El projecte sobre l’Electricitat

Els nens i les nenes de tercer B, durant el segon trimestre hem treballat un projecte molt interessant i alhora difícil. Hem hagut de treballar molt, buscar molt informació, entendre molt bé el que llegíem, la Paula ens va portar fotos de les màquines que fan els cables elèctrics (que són molt grosses) i també diferents cables per què els veiéssim i … finalment hem fet uns murals, per grups, del que hem estudiat: L’ELECTRICITAT.
Hi hem tingut molt feina, però ens han quedat realment bé!

 

Tallers de Sant Jordi a 3r i 4t!!

Els nens i les nenes de tercer i quart ens hem barrejat el dia de Sant Jordi i hem realitzat tallers.

Amb la Isabel i la Montserrat Altimires. : Un drac ferotge que mou els ulls i treu foc per la boca i un punt de llibre molt modern que és la rosa de St. Jordi.

Amb la Montserrat Gabarrella un trencaclosques. Els alumnes van poder triar entre els dibuixos de Sant Jordi, la rosa, el drac i la princesa amb el rei.

I per últim amb l’Angi i la Lídia un mural gegant de Sant jordi, la princesa i el drac amb material reciclat, temperes i fulls de colors.

Ens ho vam passar molt bé!!!

Hort!

A tercer B hem fet el seguiment de les escaroles, des del planter, fins a que són grosses i ens les mengem.  Han crescut moltíssim, mireu les fotos!

El gust de l’escarola és molt particular.  A la classe hem fet una amanida d’enciam i escarola acabat de collir de l’hort i mmmmmm a la majoria ens ha agradat molt !

ELS PORTÀTILS A LA CLASSE DE 4T

Els alumnes de quart estem treballant el projecte dels dinosaures. Avui ens hem començat a introduir una mica més en les noves tecnologies: els ordinadors a la classe.

La classe s’ha dividit en sis grups i cada grup havia de buscar informació sobre dues preguntes que volíem saber dels dinosaures. Un cop hem buscat la informació, hem escrit les preguntes i les respostes a l’ordinador.

EL CERCLE CROMÀTIC 4T

Aquest trimestre a l’hora d’educació artística hem treballat amb la pintura. Hem conegut quins són els tres colors primaris i a partir d’aquests hem començat a fer barreges i… SORPRESA!!!! Hem fet el taronja, el lila i el verd.
Cada grup taula ha fet els seus colors i el seu cercle cromàtic. Després hem pogut fer dibuixos lliures amb els colors que volguéssim.

COM APRENEM MILLOR ELS TEMES DE MEDI?

Per poder entendre una mica millor els temes de medi els alumnes de 4T ens ajudem a les hores de plàstica.

El divendres 9 de març vam repassar els òrgans més importants de l’aparell digestiu… i com ho vam fer??? A partir del collage.
Cada grup-taula tenia diferents tipus de paper (paper de xarol, paper pinotxo, fulls de paper, paper de cel•lofana…). Cada òrgan havia de ser d’un tipus de paper i d’un color diferent.

Un cop tots els òrgans estiguessin identificats, hem pintat el cos amb cera taronja. Finalment hem barnissat la cera i ja ho podem penjar al passadís perquè tothom vegi els nostres MAGNÍFICS TREBALLS

D’aquesta manera ens ha quedat molt més clar quins són els òrgans que intervenen en el nostre aparell digestiu.

SETMANA DE LES OLIMPÍADES

Aquesta dies a l’escola hem celebrat la SETMANA DE LES OLIMPÍADES!

Hem realitzat un treball molt complert en totes les àrees, i hem aprofitat totes les tardes per aprendre una mica més dels diferents esports que participen a les olimpíades.

Hem anat al camp de futbol de ponent tot el cicle mitjà i superior, i hem treballat els esports de les classes corresponents: salt de trampolí , judo, handbol, heptatló i ciclisme.

Per acabar la setmana de les olimpíades, els alumnes de 3r i 4t hem anat a Bacelona al MUSEU OLÍMPIC i, fins i tot hem pogut entrar a l’ESTADI OLIMPÍC on es van realizar les olimpíades de 1992!!!

Ha estat una setmana complerta en tots els sentits!!

EXCURSIÓ A LA DANONE

El 23 de gener les classes de 3r i 4t vam anar d’excursió a la fàbrica DANONE a Parets del Vallès.

Vam descobrir com és el procés de fabricació dels làctis com els iogurts , vam poder dur a terme una petita degustació,  i fins i tot ens vam poder emportar uns quants a casa!!

Després vam passar una estona d’esbarjo al parc de les oques abans de tornar a l’escola.

Ens ho vam passar molt bé, aquí podeu veure unes quantes fotografies!!!

 

GRÈCIA I ROMA

Aquest segon trimestre els alumnes de quart hem començat a estudiar i a investigar sobre els grecs i romans.
Ja hem sabem com van vestits, la llegenda de Roma i com era l’educació a Grècia i a Roma.
Per saber com era l’educació dels grecs i dels romans hem treballat amb els nostres grups cooperatius i ens ho hem passat molt bé. Els grups són de quatre alumnes. Per fer aquesta activitat, aquests grups s’han dividit en dues parelles, una s’informava de l’educació de Grècia i l’altre de Roma. Després cada parella ha explicat a l’altre parella el que havia llegit.
Ens agrada molt poder aprendre dels nostres companys, fins i tot els hi fèiem preguntes!
Ara ens falta veure uns vídeos i els edificis importants.

SORTIDA A MONTSERRAT

El trimestre passat els nens i nenes de 3r i 4t vem anar d’excursió a la muntanya de Montserrat.
A l’estació del cremallera de Monistrol vem fer diferents activitats estudiant com funciona aquest mitjà de transport. Ens ho vem passar molt bé perquè les activitats van ser molt divertides.
Després vem pujar amb el cremallera fins al monestir. Feia molt de fred!!!!!
Allà vem fer cua per veure a la Moreneta i vem poder escoltar als escolanets cantant el Virolai. La basílica estava molt plena de gent i no els vem poder veure, però cantaven molt i molt bé!
A l’hora de dinar ens vem posar a una plaça molt gran que hi ha i vem poder córrer i jugar una estona.
Finalment vem tornar amb el cremallera cap a Monistrol on vem agafar l’autobús que ens va tornar a l’escola.