Calendari DE FRUITES i VERDURES de temporada del Maresme.

Aquí teniu el CALENDARI DE FRUITES i VERDURES DE TEMPORADA AL MARESME.

L’hem distribuït per totes les classes des d’Educació Infantil fins a 6è de Primària per tal que l’alumnat conegui les fruites i verdures que cada més es poden collir al Maresme. L’Encarregat  Verd de cada classe canvia mensualment els llistons que ens faciliten la lectura.

 

 

L’AMETLLER HA FLORIT

Mireu que bonic que està l’ametller de l’Hort!!

L’ametller és el primer arbre en florir. Normalment ho fa  entre els mesos de gener a  l’abril quan el termòmetre assoleix al voltant dels 6º C i dóna el seu fruit entre els mesos d’agost a octubre. Les flors es mantenen a l’arbre només entre 20 i 30 dies. És un arbre que pot arribar a mesurar fins a 10m d’alçada.

L’ametlla s’utilitza per fer torrons i altres especialitats pastisseres.

 

Finalment han volat

El niu ha quedat buit… Després de tres setmanes d’una intensa activitat, els ocells han abandonat el niu. Hem vist com la parella de mallerengues carboneres han cuidat dels seus fills fins a l’últim moment. Un no parar d’entrar i sortir per portar menjar a les cries. Hem estat testimonis del seu creixement i també hem vist com s’ho fan per deixar el niu ben net. Ara ja estan preparats per volar, per espavilar-se tot sols.

Hauran sobreviscut els sis fillets? Com abandonen el niu? Marxen junts? Potser n’hi ha algun que no s’atreveix a volar sol… Voleu saber si els hem vist sortir? Haurem tingut sort?

Doncs endavant…

 

 

Els pollets ja són ocells

Després de gairebé tres setmanes el niu els comença a quedar petit. Els pollets ja són ocells i els falta molt poc temps per sortir del niu. Ara el moviment és constant. Els pares continuen alimentant els seus fills. Ho faran fins l’últim moment. Qualsevol dia d’aquests abandonaran el niu… Hauran aconseguit que sobrevisquin els sis fillets? Aconseguirem veure’ls marxar? De moment podeu veure com han crescut i com segueixen menjant.

La vida continua dins el niu

Els pollets ja tenen poc més d’una setmana. Han crescut molt aquests darrers dies i ja tenen el cos recobert de plomes. Els pares tenen una dedicació exclusiva cap a les seves cries. La veritat és que no ens cansem de veure’ls entrar i sortir… Els pollets cada vegada es mouen més dins el niu i de tant en tant fins i tot obren les ales. En pocs dies deixaran el niu i començaran a volar. A veure si aconseguim en propers vídeos veure’ls sortir.

Esperem que us agradin els vídeos. La setmana vinent més…

Al pati d’infantil hi ha molta vida

Recordeu les caixes niu que els alumnes de 4t del curs passat van construir? A principi d’aquest curs les vam despenjar i vam poder comprovar que una parella d’ocells havia format una família a dins. Vam veure el niu fet de branquetes i també restes de closques d’ou. Vam decidir, doncs, millorar les caixes niu i posar frontisses a la porta per tal d’intentar fer-ne un bon seguiment i les vam tornar a penjar. Després de diferents observacions vam poder constatar que l’entrada i sortida d’una parella de mallerengues carboneres de la caixa niu era constant.
Els més petits de l’escola juguen al pati amb les pales i les galledes aliens a l’explosió de vida que es belluga sobre els seus caps…
Era el moment, doncs, de posar-hi una càmera per a veure què passava allà dins.
I això és el què hi passa…
Imatge de previsualització de YouTube
Impressionant, oi? Doncs aneu seguint el fil de la notícia perquè anirem penjant més vídeos per veure l’evolució dels ocells!!

Tastem els productes de l’hort – 1r

Aquesta setmana els nens i nenes de primer hem fet una amanida amb escarola i api de l’hort. La setmana passada vam lligar les escaroles per tal que les fulles interiors quedessin més blanques i tendres. Després de fer la collita hem netejat bé les verdures i les hem tallat. L’escarola ens ha agradat molt a tots, però l’api  que té un sabor més especial no ens ha agradat tant. Tot i així ho hem tastat tot i ens ho hem passat molt bé!!

Fem menjadores pels ocells- 3r

Fa uns dies, en Joan i l’Anna van venir a parlar dels ocells i ens van demanar si podíem fer menjadores pels ocells.

Per fer les menjadores vam fer servir: un bric de llet, pals de fusta, fil, vernís, silicona, fusta, paper de seda, retoladors. Quan la teniem feta, la vam decorar, li vam posar un pal i la vam penjar al pati de les banyeres. I els ocells, ja poden anar a menjar!

(Text de: Natalia Torres)

HORT: EL TASTET 5è

Durant aquest curs els alumnes de cinquè hem anat a l’hort a: regar, treure males herbes, plantar fonoll, api i finalment collir espinacs.

El passat dimecres 17 de gener, els nens i les nenes de 5è vam baixar a l’hort de l’escola.

Primer, endevinàvem què hi havia sembrat a cada bancal. Tot seguit, vam fixar-nos en el nostre bancal IV, vam fer grups de tres i cada un de nosaltres va tallar amb tisores les tres fulles d’espinac més grosses.

Al dia següent, les mestres de 5è van fer una truita amb els espinacs i vam fer un tastet abans del pati al hall de 5è.

Escrit fet per Daniel Martínez i Cristina Álvarez.