L’HORT A CINQUÈ, procés de l’hort durant el curs

0

   

 

Els alumnes de 5è aquest curs ens hem encarregat d’una part de l’hort de l’escola. Ens hem organitzat amb grups i dues vegades a la setmana hem dedicat una estona a cuidar-nos de l’hort de l’escola.

Ha estat un procés, primer fangar el terreny per preparar-lo per plantar, plantar de diferents maneres ( amb llavor, amb planté i directament les dents d’all ), estar pendents de regar i treure les males herbes i finalment collir els vegetals.

 

 

L’HORT DE PRIMER

0

Els alumnes de primer de primària per grups, cada setmana estem treballat una estona a l’hort. Vam començar arrencant herbes i amb la fanga vam fangar per deixar a punt la terra. Després vam col·locar unes canyes amb cordills per fer fileres i vam sembrar faves, pèsols i algun all. També s’han plantat herbes aromàtiques. Ens fa molta il·lusió veure com creixen les plantes.

L’HORT DE TERCER

0

Aquest any ens toca a nosaltres! Els alumnes de tercer tenim un trosset de terra per cuidar durant aquest curs 2017-2018. Així que ens em posat les piles i em començat a treballar!

Durant el primer trimestre ens vam dedicar a preparar la terra per tal que hi poguéssim plantar més endavant: havíem de treure totes les males herbes i girar la terra. Ho vam fer amb la fanga,  que no havíem sentit a parlar mai d’aquesta eina, però de seguida li vam agafar el fil i vam anar per feina! Ah! Per cert, tot fent aquesta tasca ens vam trobar un all, que devia ser de l’hort de l’any passat. Vam decidir tornar-lo a plantar i regar-lo per veure què passa.

Per tal de deixar la terra a punt la vam anivellar una mica amb el rasclet i vam delimitar un passadís central per fer més fàcil la tasca de regar. I ara sí, ja estàvem preparats per començar a conrear-la!

El primer que vam plantar van ser els pèsols, amb el plantador, i al seu davant les faves. A la part de davant de l’hort vam plantar alls, que vam aprendre que no havien d’haver estat en una càmera frigorífica per tal que creixessin aviat i sense problemes.

Com que als ocells els hi agraden molt les llavors i teníem por que se les mengessin, vam protegir-les amb la part de dalt d’una ampolla de plàstic. A més, aquest invent també les protegia del fred i de les glaçades de l’hivern.

A l’altra meitat d’hort, i això ja ben tornats de vacances de Nadal, vam plantar enciam, amb unes llavors molt petites que es van escampar inclús per fora dels forats que fèiem amb el plantador!

L’últim que vam plantar van ser les pastanagues. Ara tot just comencen a sortir les primeres fulles.

Ara, que ja comença a créixer tot, anem a l’hort a regar i a treure les males herbes que tornen a créixer entre les nostres plantes.

Estem emocionats amb el procés del qual tots formem part! Allò que plantem dóna el seu fruit!

Continuarem informant-vos! Fins aviat!

JA TENIM COMISSIÓ VERDA!

0

Hola!

Som la comissió verda i la nostra feina és que l´escola cada vegada  sigui més ecològica. També tenim un plafó especial per a la comissió verda, on durant tot el curs us anirem ensenyant receptes senzilles, quines hortalisses  plantem a l´hort, etc.

Ens reunim una vegada al mes. En aquestes reunions decidim quines coses posarem el plafó, passem llista de la fruita, entre d´altres coses.

Ara ja sabeu una mica més de la  comissió verda. I si teniu propostes, dubtes, opinions etc…Ens ho podeu dir!

Aquests som els membres de la comissió verda:

-Eva Fontàs i Martina Manrique, Biel Terma i Clara Inglada (4t)

-Laia Bosch, Clara Gras, Íngrid Esteve i Carlota Moreno.(5è)

-Nico Marcos.(6è)

ENS VISITA LA SUPER GIRONESA

0

cof

El dimarts 28 de febrer, van venir les Supergironeses a l´escola. Ens van explicar que van venir d’un altre planeta per fer  un món millor. Per aconseguir-ho havíem de llençar cada residu al seu lloc: envasos, paper, vidre, rebuig, orgànic i deixalles.

La notícia va sortir a la premsa: TV Girona i Punt diari. Ens van fer una foto tots junts i vam contestar algunes preguntes.

Als membres de la comissió ambiental ens van regalar una samarreta, que podeu aconseguir entrant a la web de l´escola i allà on trobeu l´enllaç, responeu  les preguntes correctament i us enviaran la samarreta.

Escrit per Aritz Danoz.

 

TALLER DE SUPER GIRONESA A 4T

0

El divendres 3 de març els nens i nenes de quart van fer un taller amb la SuperGironesa i la seva ajudant.

Ens van donar una fitxa amb els diferents contenidors que podem trobar al carrer i ens van projectar a la pissarra molts residus. Els nens i nenes havien de classificar els residus a cada contenidor i després ho vam comentar tots junts.

També ens van dir com aconseguir una samarreta de SuperGironès: entrant a la web de l’escola i fent una enquesta i penjant una foto separant l’orgànica a casa.

Ens ho vam passar molt bé i vam aprendre moltes coses.

 

Text: Aina Geronès.

cof

TALLER DE SUPERGIRONESA A 6È

0

El dimecres 1 de març van venir la SuperGironesa amb la seva ajudant. Ens van fer un joc de preguntes i respostes per equips sobre la separació dels residus.

També ens van explicar que podem aconseguir una samarreta si responem una enquesta (que està a la web de l’escola) i enviem una foto separant l’orgànica a casa.

Va ser un taller molt divertit i vam aprendre moltes coses sobre la separació de residus.

 

Text: Jan Garriga i Sandra Cruz

cof

Els nostres esmorzars saludables

0

A la nostra escola els dilluns i els dimecres és el dia de la fruita. Les nenes i els nens de l’escola Forn d’Anells porten fruita per esmorzar.

Les nenes i nens del Comitè Verd l’últim dia del mes passen per les classes a recollir la graella de control de la fruita: serveix per controlar qui porta fruita per esmorzar i qui no.

Un cop al mes participem en el pla de consum de fruita que ens proporciona el consell comarcal. Dimarts, dijous i divendres els de primària ens mengem la fruita que ens donen per esmorzar,  i els d’educació infantil se l’emporten per berenar.

Què es pot portar els dies que no toca fruita? Entrepà, bastonets de pa amb formatge, fruita, torradetes amb pernil o fuet, etc. De tant en tant es pot portar pa amb xocolata, magdalenes, galetes, croissant, etc.

Recomanem portar l’esmorzar en un carmanyola o en un Boc’n Roll 

 

Escrit per la Laia Grabulosa de 4t A ( membre del comitè verd )

cof

Presentació del Comitè Verd

0

La comissió d’escola verda del curs 2016-17 està formada pels següents alumnes: la  LAIA GRABULOSA, l’AINA GERONÈS, l’ARITZ DANOZ, en  JAN GARRIGA i la  CLÀUDIA MOLINA; i ens acompanyaran i ajudaran: la  MARTA , la SILVIA , la MERCÈ SUREDA , l’ANNA PAGUINA i en  PAU.

Què farem?

Ajudarem a que l’escola continuï separant els residus ( paper, plàstic, orgànica, piles etc…). Ensenyarem als més petits com fer-ho.

Procurarem que tothom mengi sa i saludable.

Vetllarem perquè tothom tingui cura i respecti el medi ambient.

Tindrem cura de l’hort mentre aprenem què, com i quan s’ha de plantar i sembrar.

Recordarem la importància de tancar els aparells i els llums quan no els utilitzem, i les portes per evitar la pèrdua d’escalfor. Així aconseguirem un estalvi energètic beneficiós per tothom.

Reutilitzarem i aprofitarem al màxim tot el material que fem servir.

Assistirem a la trobada d’escoles verdes (Fòrum) del Gironès on compartirem experiències amb altres centres.

Últim article de 3r pel que fa al bloc d’escola verda.

0

Els nens de 3r hem tornat a l’hort. Aquesta vegada no per collir (hem d’esperar que vagin creixent les poques plantes que hi ha) sinó per fer neteja de les males herbes que creixen com bolets i que costa treure perquè les seves arrels s’escampen amb molta facilitat. L’hem deixat en bones condicions o sigui lliure d’herbes, però de ben segur que serà por pocs dies. Ara sí que veiem el que hi ha plantat, tot quedava camuflat, no es sabia ben bé el que hi havia.

Pel que fa al planter cal dir que segueix el seu procés i que com hem dit no podrem veure el seu final per les vacances que se’ns tiren al damunt. Nosaltres de totes maneres ja ens acomiadem del bloc, aquest és l’últim escrit que us fem arribar. Esperem que us hagi agradat estar informats del que anàvem fent. A nosaltres ens ha agradat viure aquesta experiència i fer de pagesos per un curs el 2015-16. Gràcies per llegir-nos i que passeu un bon estiu.

IMG_20160523_083554 - copia_opt   IMG_20160523_085244 - copia_opt

Go to Top