LES CONFERÈNCIES

Els nens i nenes de Cicle Mitjà hem començat un cicle de conferències on cadascú expliquem les característiques principals d’un animal.
Ha estat un treball molt interessant que hem enregistrat en video per a poder-lo compartir amb vosaltres.

AINARA

ARNAU

ELISA

ERWIN

FÀTIMA

JOSEP

MARC

MARTÍ MACIÀ

MARTINA

PAU

POL

BILAL

ISAAC

CHARLOTTE

JAN

LLUC

MOHAMED A.

MARTÍ PUIG

COLÒNIA VIDAL

El dia 2 de febrer els nens i nenes de 3r, 4t, 5è i 6è vam anar a visitar la Colònia Vidal.
Allà ens esperaven dos personatges: el Jepet i la Remei que ens van acompanyar a les diferents instal•lacions, fent veure que eren dos treballadors de començaments de segle,que venien de pagès (Fonollet) i anaven a buscar feina allà.
Ens van ensenyar els carrers de cases de la colònia, un pis on vivien els treballadors que estava moblat de l’època, la peixateria, el safareig, unes dutxes per homes, l’escola de nens, la biblioteca i la fàbrica.
A la fàbrica hi vam poder veure la turbina, la màquina de vapor i també tot el procés des de quan entrava el cotó, es convertia en fil i després en feien la roba.
Es veu que els torns eren de 12 hores cada dia de dilluns a dissabte i els nens ja treballaven 9 hores cada dia a partir dels 9 anys.
Aquesta fàbrica es va inaugurar el 1901 i es va tancar el 1980.

Va ser una visita interessant que ens va agradar molt.

DIJOUS LLARDER

Els nens i nenes de 3r a 6è de primària vam anar a celebrar el dijous Llarder a Obiols. Allà ens van fer una visita guiada de l’església que és una de les més antigues de la comarca. Vam jugar molt i en ho vam passar molt bé, encara que ens vàrem cansar una mica. Va fer un molt bon dia. Esperem poder-ho repetir el proper curs.