QUÈ ÉS UNA USEE ?

USEE 

USEE MOTORICS

QUÈ SIGNIFIQUEN LES SIGLES USEE? 

Unitat de Suport a l’Educació Especial 

QUÈ ÉS UNA USEE? 

Les USEE són unitats de recursos (humans, tècnics i materials) que es faciliten als centres per ajudar en el procés de participació dels alumnes amb necessitats educatives especials a l’escolarització ordinària.  

La comunitat educativa Catalana està caminant cap un model d’educació inclusiva, és a dir, una escola per a tothom, que no faci cap distinció per raó de procedència, color, sexe, llengua, religió, discapacitat, sobredotació, origen social o qualsevol altra condició. 

UNA USEE A L’ESCOLA LLAR 

Des del passat curs 2005-2006, l’Escola Llar “Lluís Mª Mestras” d’Olot, compta amb una Unitat de Suport a l’Educació Especial (USEE)  que dóna ajut als alumnes amb transtorn neuromotor matriculats en el centre. 

La Unitat de Suport neix per donar resposta educativa a aquells nens/es que, per la seva afectació neurològica i que per les seves característiques, haurien d’ésser escolaritzats, des d’edats molt primerenques, a l’escola d’Educació Especial de Girona que acull alumnes de tota la província. 

Per tal de descentralitzar l’atenció d’aquests alumnes s’ha mirat d’atendre’ls prop de casa, a la mateixa ciutat i/o comarca. Per això ja fa uns anys que s’ha anat treballant per aquesta idea tan bonica i que pel maig del 2005 es va consolidar creant una USEE a la ciutat d’Olot. 

L’Escola Llar  “Lluís Mª Mestras” fou l’escollida per acollir aquesta aula, però per poder-ho fer dignament, s’han anat realitzant obres d’eliminació de barreres arquitectòniques per poder accedir a tots els espais. 

Ara els nens amb problemes motòrics de la ciutat d’Olot i de la  comarca de
la Garrotxa ja es poden escolaritzar a la nostra escola. Aquí participen de les activitats que es realitzen a l’aula ordinària, a la vegada que tenen una atenció més individualitzada dins l’aula específica, i si ho necessiten reben tractament de fisioteràpia i de logopèdia. 

QUI SOM? 

L’equip de professionals de
la USEE som:Mestra tutoraEducadoraLogopedaFisioterapeuta 

OBJECTIUS: 

Objectius Generals:

 • Facilitar el treball d’integració escolar i d’educació inclusiva dels alumnes amb problemes motòrics dins l’aula ordinària.
 • Conscienciar-nos que tots som diferents però que tenim els mateixos deures i els mateixos drets. Cal buscar la manera per a  aconseguir-ho.

Objectius específics: 

 • Afavorir al màxim l’accés al currículum ordinari de l’aula fent les adaptacions pertinents.
 • Facilitar la comunicació del nen amb els companys i/o els adults oferint sistemes alternatius i/o augmentatius de la comunicació (SAAC)
 • Potenciar al màxim els desplaçaments autònoms (pony, cadira de rodes,..) habilitant l’entorn escolar.
 • Treballar l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)
 • Realitzar un treball específic d’estimulació basal perquè els nens amb problemes motòrics puguin experimentar i gaudir de sensacions en les àrees somàtica, vestibular, vibratòria, visual, tàctil,… de les quals els falta experiència .
 • Participar en les activitats tan d’aula, de cicle i d’escola (festes escolars, sortides, ..)
 • Conèixer els alumnes amb problemes motòrics per part de tota la comunitat educativa.

ACTIVITATS QUE HEM REALITZAT: 

ACTIVITATS A L’AULA ESPECÍFICA:Treball específic de suport, Suport en les àrees instrumentals, aprenentatge del funcionament de l’ordinador, estimulació visual, auditiu, sensorial,.. 

ACTIVITATS A L’AULA ORDINÀRIATreball d’aula, pati, festes i sortides escolars, 

LOGOPÈDIATreball específic de llenguatge verbal oral i de comunicació, tallers de pràxies. 

FISIOTERÀPIATractament de fisioteràpia,  

ESTIMULACIÓ BASALEstimulació vestibular, sensorial, vibratori i motriu 

PISCINATractament de fisioteràpia dins l’aigua, aprendre a nedar 

MENJADORTreball de l’alimentació

3 thoughts on “QUÈ ÉS UNA USEE ?

 1. Pamela

  M’agradaría saber si existeix una llista dels centres amb USEE a catalunya.
  Hi ha centres privats amb USEE?

  Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *