“Air race” s’exposa al Nivell Zero de la Fundació Suñol

Del 16 de novembre a l’11 de desembre de 2010 al Nivell Zero de la Fundació Suñol es pot veure l’exposició de les tres obres realizades en la primera edició del projecte “En Residència”, així com els processos de creació.

  • Air race, de Daniel Chust Peters EN RESiDÈNCiA a l’Institut Bernat Metge: web i bloc.
  • 10.000 hores, de Salvador Juanpere EN RESiDÈNCiA a l’Institut Infanta Isabel d’Aragó: web i bloc.
  • nouBARRISnou, de Lluís Sabadell Artiga EN RESiDÈNCiA a l’Institut Collserola: web i bloc.

L’exposició es pot visitar de dilluns a dissabte, de 16h a 20h. L’entrada és lliure.

En Residència - Vista de l'obra de Daniel Chust Peters Els tres creadors. En Residència. Fundació Suñol Mirant "Air race"
L’exposició ha estat organitzada per A Bao A Qu amb el suport de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, i la Fundació Suñol

Filmació “Air Race”

Les representacions del Taller “Aula 209” amb arquitectures humanes a partir de tres guions (tossir, xiular, cridar) es filmen a la Plaça Llibertat Ròdenas, al barri de La Verneda, el dissabte 20 de març de 2010. La càmera s’emplaça a una bastida de 8 metres d’altura. El trasllat i instal·lació de la bastida s’inicia a les 8h. A partir de les 10:30 arriben els voluntaris i fins a les 11:30 es van incorporant a l’acció també alguns veïns interessats.

bernat_metge-1air-race_filmacio2air-race_filmacio0

air-race_filmacio-6air-race_filmacio4bair-race_filmacio8

20 de març: rodatge del projecte “Air Race”

Ja hem iniciat la fase de producció del projecte, centrada en la planificació del rodatge de la reproducció del taller “Aula 209” a través d’arquitectures humanes i tres guions. Ens hem organitzat en comissions per desenvolupar diferents tasques implicades en la planificació i el rodatge. Hem realitzat 600 cartells i 500 flyers que hem distribuït pel barri de Sant Martí i voltants, i hem dut a terme una campanya d’informació a mitjans de comunicació, escoles, instituts, associacions i altres entitats del barri.

CONVOCATÒRIA PROJECTE AIR RACE:

  • Dia: DISSABTE 20 DE MARÇ
  • Lloc: Plaça de Llibertat Ròdenas (Rambla de Guipúscoa / Rambla de Prim). Zona de vianants
  • Hora: 11h del matí
  • Convocatòria: 100 voluntaris/es per interpretar tres guions
  • La inscripció per participar en la filmació pot fer-se per telèfon (932 101 330 / 605 580 890) o per correu electrònic (danielchust@aavc.net).

air-race_tosair-race_xiularair-race_crit

guions 6

Guió 1: Eufòria i ràbia


Reproducció de l’aula 209 a partir de 80 voluntaris/es eufòriques i rabioses.

Hi ha 80 voluntaris/es vestits informals amb un barret. La meitat del color gris i l’altre meitat de colors vius( barret).

Els 80 voluntaris trauran una carta de la butxaca: la llegeixen. A mesura que van llegint la carta l’expressió i el seu estat d’ànim va canviant. La quantitat de voluntaris amb el barret de color gris s’aniran posant rabiosos y la quantitat de voluntaris amb el barret de colors vius s’aniran posant eufòriques i contents.

(Animacions):

Gent eufòrica i contenta: criden, salten d’alegria i es guarden la carta.

Gent trista i rabiosa: Criden de ràbia i sofriment i trenquen la carta.

Guió 2: Música (guió escollit)

Reproducció de l’aula 209 a partir de 80 voluntaris/es escoltant musica.

Hi ha 80 voluntaris/es vestides informals i tots ells porten uns cascos i un reproductor de musica (escoltant musica).

Les animacions varien segons la música que escolta cadascun (tipus de música). En tot cas els personatges s’han d’entretenir i mostrar alegria.

Guió 3: Videojocs

Reproducció de l’aula 209 a partir de 80 voluntaris/es jugant a jocs al mòbil o a la videoconsola.

Hi han 80 voluntaris/es vestits informals amb màniga curta i tots tenen una videoconsola o un mòbil a les mans.

Els 80 voluntaris/es es troben jugant al videojoc que tenen i fent expressions d’alegria, desànim per la dificultat, etc.

Albert Álvarez, Bryan Anchundia, Gabriel Ayala, Eric Cugat, Raúl González

Localització: Parc de Sant Martí

parc

guions 5

1. Odi: (guió escollit)

80 voluntaris/es reprodueixen l’aula 209 posant-se tots en fileres i començant pel primer, criden “ aaaah!” seguint l’ordre del principi al final. Tots estan enfadats i tenen moltes ganes de cridar.’

2. Eufòric:

80 voluntaris/es reprodueixen l’aula 209 molt entusiasmats saltant i abraçant a la resta de la gent i donant-s’hi petons a la galtes en filera.
Roba: pijama.

3. Desesperat:

80 voluntaris/es reprodueixen l’aula 209 menjant perquè tenen molta gana i estan desesperats per qualsevol cosa per menjar.
Roba:(roba estripada al poder ser amb samarreta blanca)

Sara Lahuerta, Sergio Álvarez, Arnau Clemente, Mónica Gutiérrez, Inma Almagro i Eduard Herrero.

Localització: Platja de Llevant

platja

guions 4

Primer guió: SORPRESA I DECEPCIÓ (Guió escollit)
-80 voluntaris/es reprodueixen l’aula 209 al Fòrum , totes estan assegudes a terra fent la forma del taller.
Les persones reben una notícia del col·legi. Una veu diu que anirem a Port Aventura, tothom s’aixeca i comença a fer salts d’alegria, estan molt contents.
Mentre estan celebrant la notícia, una altra veu diu que no es veritat, tothom es van asseient molt a poc a poc i s’enfaden i comencen a plorar.
Han de venir vestits amb samarreta i pantalons negres.

Segon guió: UNA CITA MOLT PICANT
-80 voluntaris/es reprodueixen l’aula 209 al Fòrum. Les persones estan menjant un entrepà que pensen que és de formatge però quan fan la primera mossegada, s’adonen que és de pebre picant, tothom obre la boca espantats i beuen aigua o algun líquid.

Tercer guió: DIVERSIÓ
-80 voluntaris/es reprodueixen l’aula 209 al Fòrum.
Tots estan amb uns walkmans grossos amb les mans a les orelles, es posen a ballar sardanes amb molta felicitat i molta diversió.

Daniela Cruz, Lidia Jiménez, Laura García, Ivan Cano, Manel Carretero, Marc Gómez.

Localització: Fòrum
forum

guions 3

Guió 1: Els bojos dels mòbils (guió escollit)

-Els 80 voluntaris/voluntàries reproduiran l’aula 209 agafant un mòbil, el llencen a terra i fan que es suïciden amb una pistola. Després es descontrolen i es tornen eufòriques, aixequen les mans i es saluden i es posen a riure.

Van vestits amb un barret blau i estan units amb una corda al coll.

Guió 2: Bojos amb paraigües

-Tots es posen al voltant d’un fanal, amb un paraigües, tots despistats i eufòrics. De sobte tanquen el paraigües i es posen a ballar. Tots aniran vestits amb un mocador al coll de color vermell.
De sobte es treuen tots l’abric i el mocador i es queden en màniga curta i es posen a riure.

Adria Porcel, Silvia Martín, Adrian Martín, Marcos Pérez i Pablo Pereira.

Localització: Plaça de la Palmera

palmera

guions 2

1. Persones avorrides

Representació de l’aula 209 mitjançant 80 persones avorrides, en una època freda, per això, porten una bufanda i uns guants cadascú. Desprès d’una estona, es treuen la bufanda i el guant dret. En un moment mes tard, sonen 80 mòbils en cadena, un rere l’altre. Les persones responen, també en cadena, a les trucades telefòniques. Al no contestar ningú a l’altra banda, es van quedant desconcertades en efecte cadena mig aixecant els braços.

2. Digui? (guió escollit)

Representació de l’aula 209 mitjançant 80 persones contentes que riuen portant una gorra de sol. En un moment concret sonen 80 mòbils a la vegada.

Tothom diu: Digui?

Passen una estona escoltant i fent que si amb el cap. Passen uns segons i tothom es tapa la boca en senyal de sorpresa.

Tanquen els mòbils i passen a estar molt nerviosos i a parlar molt excitats entre ells.

Sylwia Zawadzka, Aarón Rando, Jorge Montero, Dallyn Lazo i Joaquin Sarabia

Localització: Parc de Sant Martí

parc

guions 1

1. ENAMORAT (guió escollit)
80 persones reprodueixen l’aula 209, van en samarreta vermella. Llavors comença una persona dient “amor” i passa un cor al seu company de la dreta (cor de cartolina vermella DIN A-4).

2. SORPRÈS
80 persones reprodueixen l’aula 209. 79 persones van vestides amb samarreta blanca i texans. I 1 persona amb samarreta negra crida “AAAHHHH..” I les 79 persones restants miren a la persona que crida i obren la boca sorpresos.

3. AVERGONYIT
80 persones reprodueixen l’aula 209, totes les persones porten, barret o bufanda i tenen les galtes pintades de color vermell i de sobte es tapen la cara intentant amagar-se.

4. EXCITAT
80 persones reprodueixen l’aula 209, van amb roba de cada dia i comencen a mirar nerviosament cap a totes les bandes i algun cop salten d’emoció.

Marina Lorente, Tamara Ruiz, Carlota Maldonado i Aldrin Toro.

Localització: Parc de Sant Martí.
parc

7a sessió. construïnt la maqueta

img_1014img_10121img_1015

Daniel Chust Peters va demanar a la classe 3er B del l‘ IES Bernat Metge que compréssim una cartolina A2 amb l’objectiu de representar el seu taller actual, l’aula 209, en una maqueta a escala 1:40.
El dimarts dia 15 de desembre del 2009 vam començar a posar les mides del taller a la cartolina, les quals vam obtenir dels croquis que vam fer els dimarts anteriors. La majoria dels alumnes de la classe 3er B van acabar de posar les mides i van començar a tallar la cartolina.

Gabriel Ayala

6a sessió. preparem la maqueta

img_0987img_0986img_0978

Avui, dia 1 de desembre, a clase de Visual i Plàstica hem passat a escala les mides que haviem prés de l’aula el dia anterior. En Dani ens ha dit que haviem de passar també a escala les mides de les parets de l’aula. També, ens ha encarregat trobar, o fer fotos, de persones de cos senser amb diferents estats d’anim. Farem la nostra clase en una maqueta. Després multiplicarem la imatge de la persona moltes vegades per cobrir les parets de la maqueta.

Sílvia Martín i Arnau Clemente.