Història d’una tortuga

Aquest conte és un recurs molt idoni per resoldre els conflictes de l’aula amb els més petits de casa. En una sessió de psicomotricitat, i començant per l’explicació del conte, s’explica de manera cooperativa els problemes que hagin tingut els infants durant aquella setmana. D’aquesta manera, la mestra pot introduir la tècnica de la tortuga amb les consignes.

Després de 15 dies es pot fer un racó amb les consignes de la tortuga i en el moment que quasevol infant tingues algun conflicte, tingués un espai per ell/a per relaxar-se.

Comparem emocions

Dues imatges diferents però igual a la vegada. Activitat que es presenta als infants ensenyant-los-hi, primer la imatge original. A través de la conversa, investigar que pensen i quines emocions apareixen en el seu discurs. Amb la presentació de la fotografia retocada, comparar si les explicacions canvien o no.
A través d’aquesta activitat podem observar la importància dels colors i la consciència emocional que tenen els infants.

 

La vella i els lladres

Conte que el podem treballar per esbrinar el nivell de comprensió auditiva que tenen els infants. A partir d’aquest conte, i de les diferents veus que ens proporciona, preguntar als infants quina sensació tenen a l’escoltar a la vella i als lladres. Identificar les diferències de les veus.

Posteriorment, fer qüestions sobre el contingut del conte.

la vella i els lladres

El pingüí Serafí

Conte perfectament elaborat per treballar a la pissarra digital de l’aula.
És un conte que parla sobre la vida dels pingüins (animals que als infants els hi agraden molt).
A part, aquest conte parla que alguns somnis es poden convertir en realiat.

Aquesta activitat es treballaria en qualsevol moment per potenciar el llenguatge verbal. A part de fer preguntes sobre el contingut del conte, també poden deixar volar la imaginació i pensar en algun somni que vulguin que es compleixi. Després, comentar-ho amb la resta de companys/es.

http://hipolit2.xtec.cat/llibres/lingles_2710/llibre/index.php

Les tradicions catalanes

Hola amics/amigues,
entre algunes companyes del curs hem elaborat un cartell amb el glogster de les tradicions catalanes. Espero que us agradi molt el nostre treball.

A partir del cartell, els alumnes poden ser coneixedors d’algunes tradicions catalanes. Hi ha diverses possibilitats per treballar-ho:
* Introduir la llegenda del “Pont del diable” i parlar-ne en assamblea.
* Amb la varietat de gegants que hi ha al cartell, comparar-los i crear-ne un de nou.
* Crear un taller per poder elaborar una mona de pasqua casolana.
* I finalment, amb tota la informació que tinguem de les tradicions catalanes, crear-ne un llibre o conte per deixar-lo a la biblioteca de l’aula.

El ninot de neu

Hola companys/es. Us penjo un conte de Nadal elaborat amb la tècnica del collage d’una mà de contes. És un conte que visualment ja agrada per la tècnica que s’utilitza.
Aquest conte el ficariem un dia que fes molt, molt fred i si ha nevat, millor. Observar els elements que s’utilitza per crear un ninot de neu i sortir al pati i crear-ni un entre tots.
Tocar la neu, notar si és gelada o no, quin tacte té, quines conseqüències té a la nostra pell, que passa si fa calor o li pica el sol, etc.

Espero que sigui del vostre gust.

Edu3.cat