I per fi hem pogut agafar aire!

Com necessitàvem aquestes colònies!!!!!

Després de gaudir d’uns magnífics dies al Garraf envoltats de vinyes, horts, plantes aromàtiques i arbres fruiters,  podem afirmar que les colònies a part de divertides també són molt necessàries. I més en aquests temps en què resulta tan difícil desconnectar del dia a dia tan incòmode que ens ha tocat viure.

Així doncs, han estat dies d’emocions, de nervis, de riures, d’alegries…

Després d’un trajecte en autocar ple de revolts per una carretera estreta, vam arribar a un dels punts més elevats del macís del Garraf. La casa, una antiga masia vitivinícola del segle XIV i tot el seu entorn eren per a nosaltres sols.

Després de descarregar motxilles i veure les habitacions, vam poder gaudir d’una divertida cursa d’orientació que ens va servir per conèixer l’entorn de la casa i començar a situar-nos en l’espai. Primer dia superat i a encarar la nit amb nervis i il·lusió…

Primera nit superada, pors i nervis enrere i una llarga excursió que ens ocuparà tot el matí. Vam haver de caminar bastant pel macís del Garraf per descobrir una de les meravelles de la natura que amaga aquest indret: l’Avenc de l’esquerrà una mena de cova natural però en sentit vertical, amb una caiguda de més de 300 metres. Un lloc realment espectacular i una mica misteriós. Reservat només per als més valents dels espeòlegs. Després de dinar i haver recuperat forces vam participar en un trepidant concurs de construcció i enlairament de coets. Finalment, el cansament general va contribuir a passar una segona nit molt més plàcida que la primera.

Per passar l’últim matí de les colònies una sessió de jocs cooperatius i un entranyable comiat.

En definitiva i com dèiem al començament, unes colònies tan divertides i emocionants com necessàries.

 

Aquí podeu trobar un recull d’imatges d’aquests dies.

 

 

 

LES ESTRELLES I LES CUQUES DE LLUM ANEM A L’HORT

Recordeu que les nenes i els nens de segon vam  anar a l’hort a plantar durant el primer trimestre?

Voleu veure com creixen les cols, els bròquils i les coliflors?

Vam aprofitar la visita per calçar i regar. És important calçar per ajudar a la tija a aguantar el pes del cabdell de la col i de la flor del bròquil i la coliflor.

Esperem fer la recol·lecta durant el mes d’abril.

Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP)

El divendres 29 per celebrar el dia de la Pau, vam penjar al pati els coloms amb els desitjos fets de casa. A més a més, vam conèixer moltes persones que han treballat per la Pau arreu del món. Vam escriure les seves opinions en símbols de la Pau i en coloms, per després penjar-los per decorar el vestíbul. També, vam reflexionar sobre el conte de “La Bala”, que ens parla de trobar la Pau.

Va ser un dia molt emocionant!