Les cèl·lules

Els alumnes de 1 ESO han estat treballant el tema dels éssers vius a biologia  i han descobert que hi ha una gran varietat  i que  tots ells  són diferents, però tots  tenen en comú les següents característiques: a la seva composició  hi ha matèria orgànica,  fan les funcions vitals i  estan formats per cèl·lules.

Les cèl·lules  poden ser procariotes i eucariotes. Aquí teniu alguns models de cèl·lules en 3D amb tots els seus orgànuls fetes amb materials molt diversos.

                               

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CONEIXEM LA GEOGRAFIA FÍSICA DEL MÓN

Els alumnes de 1 ESO ens hem apropat a la geografia física de món (el relleu, els rius, els accidents del litoral) com si viatgéssim en una nau espacial i ens aproximéssim a la Terra. Així, primer, hem vist els elements dels grans continents. Seguidament, els de la Península ibèrica. Després, ja més a prop, els de Catalunya i del Baix Llobregat. Finalment, ja el més a prop possible, hem vist el relleu des del pati de l’escola. Ha estat un viatge fascinant.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

RECEPTES DE 2 eso

Els alumnes de 2 ESO han elaborat un recull de receptes demanant informació a familiars i coneguts. El receptari és el resultat del treball de tots els alumnes, de vegades treballant individualment i d’altes cooperant entre ells amb l’objectiu de fer una bona feina. D’aquesta forma, han millorat els seus escrits, han redactat la introducció i han escollit la portada.

Per escriure les receptes van demanar informació a familiars, amics o coneguts sobre plats que fossin d’altres llocs o d’altres èpoques. Cada recepta s’ha explicat amb una breu introducció, els ingredients i el pas a pas de la seva elaboració.

la feina serà totalment completa si algú s’atreveix i elabora alguna de les receptes.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

MADE IN… LA DESLOCALITZACIÓ INDUSTRIAL

MADE IN… LA DESLOCALITZACIÓ INDUSTRIAL

Els alumnes de 3 ESO hem fet una investigació per comprovar els efectes de la globalització econòmica i la deslocalització industrial en la nostra vida. L’activitat consistia en anotar on s’havien produït (made in…) quatre productes que teníem a casa nostra: un electrodomèstic, una producte alimentari processat, una peça de roba i un producte químic (neteja, cosmètic,…). Vam recollir totes les dades en una taula, les vam tractar i les vam expressar gràficament. Des seu anàlisi hem conclòs es següent:

  • La indústria de l’electrònica i la roba estan molt deslocalitzades i els productes que consumim d’aquests subsectors industrials provenen majoritàriament de la Xina i d’altres països asiàtics que avui en dia són unes economies molt productores i exportadores.

  • Els productes alimentaris processats (aliments que han passat per la indústria agroalimentària) són de producció bàsicament espanyola o europea. Aquí pesa molt la producció propera marcada per la importància de la proximitat respecte als consumidors.

  • Els productes químics (productes de neteja, cosmètics, fàrmacs,…) es produeixen bàsicament a la Unió Europea. Pesem que l’explicació és que han de complir unes estrictes mesures legislatives i per aquest motiu no han experimentat tant la deslocalització industrial com altres sectors.

Amb aquest estudi hem constat com l’economia mundial està molt globalitzada i la deslocalització industrial (el trasllat de la producció manufacturera des dels països desenvolupats cap als països emergents) ha marcat i marca molt la nostra economia industrial fent que aquesta cada cop tingui menys pes i provocant la terciarització de l’economia (que es sector dels serveis sigui el més important).

Publicat dins de General | Deixa un comentari

GEOMETRIA 4t ESO

Durant aquest primer trimestre, els i les alumnes de 4t d’ESO han estat treballant la geometria.
La visualització en 3D de figures geomètriques és un dels aspectes que més els costa, per això hem treballat el tema des del punt de vista manipulatiu, creant cada grup, les seves figures geomètriques.

Els grups han dibuixat, retallat i pintat les seves figures. Per treballar les competències relacionades amb el tema, també han calculat l’àrea i el volum de les figures que han creat.

En aquestes dues imatges, teniu una mostra de la feina que han fet a classe.

Han treballat en grups cooperatius de 4 persones durant tres sessions.

En les figures podem veure cilindres, cons, piràmides amb diferents bases (hexagonal, quadrada,..) i prismes també amb diferents bases

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Fan Pages

Let us show you some of the best Fan Pages 3rd ESO pupils designed.

Hope you enjoy them !

K_Pop_Fan_Page

Fan_page_of_Drake

rosalia_ingles

Publicat dins de General | Deixa un comentari

RECOMANACIONS DE LECTURES PER L’ESTIU PER PART DE 1r D’ESO

Ara que s’apropen les vacances i tindrem molt de temps lliure, uns alumnes de 1r d’ESO us volem recomanar unes lectures que a nosaltres ens han agradat.

La intenció és que pugueu passar una bona estona de lectura sota l’ombra d’un arbre, a la sorra de la platja, en un banc d’un parc urbà, a la vora d’un riu de muntanya, al sofà de casa,… allà on sigueu.

Que les pàgines dels llibres us portin lluny!

Follet, Ken: El misterio del planeta de los gusanos, Editorial Montena

Es un libro de ciencia-ficción y de aventuras, donde dos hermanos y su primo pasan unas semanas con su ”tío”. De repente, los pequeños se encuentran resolviendo un conflicto entre facciones universales, que decidirá el destino de el sistema solar.

Yo recomiendo este libro porque es entretenido, y la historia de muchos giros.

Libro recomendado por Jensen Broadbebnt

Frabetti, Carlo: El gran joc. Editorial Cruïlla, El Vaixell de Vapor

Leo és un noi a qui li encanten les matemàtiques, els enigmes i els ordinadors. Té el costum de passar moltes estones jugant a dames xineses per Internet.

Un dia, buscant amb qui jugar, per error tecleja “vull jugar a jugar”. Llavors algú desconegut li contesta “juguem a jugar”. Leo accepta jugar amb el Hall a una sèrie d’enigmes i problemes matemàtics i li demana ajuda a la seva professora de matemàtiques, la Norma. Aquesta accepta, però li diu que també l’ajudaran dos amics el Ludo i l’Efe.

Al Leo li agraden molt els enigmes que li planteja en Leo, però vol conèixer la seva identitat. Al final, entre la professora, els dos amics i en Leo acaben saben que el Hall no és una persona, sinó un un ordinador que ha après a utilitzar la seva pròpia intel·ligència artificial.

Recomano aquest llibre a tots aquells que els agradi la informàtica, és entretingut, divertit i fàcil de llegir.

Recomanació realitzada per Daniel Camacho.

Jeff, Kenney: L’escapada. Editorial Estrella Polar

Una família de cinc persones decideix anar-se’n de vacances a l’illa on els seus pares van estar-hi fa temps. Quan hi arriben, els passen un munt de coses estranyes i divertides.

Recomano aquest llibre perquè és molt divertit, també està en forma de còmic.

Recomanació realitzada per Arnau Ibáñez

Collins, Suzanne: En llamas. Editorial RBA

Después de que Katniss sobreviviera a sus primeros juegos del hombre, el Capitolio quiso venganza por la humillación que sufrió haciendo revivir a Katniss y su compañero Poeta sus pesadillas.

Recomiendo este libro porque está lleno de aventuras, fantasía y amor. Es una historia muy original que presenta los personajes en un mundo a la vez más moderno y más antiguo que el nuestro.

Recomendación realizada por Alberto Ji

TheGrefg: los secretos de YouTube. Editorial 4You2

Aquesta novel·la m’ha agradat molt i parl sobre la història de l’autor, et dóna consells, t’explica els seus majors errors, els diners que es guanyen; en general t’explica la seva vida com a youtuber.

Recomano aquest llibre

Recomanació realitzada per Guillem Feijoo

Aquest conte tracta d’un nen que es diu Quico que està a punt de fer quatre anys. Aleshores li passa una cosa importat, que és el naixement de la seva germaneta Cris. Quan això succeeix sorgiran un munt de coses interessants.

Recomano aquesta novel·la perquè és emocionant i a la vegada divertida i parla sobre les relacion entre germans.

Recomanació realitzada per Claudia Cardizales

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ELS PADRINS DE 3 ESO REPRESENTEN CONTES ALS LLEONS

El 18 de març, els alumnes de 3 ESO van anar a la caseta, concretament a la classe dels lleons, a representar uns contes: Peter Pan, La Blanca Neus, Els veïns del carrer qui sap on i la Rínxols d’or.

Durant les representacions, l’alegria es podia veure tant a la cara dels petits com a la dels més grans que així recordaven la seva infància.

No només va ser una satisfacció la posada en escena, sinó també la feina prèvia feta a classe per preparar i assajar les representacions.

Aquesta activitat s’emmarca en les campanyes de foment de la lectura que fem a l’escola.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

MÚSICS PER UN DIA

Els alumnes de 1r d’ESO hem treballat les figures rítmiques, els compassos i els ritmes combinant petites polirítmies.

Vam començar fent les equivalències, identificant compassos, escoltant uns músics que es diuen STOMP i que fan ritmes amb qualsevol objecte…i els hem volgut imitar.

Hem creat la nostra polirítmia i després d’estudiar-la, hem fet el nostre concert i…

HO HEM ACONSEGUIT!! Músics per un dia!!

 

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El Gran Recapte 2018

Durant la setmana del 26 al 30 de novembre, hem estat recollint aliments per a la Botiga Solidària de Cornellà, amb la participació de tota l’escola, hem aconseguit uns 311 kg.

El divendres 30 de novembre i el dissabte 1 de desembre també hem col·laborat amb el Gran Recapte com a voluntaris en alguns establiments de Cornellà. Hi hem participat algunes famílies de l’escola i alguns alumnes de 3r d’ESO i 4t d’ESO.

A continuació, podreu llegir com han vist aquesta experiència els alumnes:

«Va ser un dels millors dies de la meva vida.»

«Tothom hauria de presentar-se voluntari al menys un cap a la vida per saber què se sent ajudant els altres.»

«No només vaig conèixer gent nova, sinó que també estava ajudant altres persones.»

«Va ser curiós sentir les excuses que algunes persones posaven per no col·laborar, però vam respectar el que tothom feia i els donàvem les gràcies igualment.»

«Em vaig sentir molt bé perquè estàvem ajudant.»

«Una tarda molt emocionant.»

«Encara que algunes persones no et feien cas o et responien que no, va ser una experiència molt xula.»

«Va ser una experiència increïble feta amb la col·laboració de tots.»

«M’he sentit molt bé per dins perquè he ajudat la gent.»

«Va ser un dia molt divertit, em vaig adonar que hi ha molta gent amb un cor molt gran.»

«Ha estat una experiència agradable, els responsables del Gran Recapte ens van ajudar molt i el millor de tot és que ens ho vam passar bé ajudant la gent.»

«Hem vaig sentir útil perquè realment estava ajudant.»

Gràcies a tothom per la vostra col·laboració.

Publicat dins de General | Deixa un comentari