Sortida al Museu del Ter

El passat 12 de maig vam anar a visitar el Museu del Ter a Manlleu.

Allà vam dividir els grups i vam realitzar dues activitats:

  • Visita teatralitzada per veure les màquines que antigament feien servir. Una noia ens va explicar en primera persona com es treballava en aquella època, en quines condicions, ens va mostrar el funcionament de les màquines, com aprofitaven la força de l’aigua per generar energia i posar en funcionament totes les màquines, etc.
  • Visita al riu per agafar mostres dels insectes que hi viuen al riu actualment i després observació i identificació amb microscopi dels diferents organismes per tal de treure conclusions respecte a si l’aigua del riu Ter era neta o bruta.

Va ser molt divertit i entretingut, i vam poder aprendre molt!

Aquí teniu l’enllaç per poder veure fotos de la sortida:

 

Sant Jordi 2017

Durant la setmana del 17 al 21 d’arbil vam poder gaudir de moltes activitats relacionades amb Sant Jordi.

Vam tenir la sort de que un grup de mares i alumnes ens van representar la llegenda de Sant Jordi explicada només amb gestos. Va ser molt interessant i ens vam poder posar en la pell de les persones sordes. Els actors i actrius ho van fer francament bé!

Un altre dia la mare de l’Izan de 3rB va venir a explicar-nos una història que ella mateixa s’havia inventat. La seva història ens va ensenenyar moltes coses importants de la vida.

També vam fer un taller de punt de llibre. El nostre punt de llibre va quedar super guai!!! Estava fet amb un pal de gelat, una ploma i pintat i sabeu què era??? Un troll!!!

I va arribar divendres i pel matí vam fer l’acte dels Jocs Florals. Per tot el que vam escoltar dels nostres companys i companyes, grans i petits, quins treballs més elaborats! Bravo per tots!!!

I finalment a la tarda, vam fer grups on ens vam barrejar els nens i nenes de P3, P4, P5, 3r i 4t. I nosaltres juntament amb els de 4t els hi vam estar explicant contes als més petits.

Si voleu veure algunes fotos de tot això que us acabem d’explicar…cliqueu en el següent enllaç i gaudiu 🙂
https://goo.gl/photos/nPc9DMndVyoqyvS89

Xerrada: Higiene Personal

Avui l’Andrea i la Gemma, infermera de l’Hospital de Granollers, ens ha vingut a fer una xerrada sobre la higiene personal.
La higiene personal és molt important si no volem que els microbis vinguin i ens provoquin malalties.
Ens ha explicat moltes coses i ens ha donat consells de com aconseguir una bona higiene personal:

– Rentar-se la cara cada dia al mati o quan la tinguem bruta.
– Rentar-se les dents al menys 3 cops al dia i durant 2/3 minuts.
– Rentar-se les mans abans de cada àpat, després d’anar al lavabo, després de jugar, quan estiguin brutes, després de tocar animals…
– Tapar-nos la boca (amb la mà o millor amb un mocador) quan esternudem o tossim.
– Dutxar-nos 3 o 4 cops per setmana.
– Posar-nos crema hidratant després de la dutxa per cuidar la nostra pell.
– Portar sempre les ungles curtes i netes.
– Canviar-se cada dia de roba interior i de mitjons.

CARDONA – Castell + mines de sal

Quina excursió tan interessant i divertida!!!
Vam gaudir d’un excel·lent dia de sol i vam anar a Cardona.
Allà vam visitar el Castell de Cardona, on 2 actors ens van endinsar en una llegenda. Va ser molt i molt entretinguda i interessant. Ens vam ficar tant dins de la història que fins i tot vam passar por!

A l’acabar la visita del castell vam anar cap a les mines de sal, i allà ens van explicar com ho feien per extreure-la, quins usos tenia…fins i tot com utilitzaven dinamita per fer els túnels….i vam encendre una dinamita antiga i vam sortir corrents! Era de broma, però vaja si ens ho vam creure!!! Tots corrents!!!

Quines dues visites tan entretingudes, divertides i emocionants!!!
Sens dubte, ens agradaria repetir!

Si voleu veure fotos d’aquest dia clickeu al següent enllaç 😉

https://goo.gl/photos/CNFm8wqC42LmzSwM7

Taller de Cuboro

Fa un temps va venir un noi de l’empresa Kinuma, a explicar-nos un joc, el CUBORO.
Cuboro consisteix en peces de fusta en forma més o menys de cub, però que són diferents. Algunes tenen forats, altres camins… amb imaginació, enginy i ganes de pasar-ho bé vam poder crear uns circuits de bales espectaculars!
Circuits amb diferents alçades…
Circuits exteriors…
Circuits interiors…

Al principi ens va semblar molt complicat, però mica en mica ho vam anar entenent i a base de pràctica vam aconseguir circuits molt complexos.
Va ser super divertit i ens vam quedar amb ganes de més!

Aquí teniu una petita mostra d’algun circuit. Són xulis eh???

https://goo.gl/photos/YJVjZ9PhUP5itr827

Teatre en anglès: Pinocho

El passat 3 de febrer vam tenir l’oportunitat de gaudir d’una obra de teatre en anglès a la nostra escola. Ens van representar el conte de Pinocho.
Va estar molt divertit i vam aprendre molt. A més els actors i l’actiu ho van fer molt i molt bé! I els decorats estaven molt elaborats.

I recordeu! No hem de dir mentides!

Ens visita l’alcalde!

Com que el dimarts 15 de novembre, que és quan vam fer la sortida del Fem Poble, l’alcalde no hi va poder ser, ens va trucar el divendres 18 per veure si podia venir a visitar-nos, i com no, li vam dir que sí!

Va venir just després del pati. Ens vam reunir tots a l’aula de 3rB i prèviament ens vam preparar unes quantes preguntes per fer-li.

Vam preguntar coses com:

  • Quant de temps fa que ets alcalde?
  • De què treballaves abans de ser alcalde?
  • Quanta gent et va votar?
  • Com és un dia com alcalde?
  • Fas moltes reunions al llarg del dia?
  • És difícil ser alcalde?

I un llarg etcètera de preguntes.

Va ser molt interessant i vam comprovar que ser alcalde té moltes responsabilitats i és una mica difícil, ja que ha de prendre decisions que sovint no tothom està d’acord.

 

Clicant a l’enllaç podreu veure una foto.

https://goo.gl/photos/oUGRX2T5ppAxoksp7

 

Fem Poble

El dimarts 15 de novembre vam fer la sortida del Fem Poble.

Primer els alumnes de 3rA van visitar el Centre Cívic mentre que els alumnes de 3rB visitaven l’ajuntament.

El Centre Cívic és on s’organitzen els plens municipals. Allà ens estaven esperant dos regidors per explicar-nos el funcionament i les diferents tasques que realitzen. Vam poder fer un simulacre de ple on nosaltres fèiem d’alcalde i regidors i on decidíem sobre un tema. Va ser molt divertit!

A la part de l’ajuntament on noi ens va ensenyar l’antic ajuntament i ens va explicar una mica de la seva història. Després vam entrar en el nou ajuntament i vam poder entrar a la sala on treballa l’alcalde, que just aquell dia no va poder estar amb nosaltres i no el vam poder veure. A més vam passar per les oficines on hi havien treballadors fent la seva feina.

Un cop acabada la sortida vam tornar a l’escola.

Si cliqueu aquí sota podreu veure alguna foto de la sortida.

https://goo.gl/photos/7EQfL3HDwBoyLZvT8

Castanyada 2016

Divendres 28 d’octubre vam celebrar, un any més, la festa de la Castanyada.

Tots els alumnes de l’escola vam baixar a la pista per veure les danses (i cançons) que ens regalaven els nens i nenes del Cicle Infantil i el Cicle Inicial. Van ballar i cantar molt bé!

Un cop acabada aquesta part, ens vam asseure en rotllana i la nostra delegada i subdelegada van anar a buscar les castanyes de la classe, que prèviament havien torrat un grup d’avis i àvies dels alumnes de l’escola.

Què bones que estaven!!! Després de menjar-les vam jugar i ballar una mica i ja vam haver de tornar cap a classe per recollir i marxar.

Resultat d'imatges de castanyada