No parem de collir els/les nens/es de 3r.

0

Quina manera de collir hortalisses… Avui hem anat a l’hort de nou. Teníem coses a collir, estaven al seu punt, ja es podien menjar en arribar a casa. Ah!, recordeu que s’han de netejar bé, porten molta terra. Mireu, mireu, les faves ja tenen la flor i els pèsols els hi hem posat una branca perquè s’enfilin.

També hem aprofitat per treure totes les fulles seques ( n’hi havia moltes), degut als últims dies de vent fort que ha fet i treure les males herbes que fan de les seves. Sembla que ho fan expressament això de fer-nos la guitza ocupant un espai que no els hi pertoca.

Hem recollit: bròquil ( blanc i verd), escaroles i enciams. Ara ens ha quedat un bon tros sense res conreat. Haurem de tornar a començar a remoure la terra i deixar-la preparada, per tal de poder plantar o sembrar ,quan sigui l’hora, noves plantes. Serà cap el mes de març o principis d’abril, ara no és un bon temps per fer-ho, pot arribar molt fred, estem a ple hivern i ens ho mataria tot. Deixarem passar el temps…

DSC_0256   DSC_0257

DSC_0258   DSC_0251

DSC_0252   DSC_0253

Nova sessió de treball de 5è

0
S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.

Després de la mala experiència amb els alls, les cebes i les llavors de pastanaga hem aprés que no recollim tot el que plantem a l’hort: pot ser per falta d’aigua, per excés de fred, per culpa dels ocells o altres animals.

Però nosaltres no ens rendim. Avui hem arrencat les males herbes que van sortint, hem plantat alls que començaven a grillar i hem regat l’hort. A veure si tenim més sort!

Text i fotos: Nil isern

 

Recepta: Platillo de naps amb costelló

0

Què us sembla si us facilitem una recepta per fer-los? Doncs va aquí la teniu.

Ingredients:

1 kg de costelló de porc tallat a trossos no gaire grans. 1 ½ kg de naps. 1 cullerada de farina. 4 tomàquets ratllats. 3 grans d’all. Julivert. 100 g de llard. Oli. Farina. Sal. Pebre. Aigua.

Elaboració

Enrossiu el costelló en una cassola amb el llard i reserveu-lo.
En el mateix greix sofregir els alls i el julivert trinxats i els tomàquets.
Afegiu-hi la farina, remeneu un moment i poseu-hi els trossos de costelló, mulleu-ho amb aigua fins a cobrir i deixeu-ho coure lentament fins que el costelló sigui tou.
Mentrestant peleu, bulliu, enfarineu i fregiu els naps.
Quan faltin 20 minuts per acabar la cocció del costelló, afegiu els naps a la cassola. Deixeu que facin xup-xup i ja teniu el platillo a punt per esser menjat.

Bon profit!!!

naps

Continuem recollint a l’hort de 3r.

0

Vaja, els nens/es de 3r vam dir que hauríem d’esperar per collir el que teníem plantat o sembrat a l’hort, doncs ens vam equivocar. En pocs dies hem hagut de collir més a córrer els espinacs, les cols i els naps que per cert feien un goig… grans, petits, llargs,curts,gruixuts, prims… la mida justa per fer un bon cuinat perquè ja se’ns passaven una mica.

images   IMG_0379

Ja hem collit les escaroles!

0

Anem a veure com està el nostre hort de 3r després de les vacances… Han passat molt dies sense la nostra supervisió, ai mentida! si que ha estat supervisat, vam deixar d’encarregat del mateix, a l’avi de la nostra alumna Marta Roda, un home que sempre que se li ha demanat no ha tingut mai un no per resposta, com li agraïm! Així que no hem patit.
Quina crescuda han fet les hortalisses, renoi, ja podem recollir les escaroles, no tardarem pel que fa a les cols. Si que haurem d’esperar per recollir la resta. A més ara arriba el fred i ens alentirà el procés de creixement amb les glaçades. Com que no n’hi ha per a tothom, hem decidit rifar-ho, creiem que serà més just i apuntar-nos el nom del privilegiat en aquesta ocasió, perquè en properes rifes es doni oportunitat a tots els que no els hi ha tocat res a emportar-se quelcom a casa i gaudir del que hem plantat o sembrat.

DSC_0249 DSC_0250 DSC_0251 DSC_0252 DSC_0253 DSC_0254 DSC_0255 DSC_0256 DSC_0257

Les plantes van creixent a l’hort de 3r.

0

Els nens/es de 3r seguim pendents de l’hort, ui, ui, ja pensàveu que ens n’ havíem oblidat? Doncs no, el que passa es que estem en compàs d’espera. Les plantes han de seguir el seu curs, aquest no és cap altre, que el d’anar creixent poquet a poquet.

Hi anem cada 15 dies a veure com el tenim, no hi ha gaire feina a fer, només anar regant, treure alguna herba que si cola i ens adonem de què tot està bé, (ai us direm un secret, els pèsols es fan pregar, surten en comptagotes, a vegades pensem que les formigues han fet una bona feina i s’ho van agafar en serio això d’acumular aliment per quan arribi l’hivern), ja comença a fer goig, només esperem que el fred, que algun dia ha d’arribar, no ens mati el que hem plantat o sembrat.

Us deixem una mostra de com han crescut i si ho comparem amb les altres fotos que vam penjar, doncs si que ho han fet i força!!!!.

DSC_0260   DSC_0261

DSC_0262   DSC_0263

Tasques de manteniment a l’hort de 5è

0
S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.

Avui a l’hort hem fet tasques de manteniment: hem fangat una mica la terra perquè l’aigua arribi amb facilitat a les arrels i després, amb els rasclets, hem aplanat la sorra perquè quedés tota al mateix nivell.

També en Pau ens ha explicat la diferència entre sembrar i plantar: quan sembrem plantem una llavor, en canvi quan plantem, la planta ja ha nascut.

Per últim hem regat tot l’hort. I també hem trobat un insecte pal… mireu les fotos!

 

Ariadna Coca i Victoria Álvarez.

L’hort de 3r

0

Els nens/es de tercer A i B ja hem posat fil a l’agulla i hem començat a treballar l’hort. Disposem de dues petites parcel·les ( una per curs), però hem volgut saltar-nos una mica el que està estipulat i organitzar-nos de manera diferent,es tracta de no fer sempre el mateix, per aquest motiu hem decidit fer servir les dues els dos tercers. Hem de decidir que farem en cadascuna d’elles , la solució és fàcil, com que es tracta de que els nens/es aprenguin el que és sembrar o plantar, doncs per observar clarament la diferencia ,en una parcel·la hi sembrarem i l’altre hi plantarem.

El primer dia  la nostra feina consisteix en treure les males herbes (en tenim moltes després d’haver passat l’estiu sense dedicar-hi el nostre temps) , la següent remoure,  rampinar i allisar la terra per tal de començar a plantar o sembrar.

A les següents sessions ja es tractava d’anar començant a sembrar: faves, pèsols, alls, espinacs  i naps. I a plantar: cebes, escaroles, enciams, cols, bròquils.

Ara toca donar temps al temps i la nostra única feina és la de regar si fa falta i controlar que tot el que s’ha plantat o sembrat vagi fent el seu curs. Per aquest motiu hi anem donant vistes per tal de poder veure” in situ” el seu desenvolupament i comprovar que neix i creix sense cap mena de problema, cal dir  però, que hi hem vist unes formigues que ens fan la guitza abans d’amargar-se per passar l’hivern , se’ns emporten les llavors!!!.

Ara us deixem una petita mostra de com està el nostre HORT.

DSC_0260-576x1024 DSC_0262 DSC_0265-576x1024  DSC_0264 DSC_0267-576x1024 DSC_0268-576x1024DSC_0270-576x1024

Tercera sessió hort 5è

0
S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.

Avui hem estat preparant la terra amb el rasclet per desprès plantar.

Comencem a plantar las bledes, a una profunditat de 2-3 centímetres i que la distància que necessiten per poder créixer bé es de 25 x 40 centímetres (marc de plantació).

Un cop hem plantat les bledes  plantarem el bròquil, a una profunditat d’1 centímetres i la distància que necessiten és 40×40 centímetres.

El segon grup ha plantat les cebes que es planten a 0’5 centímetre de profunditat, i la distància que necessiten per créixer es de 10×25 centímetres.

També hem tret males herbes i tot seguit hem sembrat faves, però aquesta vegada les hem sembrat aleatòriament, sense mides. A veure com surten!

Text i fotos: Mateu Raset i Asha Fèlix.

Segona sessió hort 5è

0
S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.

Avui ens han explicat com funciona el compostador i ens han ensenyat a fangar amb la fanga.

És important fangar la terra per que les arrels de les plantes creixin més (si la terra estigués dura les arrels no creixerien tant).

Quan hem acabat de fangar hem sembrat pastanagues, a 0,1 cm de profunditat i amb un marc de plantació de 5×20 (el marc de plantació és el marge que necessiten les plantes per créixer).

Fins i tot hem trobat un cargol posant els seus ous.

Text i fotos: Fèlix Inglada i Jan Garriga

Go to Top