Els nens i nenes de l’Aula d’Acollida d’aquest curs hem fet uns poemes (Acròstics) de la tardor.

La tardor m’agrada

A la muntanya nevada

Tots els cargols caminen

Al pati de l’escola dinen

Recollim moltes castanyes

Després mengem magranes

O fem un panellet

Rodó i ben petitet.

Rebeca, Chenhao, Hadisa,Wendolyn, Aiunar i Saliou

Arriba la castanyada

El proper dia 28 farem festa, tallers, ballarem danses i menjarem castanyes!

També realitzarem el concurs de fruits de tardor disfressats, ja podeu començar a fer les vostres creacions!

cartell-fruits-de-tardor

Aquí teniu un vídeo de mostra del concurs de l’any passat. Us hi engresqueu?

SANT JORDI 2016

El divendres 22 d’abril vam celebrar Sant Jordi a l’escola. Pel mati tots alumnes vam realitzar tallers relacionats amb Sant Jordi, un punt de llibre, un clauer, un drac fet amb plastelina, … I després tots junts vam anar a la porxada a veure les paredetes de llibres.

Després del pati, els alumnes de 4t van representar la llegenda de St. Jordi i també van venir els pares a veure-la.

A la tarda, els nens i nenes d’infantil ens vam barrejar per petits grups i vam poder escoltar dos contes explicats pels pares i mares voluntaris. Ens va agradar molt que vinguessin els nostres pares a fer una activitat amb nosaltres.

I els alumnes de primària ens vam quedar al pati central perquè hi havia els Jocs Florals. Durant les setmanes anteriors de Sant Jordi vam estar escrivint diferents poesies que ho vam presentar en el concurs. A la tarda van dir els guanyadors. Va ser molt emocionant perquè tots ens vam esforçar molt i volíem guanyar!!!

DIA MUNDIAL DE L’ACTIVITAT FÍSICA

El dia 6 d’abril es celebra el Dia Mundial de l’Activitat física i l’escola Ponent també hi va participar amb l’objectiu de difondre el missatge:

“Acumuleu 60 minuts d’activitat física cada dia” .

L’eslògan d’enguany:   “Infant actiu = Adult saludable”.

L’activitat que ens van proposar va ser: Quants salts de corda podeu acumular entre tots els nois/es del centre?

Nosaltres vam aconseguir 1573 salts entre tots els alumnes i mestres de l’escola, en les imatges podeu observar les ganes que hi vam posar tots i totes!!

CONCURS D’HORT

Amb l’arribada del bon temps i després de molt cuidar i estimar el nostre hortet de Ponent, ja comença a donar els seus fruits.

Per aconseguir que els nostres alumnes siguin conscients de tot el profit que es poden treure dels nostres productes, la comissió del Hort va proposar fer un concurs.

En aquesta proposta, els participants, havien d’anar a triar:

  • Un dels boníssims productes que cultivem : faves, pèsols, carxofes, escaroles, enciams, cebes,etc.
  • Alguna fruita dels nostres arbres: magraner, llimoner, olivera, etc.
  • Alguna de les nostres plantes aromàtiques: orenga, menta, …

Un cop triat, a casa, haurien de elaborar una recepta amb aquest ingredient i presentar-la a l’escola mitjançant un power point, videos, cartells, etc.

D’aquesta manera la comissió del hort també uneix el coneixement del medi amb el treball de llenguatge que es fa a les aules, ja que la recepta és una tipologia de text que es treballa a diferents nivells al llarg del curs.

El concurs va ser tot un èxit ja no només per la gran participació per part de totes les nenes i nens de Ponent sinó també per la qualitat de les receptes proposades.

Us deixem una petita mostra d’alguns dels exemples dels treballs i de l’entrega de premis.

Va ser una experiència molt positiva!

Concert crowdfunding pel viatge de sisè

Aquest divendres 15 d’abril, a les 17.30h, els i les alumnes de sisè faran un concert per a recollir diners per al viatge de final de curs.

Enguany ja marxen de l’escola i aniran a l’institut. Es mereixen un viatge especial.

Les entrades es poden comprar anticipadament a consergeria al preu de 2 euros. Si les compreu el mateix divendres tindran un cost de 3 euros.

També hi haurà una fila 0 per a totes aquelles persones que vulguin i puguin col·laborar però no podran venir el divendres.

L’Enid i en Guy ens ho expliquen.

Dia de la Pau

L’amor és tot el contrari que l’odi, la violència, l’explotació, l’abús, el terrorisme, el terror, la guerra, l’assetjament, el menyspreu, el plor,…

Avui a Ponent, celebrem el Dia Escolar de la No-Violència i de la Pau i a l’escola s’aprofita per a incidir en la importància de defensar la pau però, sobretot, educar-se contra la violència.
Els nens i les nenes estan contra la guerra, tots i totes, però no acaben d’assolir que defensar la pau comença per estimar i respectar, primerament, a les persones que estan al nostre voltant -família, companys  companyes de classe, mestres, amics i amigues, veïns i veïnes, etc.-. Estimar i respectar és la base d’una educació per la pau.
De poc ens serveix celebrar amb activitats, lúdiques i pedagògiques, aquest dia i omplir les aules de “coloms de la pau” si mentrestant es burlen de la companya per estar grassoneta, de qui porta ulleres
Acabem rient sempre de qui és “diferent” i el compromís de l’escola i les famílies ha de ser educar en el respecte i la tolerància a les diferències. Respectar totes les persones amb les seves individualitats. Cap violència verbal o física contra un company o companya ha de ser inexistent a la nostra escola. És el compromís que tenim família i escola

NO HI HA CAMÍ PER LA PAU, LA PAU ÉS EL CAMÍ –Mohandas Gandhi”