Presentació

ESCOLA NOU DE QUART
Carrer Mas Ferriol, 1-3
17242- Quart (Girona)

Si voleu contactar amb nosaltres:
972 46 83 44
b7009242@xtec.cat

JORNADA PORTES OBERTES

Diumenge 9 de març de 2014 a les 10:30h.

US HI ESPEREM!

Període de presentació de sol·licituds: de l’11 al 21 de març.

Horari de secretaria del centre:

Dimarts 11 i 18 de març de 9 a 14h.
Dijous 13 i 20 de març de 9 a 14h i de 15 a 16:30h.
Divendres 21 de març de 9 a 14h.

La nostra pàgina web està en construcció. Aviat la podreu visitar.

30 thoughts on “Presentació

 1. Laura

  Moltes gràcies pel “llibret” que ens heu fet arribar avui amb dibuixos i foto dels nens/es. De debó és una gran joia!
  Moltes gràcies per la dedicació i les ganes!

 2. Mònica

  És increíble la de coses que arribeu a fer a l’aula. Gràcies per fer-nos-en partíceps i per ajudar-nos a fer créixer aquestes personetes tan importants en les nostres vides!

 3. Laura

  A casa ens ha agradat molt el treball que avui ens ha portat la Judit sobre el cos. Ja tenim penjada la silueta del seu cos a l’habitació i ha estat molt divertit jugar amb ella a col·locar tots els cartells dels noms de les parts del cos!

 4. Iris, Krystel, Taty i Natalia

  hola a tots! som alumnes d’educació infantil de Figueres i vam venir a fer una visita fa uns dies a la vostra escola.
  Ens va agradar molt la metodologia que teniu a l’hora de tractar amb els nens i com feu de cada un d’ells una persona única.
  En cada moment busqueu el recurs adient per cobrir les necessitats de cada infant.
  Per a nosaltres tota la informació rebuda ens ha servit i també hem fet un aprenentatge nosaltres mateixos.

  I a tu Carme donar-te les gràcies per atendre’ns de forma tan acollidora, i aclarir-nos tots els dubtes que van sorgir.
  Feu una gran feina!

 5. Alexandra, Marta, Vero i Judit

  Som un grup de noies que estudiem Educació Infantil a Figueres que vam venir a fer una visita a la vostra escola.
  En primer lloc ens agradaria agrair-vos que ens obrissiu les portes per ensenyar-nos la vostra metodologia i la vostra manera d’entendre l’educació.
  Ens va cridar l’atenció que tot i treballar en barracons pogueu fer una feina tant ben feta.
  Un altre aspecte que volem mencionar és la llibertat que doneu als infants per aprendre segons les seves necessitats i els seus interessos.

  Volem donar-vos les gràcies, especialment a la Carme, per les vostres explicacions, consells i per obrir-nos els ulls a una nova manera d’entendre l’educació.

 6. joana geli alaminos

  Anna Costa, Joana Geli i Susana Gonzalez
  Bona tarda, som un grup de les alumnes de l’institut I.E.S. Ramon Muntaner, que varem venir a visitar l’escola el passat dia 26 de febrer.
  Estem molt agraïdes pel vostre tracte i per la informació que ens vau facilitar. Ens va agradar molt la manera d’organitzar les aules de P3, P4 i P5, l’aula de psicomotricitat donava lloc a moltes activitats, els diferents espais de taller com són l’hort i el taller de fusteria, etc.
  Ens va impactar molt la metodologia utilitzada ja que trobem important que el grup d’iguals tingui un espai propi per jugar entre ells i un espai de temps per interactuar amb altres infants de diferents edats. També ens va sorprendre que en tot el parvulari no treballessin a través de fitxes sinó que treballeu segons les necessitats de cada infant.
  Estaríem interessades de poder visitar l’any vinent l’escola per tal de poder veure com treballareu aquesta metodologia lenta amb els infants de primària.
  Carme, gràcies per la teva atenció i fins aviat.

 7. Gerard i Mary (CFGS2 d'Educació Infantil, Figueres)

  Hola! Bona tarda!

  Som estudiants de segon d’educació infantil a Figueres, i el mes passat vam tenir l’oportunitat de fer-vos una visita a la vostra escola.
  Estem agraïts d’haver compartit una estona amb professionals innovadors, que es preocupen pels infants d’una manera alternativa (i tan eficaç), diferent a tot allò que estem acostumats a veure.

  El què més ens va sorprendre va ser la tranquil·litat i la felicitat que respirava l’escola i la manera amb la qual ens va arribar a nosaltres.

  I una altra cosa que també ens va sobtar, va ser l’aprofitament dels pocs recursos que disposeu.

  Es nota la vostra dedicació i la manera de treball en equip tan bona que teniu!

  Gràcies per tot el que ens vau aportar en unes poques hores.

  Fins aviat!

 8. Maria i Lara (CFGS Educació Infantil Figueres)

  Som alumnes del CFGS D’educació infantil de Figueres. En primer lloc donar-vos les gràcies per bon tracte cap a nosaltres i per totes les explicacions que ens vau oferir.
  L’escola és molt enriquidora i creiem que per el poc espai que disposeu li trèieu el màxim profit.
  Un dels espais que ens va sorprendre és el taller de fusteria, el qual hi ha tot tipus d’eines; en un principi es pot pensar que pot ser molt perillós, però és important que el mestre demostri confiança i seguretat als nens. Així no hi haurà perill de fer-se mal.
  També ens ha agradat, que a l’hora del pati, puguin accedir a tots els espais que vulguin.
  Gràcies Carme per tot el temps que has disposat amb nosaltres i tota la informació enriquidora que ens has transmès a tots nosaltres.

 9. Alex, Alba, Laura

  L’escola nova de Quart és un projecte innovador que ens ha resultat molt interessant.

  Ens va agradar molt que els nens treballessin sense llibres i segons els seus interessos i sol·licituds. Ens va cridar especialment l’atenció el pati ja que els infants jugaven amb materials molt senzills com ara caixes, pals de fusta, carretons i altres que facilitaven la possibilitat de jocs i la potenciació de la imaginació. També ens va sorprendre que a l’hora del pati els nens poguessin recórrer el centre sense limitacions.

  La reutilització de materials per decorar el centre ens va transmetre el respecte pel medi ambienti el foment de la creativitat.
  Ens va impressionar la bona gestió i utilització d’espais i materials, tot i ser limitats.

  Considerem molt important la tasca que realitzeu tots els membres del centre i el respecte vers el desenvolupament i aprenentatge dels nens i les nenes sense voler avançar-se a les seves capacitats.

  La vostra implicació i comunicació durant el dia a dia es veu reflectida en l’aprenentatge dels nens i nenes de l’escola nova

 10. marta

  Gràcies mames: va ser un plaer el treball del cos amb els vostres fills, cada dia de psico posaven 2 noms, cada nen al seu dibuix .I a l’aula anaven pintant les diferents parts , va ser tot un treball de motricitat gran i fina.
  Algun nen m’ha dit que té noms repetits, si és així que els torni . I si hi ha nens que els falten noms m’ho poden dir i arribaran.
  Cada dia de psico-motricitat diem bon dia a totes les parts del cos , és una manera d’anar-nos coneixent i estimar-nos.
  Continuem caminant junts ens aquesta primavera que esclata dia a dia

 11. Laura

  Volem agraïr-vos l’informe d’avaluació final que heu fet i com l’heu fet: d’aquesta manera tant propera i planera. Esperem que poguem seguir així durant tota l’etapa de primària i que el sistema habitual establert no s’acabi imposant. Enhorabona pel treball fet!

 12. Clara Kupka

  Hola,

  Sóc la Clara, la coordinadora de Mirades Pedagògiques a Girona, som un grup que es va iniciar l’any passat i intentem visitar escoles amb una visió pedagògica innovadora i que responguin a unes certes inquietuds que nosaltres en aquests moments tenim.
  Aquesta tarda hem visitat la vostra escola: primer de tot donar-vos les gràcies per la vostra amabilitat, pel vostre “temps” (que ha estat molt ben aprofitat) i les vostres paraules.
  Ens ha agradat veure com sorgeixen escoles que creuen i respecten els nens amb aquesta visió tant profunda i amable que ens heu trasmès. Tenir clars aquests conceptes tant bàsics en educació fa tirar endevant un projecte ambiciós com és el vostre: una educació lenta.

  Enhorabona,
  i per molts anys que podeu gaudir d’aquest regal que us ha oferit el destí.

  Clara.

 13. Mònica

  Només puc dir una cosa al respecte de l’informe d’avaluació de fi de curs que hem rebut els pares: que m’ha semblat genial, que demostra una vegada més la vostra implicació, la vostra il.lusió i les vostres bones maneres de fer. Moltes gràcies per vetllar pel bon creixement personal, social, emocional i pel bagatge intel.lectual del nostre fill. Tant de bó que molts professionals de l’educació prenguin nota de les bones pràctiques com aquesta i les apliquin. Gràcies a totes!
  Mònica González

 14. Estudiant en pràctiques de la UdG

  Quan a la universitat ens van dir que faríem pràctiques a una escola i que podíem triar, vaig pensar anar a l’escola nova de Quart, perquè considero que és un exemple d’escola a seguir.
  Després d’una setmana inoblidable, vaig poder conèixer més detalladament la seva filosofia d’escola. Una filosofia que quan l’explicava a els meus professors de la universitat, em deien: “potser haurem d’anar tots a aquesta escola, perquè això és el futur de l’educació”.
  Com a futura mestra crec que l’antic model d’ensenyament ja no és vàlid en una societat basada en el coneixement, en una societat que evoluciona a un ritme accelerat on és difícil que els aprenentatges d’avui siguin significatius i importants per les exigències del demà.
  L’educació d’avui des de fa uns quants anys ha deixat de ser pertinent. El sistema educatiu s’ha quedat aturat en les tradicions ancestrals. Aquestes creences heretades amb les que observem el món són les que ens impedeixen poder comprendre’l. Vivim en una societat en que tots volem una vida feliç, però aquesta felicitat ha estat materialitzada amb els avenços cientificotècnics, amb la globalització de l’economia i de la societat en general, amb la necessitat de consumir, substituir i eliminar, sense aturar-nos a pensar que a l’altre costat del món hi ha persones que pateixen les conseqüències dels nostres actes. Aquesta recerca insaciable em fa pensar en les paraules que va dir Gabriel Garcia Márquez, «[…] he aprés que tothom vol viure en el cim de la muntanya, sense saber que la veritable felicitat està en la manera de pujar-la».

  Però el que si està clar es que no podem ser simples espectadors passius, cal actuar, cal formar ciutadans que deixin a un costat la competitivitat per posar al capdavant la cooperació i l’empatia, ciutadans que siguin capaços d’afrontar de manera assertiva els reptes de la vida. L’escola 9d4t, és un centre que respecta el ritme d’aprenentatge dels infants i que els fa sentir protagonistes del seu procés d’ensenyament-aprenentatge, perquè el dia de demà siguin ciutadans competents.

  Moltes gràcies a tot l’equip docent per donar-me aquesta oportunitat i enhorabona perquè el que esteu fent és molt gran.

 15. Concepció Casacuberta CUNSI

  Aquest comentari va adreçat a la direcció de l’escola i a l’equip docent.
  Cada dia estic més contenta que des de l’estona del migdia i de menjador poguem compartir el vostre projecte i que tot l’equip de monitores com jo mateixa ens hi poguem reflectir.
  He aprés a valorar i de manera molt positiva la vostra metodologia.
  CUNSI ” Càtering Vilanova”

 16. Marc i Annaïs

  De tot cor, moltes gràcies per la bona feina que esteu duent a terme amb els nens a l’escola…ens agrada molt que conteu amb les famílies i agraïm moltíssim les xerrades, la conferència pedagògica amb l’Elvira, la reunió de pares de l’aula amb les mestres, el vídeo, i tot el que feu perquè a poc a poc anem sentint-nos formant part d’un mateix projecte creador de somnis. Gràcies i endavant!

 17. Manel

  Hola profes.
  Gràcies per tot!.La Cristina m’ha tingut al dia de tot l’esforç de tot l’entusiasme que heu anat posant amb tot allò que heu anat fent aquest any També he vist els entrebancs que us heu anat trobant.
  Personalment valoro molt positivament totes les vostres reivindicacions que portaveu a la radio amb la samarreta groga i amb els càntics de la sardina. La gent ha de saber que el 9d4T es mobilitza quan cal.
  Com ja sabeu els pares sempre tenim dubtes i no sempre estem d’acord amb tot, però quan fem les nostres pròpies balances i veiem l’evolució dels nostres fills, pensem que el l’esforç que hi ha darrera de tot això val la pena.
  Els pares també aprenem de l’escola!!!
  Visca!

 18. Cristina

  Hola profes!

  Nou curs, nova escola, nou emplaçament… i noves ganes de treballar amb els nostres fills/lles.

  Felicitats per la feina i endavant!

 19. CAROL I TÀNIA

  Hola,
  Som dues mestres que haviem sentit a parlar de la metodologia lenta. El dimarts vam concertar una visita amb la directora i ens va explicar com funciona la Nova escola de Quart. Tant la directora, les mestres i els nens ens van acollir molt bé i estaven molt disposats a explicar-nos els projectes de l’escola.
  Ens va semblar molt interessant que utilitzin el pla de treball per tal de fomentar l’autonomia i l’autogestió del temps i les activitats. Ens va semblar que l’aula d’experimentació és un espai molt engrescador pels alumnes, ja que manipular diferents materials i fer els seus propis descobriments.
  Els nens es veien contents i relaxats mentre aprenien al seu ritme.

  Gràcies per la calida acollida.

 20. veronica

  hola soc la veronica vaig estar fent les prectiques,de monitora a l’hora de menjador,amb vosatres,i res m’hi enfilata veure lo guapos igrans que estan els nens que sempre m’enrecordo d’ells.Bueno estic molt be i apunt de tornar a ser mama dun nen que es dira xevi.
  bueno em despedeixo i records i petons a tots!!!!

 21. Doris y Martin

  Hola tothom

  Saluts desde Dubai!!
  hemos probat de contactar-os via correo electronic pero crec que no ha llegat.
  Mhmmm.. mejor en Ingles….
  Everything is fine here in Dubai, it is getting very hot.
  The children are happy at the new school but still talk about Quart sometimes, especially the Hora de Menjador!!!
  Sending lots of love from the desert!
  Austin, Myles, Finn, Martin and Doris

  p.S
  Carmen por favor contacta-nos- no podemos utilisar el numero de contacto que tenemos y qeremos saber como va todo con Rusty.Gracias

 22. Incaritaire

  buy rs gold, games online frais de tr¨¨s servante qualit¨¦, rapide ¨¤ l’envoie pendant bizarre mot… PARFAIT
  I buy a variety of compliments about this games online and also aren’t able to recognize they are surely runescape. They are incredibly classy and also great fine . as they are awesome!! I have a passion for consumers!!
  designer, and therefore attractive, in addition to being smart-looking. I may possibly particular games gold the largest rate.
  Simply put i possess a lot of games online coupled with would suggest all of them to every one. They are particularly relaxing, smart-looking even though a good your feet type to all of the various distressing, extraordinary environment i knowledge of upstate The big apple, exceptionally this particular frosty. I’d the actual dunkelhrrutige control key games gold with immediately increased your poor buttons ones own with great current wardrobe.
  my princess is in love with luxury also, the kind of typically the webgames.
  this webgames provides maxed after only getting them for a couple of monthes. the lower is originating off the diablo 3 gold on their own and so i exactly ordered another kind of the same kind although some other colors, along with the heel broke in half. that runescape moreover slouches when a stomped inside.
  i prefer webgames! i have got several pairs which are ideal for new england environment.:)

 23. nuria riquelma

  Bon dia!!! estaria interessada en coneixer més a fons el vostre projecte. Sóc mare d’un nen que el setembre que ve haurà de començar a l’escola i m’han parlat molt bé del vostre projecte. Teniu alguna pagina web actualitzada on pugui aprofundir en el que feu?? Gracies

 24. Iluminada Manresa

  Buenas noches:
  Me presento: mi nombre es Iluminada, soy tan solo una mama de dos niños en edad escolar, van a un colegio público convencional. Desde el AMPA del mismo, se ha lanzado la propuesta de cambiar la forma de implantar las clases, de hacer una educación viva y activa. Tanto la dirección como el profesorado no están cerrados al cambio, siempre que se les muestre que es mejor o al menos igual en cuanto a resultados. Vamos que el director si no ve resultados académicos mejores que los que tiene, que son muy buenos, no va a cambiar (es la persona más escéptica dentro del profesorado), por lo que debemos darle una razón para que se lo piense. Desde mi gran desconocimiento no puedo arrojar luz a estos profesores (a los que les va bien) yo solo quiero que mis hijos disfruten de su educación, de su infancia. Y que de ese aprendizaje lleguen a ser personas valiosas, empáticas, generosas, que crean en sus posibilidades y que no tengan miedo al fracaso y si este llega, que sean capaces de superarlo. Pero necesitamos ayuda, habría alguna manera de que nos dierais información sobre vuestra forma de trabajar con los niños y de los resultados obtenidos con ellos. No me refiero solo a resultados académicos (que también), sino también al trato con el alumnado, si estos están más contentos y más receptivos, si los profesores disfrutan más. Es solo que nos contéis un poco como os va, las trabas que habéis encontrado en el camino, la opinión de algún profesor que al principio no lo viera claro y cambiara de opinión. En fin pros y contras. Los profesores creen que con estos métodos se van a tener que dejar conceptos o materia (no sé cómo llamarlo) por explicar, mostrar, enseñar, investigar o desarrollar y por ello van a bajar en los resultados exigidos por consellería. Puesto que según ellos consellería pone muchas pegas cuando bajan las notas (que son bastante buenas en este centro) y en estos casos, les exigen muchos informes e imponen inspecciones que dificultarían el proceso educativo.
  Siento no escribir en catalan, pero no somos de cataluña.
  Muchas gracias por adelantado.

 25. Lorenzo

  Buenos dias
  Me presento: mi nombre es Lorenzo, soy padre de tres niños de 3, 4 y 6 años, acabamos de llegar de una isla del Caribe, soy de idioma nativo frances y mi esposa de idioma nativo castellano, nuestros hijos nunca aprendieron el catalan y aunque se dice que los niños son como esponjas y aprenden rapido, tenemos miedo que los niños tengan grandes dificultades llegando en mitad de año sin entender nada de vuestra idioma. Mi pregunta es saber si los profesores hablan tambien castellano o nada mas que catalan ? En el principio buscabamos una escuela bilingue pero al parecer en la Provincia de Girona no hay ninguna.
  Muchas gracias con antemano.
  Lorenzo

 26. carla morral adell

  Hola. Bona tarda,
  Accepteu nens per 2n de primària del curs vinent?
  Hi ha manera en que pugui veure més informació sobre el vostre projecte?
  Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *