ACTIVITAT DE PROTAGONISTA

Aquest curs els nens i nenes de tercer han de preparar una petita conferència explicant el seu conte preferit, pot ser un conte clàssic o un llibre que els agradi molt.

ES TRACTA D’UNA ACTIVITAT OBLIGATÒRIA

L’activitat, anomenada “Protagonista”, forma part d’expressió oral de llengua catalana. A classe treballarem com ho poden fer, però potser els caldrà una mica d’ajuda de la vostra part.

L’objectiu d’aquesta activitat és practicar i millorar l’expressió oral en català. Per això, han de triar un conte que els agradi molt i exposar-lo en un mínim de 5 minuts i un màxim de 10 minuts. Poden acompanyar la seva explicació amb un Power Point, un mural, titelles, ninots…. De cap manera han de llegir sinó que es tracta que expliquin. Els podeu ajudar a casa fent que assagin la narració. Aquesta activitat no es pot preparar d’un dia a l’altre, requereix d’uns dies de preparació.

A la carpeta de la classe trobareu una carta molt semblant a aquesta amb la data que hem assignat al vostre fill/a per fer l’activitat.

És molt important ajudar-los a fer aquesta exposició. Us donem una mica d’ajuda per tal que els pugueu guiar. El guió del muntatge en power point o bé mural pot ser semblant a aquest:

  • PRESENTACIÓ A LA CLASSE
  • PRESENTACIÓ DEL CONTE.
  • PERQUÈ HE ESCOLLIT AQUEST CONTE.
  • QUÈ ÉS EL QUE M’AGRADA MÉS D’AQUEST CONTE.
  • EXPLICACIÓ ORAL DEL CONTE AMB IMATGES
  • QUÈ ENS ENSENYA AQUEST CONTE?
  • COMIAT

Els alumnes s’autoavaluaran d’aquesta activitat i també faran l’avaluació dels seus companys i companyes. El mestre també farà una  avaluació durant la presentació.

Podeu confirmar que heu llegit aquesta notificació escrivint un correu al vostre tutor/a, si teniu algun dubte li ho podeu fer saber a la sortida oralment o bé mitjançant el correu electrònic. Si teniu dubtes us podem respondre via correu o bé oralment en recollir els nens i nenes.

Us adjuntem un exemple d’una presentació MOLT VISUAL, per tal que pugueu tenir un referent i una ajuda.

http://blocs.xtec.cat/scapeit/files/2022/10/exemple-presentaci%C3%B3-protagonista.pdf

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *