Final del treball de recerca

Karen, vas fer una bona exposició, tancant així definitivament el treball de recerca. Enhorabona pel treball realitzat. És hora d’acomiadar el bloc (almenys tal com fins ara estava concebut), Tenim aquestes opcions:

– deixar-lo a la xarxa

– eliminar-lo

En cas que vulguis conservar-lo, també hi ha aquestes opcions:

– deixar-lo tal com està

– reconvertir-lo en el teu bloc personal amb les modificacions que tu decideixis (canviar el nom, canviar l’aparença, eliminar o reordenar el contingut de manera que el treball sigui una pàgina emntre moltes altres dedicades a altres coses…)

En qualsevol cas jo he de desaparèixer com a administrador i et deixo a tu com a administradora única.

Pensa’t-ho

Per cert, ha estat un plaer treballar amb tu.

Siau!

Josep Maria

Com enllestir el bloc?

Hola Karen, com et van les vacances? Jo estic rebent al clatell les darreres ullades del darrer sol de l’any. És tot un plaer, i no costa ni un cèntim!

Anem per feina: a mi em sembla que el bloc ja ha donat de si tot el que havia de donar, pel que fa al treball escrit. El treball imprès és el resultat d’un munt de tasques iniciades i revisades al llarg d’un període de temps força extens, i això és el que el bloc mostra, de manera de d’una banda tenim el resultat i d’altra banda tenim el procés. De manera que tens ocasió no tan sols d’explicar ambdues coses. Com si a més d’explicar l’estada a Paris expliquessis tot els passos que t’hi han conduït, des del moment en què va aparèixer la idea. Així que no és necessari que al bloc hi hagi el resultat.

Ara ja tan sols resta l’exposició oral, així que el bloc et pot servir per obrir una nova pàgina: “exposició oral“, on vagis anotant idees, guions, propostes que et passen pel cap, obrint, si cal, subpàgines. Ves fent, sense tallar-te, que ja ho revisarem!

Tant la Sussanna com jo treballarem sobre el treball imprès, que fa força goig. Ànim, que ja s’acaba la tortura!

El sol s’ha amagat darrere la muntanya. Fins l’any que ve!

Karen, que sigui un any molt feliç!!!

Una abraçada

Josep Maria

 

 

:)

Ja he penjat algunes versions, però ja saps que no es poden penjar segons quines coses, com fotos etc. Es a dir el treball imprimit queda molt diferent. N’he penjat algunes, demà penjare el treball definitiu. Però tu corretjiràs el treball imprimit no???

Equinoteràpia.

2. L’EQUINOTERÀPIA

 

L’Equinoteràpia és un tractament terapèutic, educatiu i recreatiu, que contribueix a millorar les condicions del desenvolupament psíquic, físic i social de persones amb discapacitat i amb necessitats educatives especials, millorant així la seva qualitat de vida. Utilitza com a mitjà terapèutic cavalls dòcils, segurs i obedients amb els que es produeixen millores en les àrees psicomotores, de la comunicació i del llenguatge. El propòsit de l’Equinoteràpia és normalitzar el to muscular i reforçar la postura. Així les persones poden realitzar millor les seves activitats quotidianes, ja que el moviment del cavall simula el del ésser humà.[1]

Cal destacar la importància del fet que la teràpia es practiqui a l’aire lliure. Això fa que millori la relaxació, les funcions respiratòries i es redueixi l’estrès. No hem de treure-li importància a aquesta activitat a l’aire lliure on el pacient no només farà una teràpia, sinó que realitzarà una activitat esportiva amb un animal augmentant així la motivació.

Dins l’Equinoteràpia, se’n deriven tècniques que s’adapten al tipus de discapacitat que presenta el pacient. És a dir, un nen amb paràlisi cerebral necessitarà una tècnica més complexa, ja que normalment no es poden col·locar de manera correcta sobre el cavall. En canvi un pacient que presenti TDAH (dèficit d’atenció amb hiperactivitat) no caldrà relaxar molt la musculatura, sinó preocupar-se per millorar el dèficit d’atenció amb una tècnica diferent. Cal destacar, que entre les diverses tècniques que seguidament s’exposaran es complementen entre sí, és a dir, el terapèutic pot anar canviant-la quan cregui convenient.

 

Tècniques de L’Equinoteràpia.

Hi ha múltiples raons que expliquen l’eficàcia de la teràpia de discapacitats amb cavalls. Els cavalls són animals nobles i fidels als humans que han sigut molt utilitzats amb persones que tenen desordres de moviment, tant per accidents com per malalties neurològiques i/o neuromusculars, per exemple, la paràlisi cerebral, accidents vasculars, esclerosi múltiple i traumatismes cerebrals. Per tant, escollim el cavall com a instrument terapèutic per les característiques que seguidament explicarem. Entre els animals domèstics seleccionats per servir al ser humà, els cavalls han conservat la seva naturalesa salvatge originària. Degut a que no estan disposats a complaure als seus amos com els gossos, són menys expressius i tenen una personalitat forta. Físicament, són grans, tenen molta força i la mida de les seves orelles, ulls, boca, etc, fa que els tinguem un gran respecte.

Quan un pacient puja a un cavall i comença a passejar (sempre que la seva discapacitat no l’impedeixi), el moviment rítmic i repetitiu d’aquest fa que entri en un món ple de noves sensacions. Com ja he mencionat, els pacients responen amb un gran entusiasme a aquesta teràpia, ja que, és una experiència que es fa amb un ésser viu en un medi natural.

Físicament, l’Equinoteràpia fa que millori l’equilibri i la mobilitat, però també afecta positivament a les funcions de comportament i comunicació. És per tot plegat que cada vegada aquesta teràpia avança amb més rapidesa i per tant, es fa més eficaç.

Hipoteràpia: Consisteix en aprofitar els principis terapèutics del cavall per tractar amb els pacients. Com per exemple, la transmissió del calor corporal del cavall al pacient, els impulsos rítmics i el moviment tridimensional. Aquestes sessions són dirigides per un fisioterapeuta.

Equitació terapèutica: A través del contacte amb el cavall i de la motivació que aquest genera, s’intenta buscar solucions als problemes d’aprenentatge i d’adaptació que presenten alguns pacients. Estimula l’afectivitat, la sensibilitat tàctil, visual, auditiva, olfactiva i millora l’atenció i la concentració.

Equitació adaptada: Està dirigida a aquelles persones que practiquen l’equitació com una opció lúdica o esportiva, però que per alguna discapacitat necessiten una adaptació per accedir al cavall.

Volteig terapèutic: Consisteix en fer exercicis de gimnàstica sobre el dors del cavall, que es munta només amb una manta.

Equinoteràpia social: Aprofita la relació afectiva que s’estableix entre el cavall i el pacient, per ajudar a persones amb problemes d’adaptació social a superar els

seus conflictes i així integrar-se de forma normalitzada a la societat.


[1] Des de la medicina, l’equinoteràpia es defineix com un “Mètode terapèutic y educacional basat en la teoria de la neuroplasticitat, que utilitza el cavall com agent curatiu o d’estimulació. I es busca el desenvolupament bio-psico-social de persones amb discapacitat i/o amb necessitats especials”. (Dr. Carlos Barboza. 2001)

Problema al penjar

Holaaa!

Ja he tornat de París!!! 🙂

Estic intentant penjar el treball gran amb la majoria de coses corretjides, però tinc un problema que e editat tot el treball amb una marca de agua es a dir, una imatge d’un cavall que surt a totes les pagines del treball per sota i volia preguntarte si quedaria be! pero no em deixa penjar-ho. T’ho envio al email?

fins dilluns! 🙂

Més deures!

Hola treballadora!
1. Hauries de penjar tota la informació nova al bloc (les parts del treball que em vas passar), cada una en la seva pàgina (o, si s’escau, subpàgines…). Penso que, si es tracta d’informació que ja té una pàgina però l’has corregida, estaria bé que no la substituïssis sinó que obrissis una pàgina nova. Per exemple, en lloc de substituir el contingut de la pàgina d’Introducció per un contingut nou (el corregit), estaria bé crear una pàgina “Introducció (versió 2)” i, més tard, si cal, una “Introducció (versió 3)”, etc  Tan sols així es reflecteix el “procés” de treball. Què et sembla?
2. Visca, això del master! Què ens diu? que hi ha un màster d’equinoteràpia a la universitat…! (és informació rellevant, no?). Podem saber detalls? quan es fa? quant dura? quins continguts té? quin preu té? quin tipus d’alumnes el cursen? qui el fa? podem tenir el seu correu electrònic? etc. Ja sé que són moltes preguntes, però penso que si truquem la porta adequada tindrem totes les respostes i, segurament, moltes més que ara no se m’acuden. No et tallis!!!
3. Molt bé les hípiques. Ja en diràs
4. He penjat el teu correu i la meva resposta al bloc.
A reveure
Josep Maria

Contacte amb la UAB

Holaaa!!! al final m’han agafat el telefon els de l’UAB, he preguntat pel curs i m’han dit que és com un master, és a dir, val molts diners.
Però he enviat un email a 3 hípiques de BCN que preactiquen la hipoterapia per ana a visitar el centre, estic esperant la seva resposta.
Bon cap de setmana!
per cert, hauriem de penjar tota la informacio nova al bloc, no?
Karen

Apareixes tu!

Acabo de llegir el teu article descrivint l’experiència a Xile amb la Patrícia. M’ha agradat molt. No sé com ho encaixarem, però em sembla que ara no és el moment de decidir-ho. A mesura que anem recollint materials anirem descobrint quin tipus d’edifici hem de construir. L’important, doncs, és que l’escrit hi sigui, i que hi hagi aquest toc de subjectivitat en algun racó del treball. Ja repassarem el redactat, però no et tallis, d’acord? No paris d’escriure, que no t’aturi la sensació que no escrius prou bé, perquè estem fent esborranys. Primer els totxos: ja arribarà el moment de fer entrar el guixaire i, finalment, el pintor.

Per cert, caldria que fixessim una hora setmanal de trobada. Què et sembla els divendres a l’hora del pati?

No paris!

una abraçada

Per què cavalls i no…?

Dius coses molt interessants en aquest article, però el títol, l’enfocament em preocupa (parlarem dels detalls en una altra estona). Vull dir que és clar que darrera de la teràpia amb cavalls hi ha persones (terapeutes) que controlen, decideixen, orienten, prescriuen… M’explico: de la mateixa manera que quan a algú se li recomana que faci piscines per abordar algun problema, la piscina no substitueix la persona, tampoc en aquest cas el cavall substitueix el terapeuta sinó que és (penso) una eina en mans del terapeuta, no?

Ah, l’article sobre el terme “equinoteràpia” l’has de col·locar dins de “materials teòrics” no? Aviam si penges el material sota el “pare” corresponent!

Una abraçada. Fins aviat

 

Penjar vídeos

Hola Karen!

És una qüestió de tenir emmagatzemada tota la informació al bloc (amb independència de l’ús que després en pots fer), així que no em sembla gens descabellat. L’únic problema pot aparèixer en la limitació de capacitat de emmagatzematge que t’ofereix el bloc, que t’ofereix un màxim de tres MB per cada arxiu. Prova-ho i en fas una pàgina nova no?

Aviam com et va. JM

 

La bona vida ja s’acaba!

Em va fer ilusio veure’t!!! 🙂 si la bona vida ja s’acaba… encara que segueixo pensant que la vida d’estudiant e sla millor!

Intentaré fer las màximes coses possibles del treball de recerca, peró em va mooolt beee que estiguis per l’institut, ja que, et podre fer preguntes personalment.

vull acabar d’enllestir la part pràctica i avançar molt la part teorica pero es la que més costa!

Una abraçada JM! 🙂

Festa major

Ja s’acaba la festa major, i això significa que s’acosta l’hora de retornar a la normalitat. Com va anar la nit jove? Vaig tenir tota una sorpresa en veure’t a plaça!

Aviam si abans de començar pots enllestir el màxim de coses, que quan comencem serà un no parar. Jo ja m’estreno el dia u, però a tu encara et queden alguns dies més (no gaires, no et refiis). Estaré per l’institut si et sembla que hem de comentar alguna cosa, d’acord?

Una abraçada d’estiu

JM

Ja torno a ser aqui!

Bona tarda!!!

Ja he tornat de Menorca! quines platjes tan boniques…. allò era la gloria!!! pero ara s’ha de tornar a la realitat jajajaja !

Ja he fet l’estructura del video i dimarts començo a fer-ho!! t’has llegit la intorducció? anem parlant JM espero que estiguis acabant de passar un bon estiu!

una abraçada ben forta!!!

Love horse

Remenant aquí i allà he trobat un “curs d’introducció a l’equinoteràpia” avalat per la UB. Aquest és el contingut:

“Curs d’Introducció a l’Equinoteràpia

Lloc: Love Horse. La Bleda, Masia de Can Tofol, San Martí Sarroca. Barcelona.
Presentació

El Curs d’Introducció a l’Equinoteràpia pretén oferir una visió ampliada del món de la teràpia assistida per cavalls. Es donaran a conèixer els beneficis que aporta l’equinoteràpia, així com els principis terapèutics en què es basa aquesta disciplina.

El curs ofereix la perspectiva del cavall com a recurs terapèutic per millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitats físiques, psíquiques i sensorials; persones amb problemes d’adaptació social o de salut mental.

Objectius

– Introduir al concepte d’equinoteràpia.
– Donar a conèixer les diferents modalitats d’equinoteràpia: equitació terapèutica, hipoteràpia, equinoteràpia social i equitació adaptada.
– Conèixer els principis terapèutics bàsics.
– Definir els beneficis de la teràpia assistida per cavalls.
– Conèixer els diferents col·lectius beneficiaris de l’equinoteràpia.
– Transmetre les eines bàsiques d’avaluació i seguiment de la intervenció equinoterapèutica.
– Conèixer les principals característiques del cavall de teràpia.

Direcció

Sra. Eva Linares Gil
Direcció i Gestió d’empreses. Monitora d’Educació en el temps lliure de la Fundació Catalana de l’Esplai. Curs d’Introducció a l’Equinoteràpia a Love Horse.

Destinataris

No es requereixen coneixements de formació previs. Aquest curs s’adreça a tots aquells interessats en conèixer de manera introductòria el món de l’equinoteràpia. Professionals i estudiants dels sectors Salut i Educació i professionals de l’equitació”

Com que d’alguna manera el teu treball vol ser això, una “introducció a l’equinoteràpia”, m’ha semblat que tal vegada el guió del curs et podria ser d’utilitat. Però també m’ha cridat l’atenció el nom de la directora i l’institució on treballa i que acull el curs. Així és com he anat a parar a la pàgina de “Love horse”: http://www.lovehorse.org/index.htm . M’ha semblat molt interessant i, sobretot, aparentment de fàcil accés a les persones (Eva Linares, per exemple) i a la informació que d’elles es pot obtenir. Potser ja la coneixies, però per si de cas he decidit enviar-t’ho.

Perdona per ser una mica pallissa. Bona nit i fins aviat! JM