Sortida a la Fundació Miró

Avui hem fet una sortida a la Fundació Miró de Barcelona. Aquesta visita ha estat el final d’un seguit d’activitats que ens han apropat a conèixer el món màgic de Joan Miró.

A classe hem treballat la seva vida, hem conegut què li agradava, hem entès la seva simbologia, el per què dels seus colors… Avui tot això ho hem vist en directe observant les seves obres i amb l’ajut de les explicacions que ens ha fet la nostra guia del museu.

 

 

 

EL GRAN RECAPTE

Aquest any l’escola participa amb el GRAN RECAPTE!!

Uns voluntaris i voluntàries de l’escola, acompanyats d’un/a mestre/a de l’escola, portaran aquesta activitat a l’establiment BON ÀREA del Carrer Sant Marc.

És un bon moment per fer un petit gest per tal que totes les persones tinguin opció a una primera necessitat que és MENJAR.

Si vols fer de voluntari amb algun familiar, ha de ser adult, pots mirar a l’establiment que més t’encaixi i mirar si encara té places disponibles. Clica aquí !

 

Torna el Gran Recapte d'Aliments | Ajuntament de Riudellots de la Selva

ENLLAÇ AL BLOC DE PASTORAL

Taller Innovamat: descomposició del 8

El Taller d’aquest setmana tenia una història màgica.

Una reina volia fer-se un castell, tenia 8 blocs per aixecar les torres. Un bruixot li va dir que si volia que el castell fos màgic havia de tenir les torres de diferent alçària, només així aconseguirira que la màgia habités a casa seva. Així que la reina va haver de pensar com construiria les torres de manera que complís la norma del bruixot: cap d’elles podia ser igual d’alta que una altra torre.

En aquest taller hem hagut de pensar i construir amb les 8 peces tantes torres com hagin estat possibles seguint la norma del bruixot.

Una estona de relax

Sovint mirem de trobar una estona de relax a la classe, temps per respirar conscientment, per tranquilitzar-nos després de pujar del pati… És un bon moment que els infants aprofiten i agraeixen. Com en totes les coses cal agafar l’hàbit. Els primers dies alguns nens i nenes reien i els costava respectar la tranquilitat dels altres, ara ja tots som més conscients de què fem i de la importància de trobar moments de pau. Proveu-ho a casa.

Som estrelles

Una activitat d’educació emocional ens va dur a parlar sobre el fet que les persones brillen més en companyia i amb l’ajuda dels altres i que costa més de tirar endavant sense ningú que et doni suport.  Per això vam acosneguir fer un estrella entre tots i totes, ja que JUNTS BRILLEM MÉS!

 

Innovamat: Kandinsky 1a part

Un dels tallers d’Innovamat que hem fet és el que treballa Kandinsky. En aquesta ocasió hem conegut el pintor i la seva relació amb el colors i els sons, les figures geomètriques, les proporcions, les combinacions de color, les columnes, les files… la primera part d’aquest treball ha estat molt xula, ja que hem acabat reproduint l’obra del pintor amb objectes de classe.

Festa d’inici de curs i lema

La setmana passada vam celebrar la festa d’inici de curs on vam poder donar la benvinguda a tots els nostres companys i companyes de l’escola després de l’estiu.

Vam conèixer el lema d’aquest any que… oh! És el mateix que el curs passat!!! AMB TU TOT ÉS MILLOR!

Però no és pas un error. La nostra inspectoria ha cregut convenient mantenir-lo per acabar de treballar la importància de la col·laboració i l’amistat per millorar entre tots. Per això aquest curs ens acompanyaran uns personatges ben divertits: LA COLLA DELS TUTUS! Un grup d’amics ben diferents entre ells, originals, esbojarrats, somiadors… Cadascun d’ells ens ensenyarà diverses maneres de ser, d’entendre les coses, d’aportar al grup, de ser feliç…

Segur que ens ho passarem molt bé!

 

Hola a tothom!

Hola!

Som els nens i nenes de la classe dels vaixells. Ja estem a I5 i tenim moltes ganes d’aprendre i créixer.

Aquest curs els nostres tutors són la Marta i el Francesc. A més a més, també treballarem amb altres mestres fent les especialitats.

Tenim ganes de fer, de pensar, de passar-ho bé, d’aprendre coses noves… ens estem fent grans i necessitem que també vosaltres famílies ens ajudeu a créixer i a ser més autònoms.

Serà un curs genial!