Pastís de fruits secs

Per Khadija Azouggagh (2n ESO C)

Saps com fer un pastís de fruits secs? En aquest article t’ho ensenyem! Ja veuràs que és molt senzill i el resultat deliciós.

Recepta

Ingredients
  • 3 ous
  • 1 got de sucre no gaire ple
  • Una mica de sal
  • 8 g de sucre vainilla
  • Un iogurt natural
  • 1 got d’oli d’oliva de gira-sol
  • 1 got i mig de farina 
  • 15 g d’impulsor
  • Uns quants fruits secs (nous, avellanes, ametlles…)
Estris
  • Un remenador 
  • 3 gots
  • Un motlle 
  • Un bol
  • Un escuradents
Passos a seguir
  1. Encenem el forn a uns 200° graus.
  2. En un bol hi barregem els ous, la sal i el sucre, els remenem bé i després afegim uns quants més el sucre vainilla, un iogurt, l’oli, els remenem una altre vegada i afegim els últims ingredients que serien un got i mig de farina, 15 g d’impulsor, uns 17 g de fruits secs i els remenem. Continuem remenant una mica més fins que quedi tot ben integrat.
  3. Mentrestant, preparem el motlle i l’untem amb una mica de mantega.
  4. Posem la barreja al motlle i seguidament al forn.
  5. Anem vigilant que no es cremi.
    U
    n truc per saber si ja està cuita la massa: Agafem un escuradents i punxem el centre del pastís i el traiem. Si no hi ha massa enganxada a l’escuradents, ja el tenim cuit! 

Arribats a aquest punt ja només ens queda una cosa… esperar que es refredi i començar-lo a menjar!

Espero que gaudeixis de la nostra recepta!