Tastet de vídeos per a reflexionar

0

Aquesta vegada us proposem que mireu uns vídeos per a reflexionar-hi que, com sempre, desitgem siguin del vostre interès.

El primer, la pediatra Lucía Galán ens parla de la importància d’educar als nostres infants en el fracàs.

https://aprendemosjuntos.elpais.com/especial/preparamos-a-nuestros-hijos-para-los-aplausos-no-para-las-equivocaciones-lucia-galan/

El segon el psicòleg Daniel Goleman ens fa reflexionar sobre la importància d’ajudar als nostres infants a aprendre a concentrar-se a l’escola i a casa.

https://aprendemosjuntos.elpais.com/especial/saber-concentrarse-es-mas-decisivo-para-un-nino-que-su-coeficiente-intelectual-daniel-goleman/

I finalment, l’últim vídeo la psicòloga Laura Rojas-Marco ens explica què és l’assertivitat, important també treballar-ho amb els nostres fills i filles.

https://aprendemosjuntos.elpais.com/especial/que-es-la-asertividad-y-para-que-sirve-laura-rojas-marcos/

 

Diferents reflexions sobre educació emocional

0

Us compartim tres articles relacionats amb l’educació socioemocional.

El primer ens parla de com treballar la competència emocional amb els infants:

Competència emocional

 

El segon és una reflexió sobre com, amb bona intenció,  fem persones que necessiten l’aprovació constant dels demés i això els porta a una baixa autoestima:

Resultat d'imatges de molt bé!

I l’últim és un article que ens parla de com els estereotips masculins tradicionals poden ser tòxics per al benestar emocional dels nens.

Resultat d'imatges de cor dibuix

D’avorriment i pantalles

0

Aquest mes us tornem a compartir dos articles. El primer és sobre la importància que té deixar que els infants s’avorreixin per a desenvolupar competències com la creativitat.

El segon és sobre un nou estudi que demostra la relació directa entre hores que passen els infants davant de pantalles i el seu correcte desenvolupament. Esperem que siguin del vostre interès.

 

Resultat d'imatges de avorriment emoticono

 

Resultat d'imatges de pantalles

 

 

 

 

Menys és més

0

Aquests són els últims articles d’aquest 2018 i hem volgut que siguin una reflexió davant les dates que s’apropen. És època de regals i és important també educar en aquest sentit, l’hiperconsumisme no és un bon camí per a fer infants feliços. Per llegir-los, cliqueu a les imatges.

 

Us desitgem molt Bones Festes!

 

Resultat d'imatges de regals

Resultat d'imatges de regals

Sobre empatia i sobre Fornite

3

Aquest mes us compartim dos articles.

 

El primer ens parla de com educar als nostres infants a ser bons, empàtics, crítics, etc.

https://criatures.ara.cat/familia/com-podem-educar-nens-bons_0_2122587722.html

 

El segon és un toc d’alerta sobre el joc d’ordinador Fornite que tant agrada a molts dels nostres fills i filles.

https://criatures.ara.cat/blogs/cinc-homes-a-casa/coses-teus-fills-juguen-Fortnite_6_2127447235.html

 

Esperem que us siguin d’utilitat.

Educació emocional.

1

Aquest mes us proposem tres articles diferents. El primer ens dóna eines per ajudar els nostres fills i filles a resoldre conflictes de manera assertiva:

https://criatures.ara.cat/blogs/psicologia-i-educacio-emocional/preguntes-ajudar-pensar-infants-conflictes_6_2090250956.html

 

El segon, és una entrevista al psicòleg Rafael Guerrero en la qual explica la importància del treball de les emocions:

https://elpais.com/elpais/2018/10/23/mamas_papas/1540278447_508542.html

 

El tercer, és una reflexió sobre la repercussió en els nostres infants el fet de seguir influencers, youtubers, etc. en una edat massa primerenca:

https://elpais.com/cultura/2018/09/14/actualidad/1536941426_979256.html

 

Bona lectura!

 

 

 

 

Benvinguts a l’escola

0

Un nou curs ha començat amb moltes ganes i il·lusió. Per als més petits de l’escola són uns dies d’adaptació que no sempre són fàcils. Per això aquest primer article del curs l’hem volgut encarar per a les famílies d’infantil i ajudar-vos en aquests primers dies d’escola.

 

 

Resultat d'imatges de comencem l'escola

Hiperpaternitat i altres reflexions

2

Per acomiadar-nos aquest final de curs, us compartim dos articles. El primer és una reflexió sobre la “hiperpaternitat” i les seves conseqüències. El segon article dona unes pautes per formar infants resilients (resiliència és la capacitat de l’individu per a afrontar amb èxit una situació desfavorable o de risc, i per a recuperar-se, adaptar-se i desenvolupar-se positivament davant les circumstàncies adverses). Com sempre esperem que siguin del vostre interès i us desitgem un molt bon estiu.

https://cat.elpais.com/cat/2018/05/11/opinion/1526036193_375438.html

Resultat d'imatges de rei de la casa

 

https://elpais.com/elpais/2018/06/14/mamas_papas/1528971103_795437.html

flor del desierto

Consells en l’ús del mòbil

4

Aquest mes tornem a fer incidència en l’ús del mòbil. Considerem que és un tema prou important com per a tenir-lo sempre present doncs vivim en una societat en què el mòbil s’ha convertit un protagonista principal de les nostres vides. Els nostres infants han d’aprendre a fer-ne un ús responsable i no hem de deixar que les pantalles ens impedeixin compartir moments especials tot conversant, fent activitats vàries, etc, amb els  nostres fills i filles.

Resultado de imagen de mòbil

És bo fer els deures amb els nostres fills i filles?

0

Aquesta és la pregunta que en aquest vídeo que us enllacem respon la psicòloga educativa Silvia Álava. És un vídeo de només 4 minuts de durada però ple de contingut important.

Esperem que la reflexió us sigui d’ajuda i d’interès.

http://aprendemosjuntos.elpais.com/especial/es-bueno-hacer-los-deberes-con-los-ninos-silvia-alava/

Go to Top