Així hem vist i analitzat l’obra de William Hogarth anomenada “Satire on False Perspective”, un gravat fet el 1754.

I vist les figures impossibles d’artistes com Escher i Yturralde.

Però no només en parlem i n’analitzem, sinó que també en creem. Per fer-les utilitzem el dibuix  amb els llapis, retoladors, papers i, també, eines digitals. Un dels recursos TIC que hem utilitzat a l’aula ens ha permès crear figures impossibles a partir d’una xarxa isomètrica: enllaç a l’aplicatiu.

Una vegada fetes les figures hem intentat jugar una mica més i els he proposat crear fotomuntatges utilitzant el Pixlr o el Gimp. Fotomuntatges inspirats en el gravat de William Hogarth.

Per explicar com fer els fotomuntatges els he ensenyat dos models.

Un fet amb el Gimp

I l'altre creat amb PIXLR

Publicat dins de General, Multimèdia, Percepció | Deixa un comentari