Ingredients per 4 persones

  • 4 Kg. de Faves tendres.
  • 2 Cebes tendres.
  • 1 Manat d’alls tendres.
  • 4 Talls de cansalada.
  • 1 Botifarra negra.
  • 1/2 l. Vi blanc.
  • Una mica de xocolata.
  • Llorer, fulles de menta, pebre vermell o negre, oli i sal.

Preparació:

Es talla la cansalada a trossets i es posa amb l’oli a sofregir. Quan ja estigui rossa es tira la ceba i els alls tallats petits, les fulles de menta, el llorer i el pebre vermell, i ho sofregiu fins que la ceba estigui tova.

Afegiu les faves pelades, el vi blanc i la sal, i es deixa coure fins que les faves canvien de color, aproximadament al cap d’una hora i mitja. Per últim es posa la botifarra negra a trossos grossos perquè no se’ns desfaci, ho deixem 10 minuts més i ja les tenim a punt. Ah! no ens deixem la xocolata per donar-li aquell color especial.

Sempre és millor deixar-ho reposar una estona abans de servir-ho.  Bon profit.

DSC_0256