Cinquè comença el treball de l’hort

0
S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.

Periòdicament, els alumnes de cinquè us aniran informant de la feina que realitzen a l’hort de l’escola. Aquí teniu el seu primer dia de feina del curs com a encarregats de l’hort i com a periodistes:

Aquest curs tenim dos objectius: aprendre a mantenir l’hort i aprendre el funcionament del compostador perquè el curs vinent nosaltres serem els encarregats del seu manteniment.

En Pau ens ha dit que els plàstics es descomponen, però necessiten centenars d’anys. El que necessita el compostador son coses que es descomponen ràpidament com fruita i verdures. Coses de cuinar no per que si no vindran rates, gats, etc. No matar els insectes que viuen al compostador per que sense ells tardarà més en descomposar-se. Els insectes necessiten aire, menjar i beure i no va bé ficar-hi coses dures ni llenyoses perquè triguen molt a descomposar-se.

Avui hem començat a treure les males herbes de l’hort i en Pau ens ha ensenyat com funciona el compostador ens ha dit que els de sisè s’encarreguen del compostador i que nosaltres els ajudaríem de tant en tant.

Text i fotos: Abel Álvarez i Pau Bosch (5è)

L’hort de 3r continua viu

0

Avui als nens de 3r els hi ha tocat anar a l’hort de nou.  Ohhhh !!! Ui ha sigut un vist i no vist. De tenir unes faveres  a l’hort, ufanoses plenes de faves, a no tenir-les.  Ja no hi són, algú les ha arrencat, és el que diem el cercle de la vida: néixer, créixer i morir.

Ara si que ens adonem que el temps passa i que el curs s’està acabant. Però abans de que arribi aquest final, hem sembrat patates, a veure si aconseguim veure-les créixer i collir-ne ni que fos una mitja dotzena , per poder fer unes patates fregides.

Ja s’havien collit les escaroles i enciams… Però no patiu els que us ho mireu des de fora, aquest hort no queda buit, ara hi tenim:  pebroteres, mongeteres, tomaqueres i carbassoneres.  I continuarem veient créixer les pastanagues, alls, julivert. Hem aprofitat per treure algunes males herbes i regar.

DSC_0249 DSC_0250 DSC_0251

DSC_0252 DSC_0253 DSC_0254

Recepta de com fer unes bones faves del nostre hort i que us hi pugueu llepar els dits.

0

Ingredients per 4 persones

  • 4 Kg. de Faves tendres.
  • 2 Cebes tendres.
  • 1 Manat d’alls tendres.
  • 4 Talls de cansalada.
  • 1 Botifarra negra.
  • 1/2 l. Vi blanc.
  • Una mica de xocolata.
  • Llorer, fulles de menta, pebre vermell o negre, oli i sal.

Preparació:

Es talla la cansalada a trossets i es posa amb l’oli a sofregir. Quan ja estigui rossa es tira la ceba i els alls tallats petits, les fulles de menta, el llorer i el pebre vermell, i ho sofregiu fins que la ceba estigui tova.

Afegiu les faves pelades, el vi blanc i la sal, i es deixa coure fins que les faves canvien de color, aproximadament al cap d’una hora i mitja. Per últim es posa la botifarra negra a trossos grossos perquè no se’ns desfaci, ho deixem 10 minuts més i ja les tenim a punt. Ah! no ens deixem la xocolata per donar-li aquell color especial.

Sempre és millor deixar-ho reposar una estona abans de servir-ho.  Bon profit.

DSC_0256

Ja podem collir les primeres faves i pèsols

0

Els nens i nenes de 3r estem preparats per fer la primera collita de faves i pèsols del nostre hort. Quina il•lusió!!! Com podeu veure a les fotos ens hi varem posar de valent per tal de recollir-ne una gran quantitat. Ara ens toca pensar que en podríem fer… No tenim cap altre solució que fer una de les nostres receptes més tradicionals i que ja cuinaven les nostres avies “Faves a la catalana”. Bé, hem de dir que serà “Faves i pèsols a la catalana”.

IMG_0771 IMG_0769 IMG_0762

IMG_0767 IMG_0766 IMG_0772

Esmorzar saludable a 4t.

0

Els nens i nenes de 4t aquest mati hem fet un taller sobre “L’esmorzar saludable”. Una noia ens ha explicat el que cal fer o no fer, per tal de millorar la nostra alimentació. Ens ha passat un PowerPoint i  mostrat una sèrie de productes que hem de tenir en compte per tal de confeccionar una dieta saludable. Per acabar ens ha deixat una safata de maduixes i uns actimels per tal de començar a posar en practica el que ens havia ensenyat.

DSC_0253   DSC_0243

DSC_0244  DSC_0246

Trobada escoles verdes

0
S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.

Com cada any, els alumnes de Cicle Superior que formen part del Comitè ambiental van participar en la trobada d’escoles verdes que es va celebrar a la Casa de Cultura de Girona.

Allà, els alumnes van intercanviar experiències amb altres alumnes de diverses escoles i van apuntar unes quantes iniciatives.

Aquest va ser el powerpoint que van presentar ells.

http://es.slideshare.net/PauHidalgo/esmorzars-saludables

Aquí us deixem unes fotos dels nostres alumnes, que a més van predicar amb l’exemple i van portar aliments saludables, embolcalls que respecten el medi ambient i medis de transport sostenible (tren i autobús)

 

Més fotos de l’hort

0

Continuen arribant més fotos dels nostres productes de l’hort. En aquesta ocasió, una amanida feta per la Mar Simon de 5è amb l’escarola del nostre hort.20150416213436 (1)

Plantar o sembrar?

0
Passejar pel nostre hort de 3r és tot un regal!. Que bonic que el tenim !.Els nens i nenes d’ aquest curs 2014-2015 hem dedicat una part dels nostre temps, dins l’horari escolar, a conrear un petit tros de terra que tenim situat a la part del darrera de l’escola.
Després de remenar la terra ,airejar-la i aplanar-la a començament de curs,ens posem a fer de pagesos. Quin ofici més maco aquests!El primer que varem haver d’aprendre és si sembrem o plantem. Com que dubtàvem una mica, ho preguntem per tal de no confondre els termes.
Plantar : Fixar a terra (un plançó, un esqueix, etc.), perquè hi arreli.
Sembrar: Escampar la llavor d’una planta.
Ja està! Ho tenim après, comencem per sembrar: pèsols, faves, pastanagues, alls… I plantem: enciams, cebes, escarola…
Ara només ens queda anar seguint el procés de creixement de les plantes i esperar que creixin per tal de poder-les recollir i menjar. Us agradaria provar-les quan estiguin al punt ?
      ceba   enciam   faves   pesol
                

Reciclem orgànica i compostem

0
S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.

Els alumnes de sisè ens encarreguem de la recollida orgànica de l’escola i del procés de compostatge.

 

Esmorzars saludables

0
S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.

Aquest curs hem engegat el projecte d’esmorzar a l’aula o a la zona de pícnic per tal que els nostres alumnes identifiquin el moment d’esmorzar amb un moment més tranquil i de relació amb els companys.

A més, continuem impulsant la reducció d’embolcalls contaminants (papers i plàstics) per altres de més sostenibles (tovallons de roba o tuppers).

 

Go to Top