VISITA A L’AJUNTAMENT D’ HORTA

Dimecres dia 5 de Febrer vam anar a visitar l’ajuntament d’Horta a partir d’un itinerari pel poble.

Primer vam sortir de l’escola i vam arribar a la plaça Catalunya. Llavors vam pujar pel carrer Medi Natural i vam veure Lo Portalet, fixant-nos amb el convent i la muntanya de Santa Bàrbara, la plaça de l’església i la casa del Delme.

Durant el recorregut ens vam fixar amb el mobiliari urbà, els números parells i senars de les cases, les formes geomètriques de l’entorn, etc.
WP_002182

A l’ajuntament vam veure les dependències, els càrrecs i funcions de les persones que hi treballen i els xiquets i xiquetes van poder fer un pregó per al poble.

WP_002184

WP_002185

WP_002186

WP_002188

WP_002190

També vam fer una entrevista a la tinent d’alcalde, Soraia Roig per tal de recollir informació sobre el nostre poble per al projecte que estem estudiant.

WP_002192

WP_002193

 

EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIES ANTIGUES

Al casal del nostre poble, Horta de Sant Joan, hem vist una exposició de fotografies antigues, i en algunes de les quals, sortien els nostres avis/àvies i familiars o coneguts del poble.

HPIM3203

Gràcies a les fotografies i les explicacions de les senyoretes hem observat les diferències entre els carrers esfaltats d’avui en dia i els de fa uns anys plens de terra i pedres per on passaven carros de fusta amb els animals com a mitjà de transport o per ajudar a treballar la terra i els camps.

També hem observat fotografies de batejos i comunions amb una indumèntaria molt diferent a la d’avui, amb aquelles mantilles i xals i els vestits llargs de punt molt treballats, la majoria per les mares i àvies del poble.

HPIM3200

Que n’era de diferent la vida antigament!

HPIM3204

HPIM3202

 

HPIM3201

 

 

HPIM3198

 

 

 

 

EXPOSICIÓ DE VESTITS I INDUMENTÀRIA ANTIGA

 
Avui els xiquets i xiquetes de primer i segon, hem anat a veure una exposició de indumentària antiga al nostre poble, Horta de Sant Joan, amb les senyoretes de primer i segon; Montse i Raquel.
 
Allà, unes senyores del poble, ens han explicat com vestien fa anys, hem pogut veure la roba que els homes i les dones de l’època portaven en els casaments. Que diferents a les d’avui en dia!
 
Després hem pogut observar les diferències entre la roba de la gent rica i la de la gent pobra; els primers amb aquells vestits de seda bordats a mà al detall i  molt elegants; i els darrers, amb peces de roba senzilles.
 
També ens han mostrat les robes dels bebés als batejos i casaments.    I hem aprés que són les mantilles, els serracaps i com es rentaven antigament, amb la poca aigua que tenien a les cases.