En la 1a trobada a Can Xerrac vam portar un pastís de garrofes, i els nens i nenes van disfrutar d’allò més. A veure si us atreviu a fer-lo i ens dieu què tal us ha sortit. Aquí teniu la recepta:
Ingredients per a la massa:
4 ous
1 iogurt natural (jo n’hi vaig posar 1 i mig i eren grecs)
200 gr de sucre
250 gr. de farina del Mercadona, que ja porta incorporada la llevadura, però segur que es pot fer amb farina blanca i afegint la llevadura.
100 ml. d’oli de gira-sol (jo hi vaig posar d’oliva i crec que una mica més)
3 o 4 cullerades de garrofa en pols, al gust
Preparació:
Escalfar el forn a temperatura mitjana d’uns 200ºC.
Engreixar amb mantega el motlle. Posar en un bol gran els ous i el sucre. Batre amb un batedor fins que la massa quedi escumosa. Afegir-hi el iogurt i l’oli i remenar fins que la massa quedi cremosa. Agregar la farina a poc a poc, barrejar bé el conjunt, sense grumolls i vessar-ho en el motlle. Es pot afegir una mica de vainilla líquida o en pols per fer que no es noti tant el gust de l’oli. Introduir-ho tot al centre del forn i deixar coure durant 30 o 35 minuts, segons el forn, a 175ºC. No obrir el forn fins que estigui daurat i per assegurar una cocció correcta, al final punxar amb un escura-dents, que en retirar-se ha de quedar net.
Ingredients per a la cobertura:
800 ml. de llet de soja (o la que vulgueu)
180 gr. de sucre moré ( o el que vulgueu)
80 gr. d’oli de gira-sol (jo hi vaig posar d’oliva)
40 gr. de garrofa en pols
60 gr. de farina blanca
Elaboració:
Poseu tots els ingredients en un recipient que pugui anar al foc. Ho bateu amb la batedora i quan estigui ben barrejat ho poseu a escalfar. Aneu remenant entre 7 i 10 minuts fins que s’espessi. Pot prendre’s com a xocolata a la tassa o com a natilles o per omplir i cobrir pastissos.
Bon profit famílies.
Eloi, Ignasi i Montse
Gràcies, Montse! No només per passar-nos la recepta sinó per animar-te a afegir l’article! Quina il.lusió veure que anem construint el blog entre tots!!
De res, guapa. Al final no ha estat tan difícil.
I no hi ha fotos del pastís? 🙂 Gràcies per compartir la recepta! He estat buscant el teu dubte sobre les “barilles” i em sembla que el terme correcte és simplement “batedor” 🙂 Una abraçada molt forta!!!
Ah! Gràcies. Doncs ho canvio. I miraré si puc posar una foto.
Veient aquesta foto, entren ganes de fer-li una queixalada!!