CRAM

De 08-09 cram

EL DIMARTS VAM ANAR AL CRAM (CENTRE DE RECUPERACIÓ D’ANIMALS MARINS) QUE ESTÀ A PREMIÀ DE MAR.

QUAN VAM ARRIBAR VAM ANAR AL A PLATJA I VAM AGAFAR TRESORS DEL MAR COM PETXINES, PEDRES PRECIOSES, VIDRES, SORRA I COSES QUE NO SABEM QUÈ SÓN. TASBÉ VAM VEURE EL MAR I LES ONADES. A LA PLATJA HI HAVIA UNES QUANTES DEIXALLES INORGÀNIQUES COM CIGARRETES, UN PAQUET DE PIPES I PLÀSTICS.

DESPRÉS VAM ANAR A UN “JARDÍ” AMB PINS ON HI HAVIA UNES TAULES DE PICNIC I VAM DINAR I JUGAR UNA MICA.

A LA UNA VAM ANAR AL CRAM. LA LUISA ENS VA FER DE GUIA. ENS VAM SEURE EN ROTLLANA I ENS VA ENSENYAR UNES FOTOS D’ANIMALS MARINS COM DOFINS, TORTUGUES I TAURONS. TAMBÉ ENS VA ENSENYAR UNA MAQUETA DE DOFÍ LLISTAT I ENS VA ENSENYAR DIFERENTS PARTS DEL COS DEL DOFÍ I PERQUÈ SERVIEN. HI HAVIA COSES QUE JA SABÍEM I D’ALTRES QUE NO. TAMBÉ ENS VAN ENSENYAR COM TRANSPORTAVEN ELS DOFINS FINS AL CRAM I L’AMBULÀNCIA. VAM APRENDRE EL NÚMERO D’EMERGÈNCIES QUE ÉS EL 112.

DESPRÉS VAM ANAR A VEURE LA PISCINA DELS DOFINS. NO N’HI HAVIA CAP PERQUÈ TOTS ESTAN SANS.

EN FILA VAM ENTRAR AL LABORATORI. HI HAVIEN MICROSCOPIS, PINCES PER TREURE ELS HAMS, POTS AMB ANIMALS, UNA MÀQUINA PER FER RADIOGRAFIES I ALTRES APARELLS QUE NO SABEM PERQUÈ SERVEIXEN.

LA LUISA ENS VA EXPLICAR TOT EL QUE FAN QUAN ELS ARRIBA UN ANIMAL, L’OBSERVEN, LI FAN ANÀLISI, RADIOGRAFIES, ETC, PER SABER QUÈ LI PASSA. ENS VA ENSENYAR UNA RADIOGRAFIA D’UNA TORTUGA QUE TENIA DOS HAMS I ENS VA ENSENYAR COM LES TREUEN AMB UNES PINCES. TAMBÉ VA EXPLICAR ALTRES PERILLS COM LES XARXES, LES BOSSES DE PLÀSTIC, QUE ELS PODEN ATROPELLAR VAIXELLS, ETC.

ENS VA EXPLICAR EL CONTE DELS TUGUETS I ENS VA DIR QUE HAVIA PASSAT DE VERITAT. VA SER MOLT BONIC. ENS VAM DIR QUE SI ENDEVINÀVEM TRES PREGUNTES ENS FARIA UN REGAL. LES VAM ENDEVINAR I ENS VA REGALAR UN POSTER DE LA FLORETA, LA TORTUGA PROTAGONISTA DEL CONTE.

FINALMENT VAM ANAR A VEURE LES TORTUGUES. HAVIEM D’ESTAR AMB MOOOLT DE SILENCI PERQUÈ NO S’ESPANTESSIN.

HI HAVIA TORTUGUES EN UNS TANCS, UNES EREM MOLT GROSSES, COM LA PESTO, ALTRES ETEN MÉS PETITES. ALGUNES SEMBLAVEN QUE ENS ESTAVEN SALUDANT. ALTRES EREN MÉS PETITES.  TOTES EREN MOLT BONIQUES.

AL SORTIR VAM VEURE EL BOT SALVAVIDES QUE UTILITZEN PER ANAR A BUSCAR ELS ANIMALS.

PER ACABAR VAM VEURE UN ESQUELET DE DOFÍ COMÚ. ERA MOLT GRAN.

DESPRÉS JA VAM PUJAR A L’AUTOCAR I VAM ANAR A L’ESCOLA.

NENS I NENES DE PRIMER B

7 thoughts on “CRAM

 1. JULIA PUJALS

  Hola soc la Julia i em va agradar molt l´excurció al cram.Les patxines eren precioses i fins i tot les pedres.

 2. JULIA PUJALS

  Hola Imma soc la Julia. Les tortugues eren molt maques i
  el esquelet em va imprecionar moltissim perque era
  molt gran.

 3. JULIA PUJALS

  Les fotos eren molt maques a i l´historia de la Floreta
  em va agradar moltissim i el regal ens va vea agradar
  a tots i totes.

 4. MARIO

  Hola. La excursio em ba agradar molt, tambe anar a la platja i al cram i les tortuges eran molt boniques.
  MARIO

 5. aina

  am va agrada molt anar a el mar a trobar tresors vatj trovar molts i eran molt vonics bueno mes ben dit tots eren vonics em va agrada molt pero moltisi i tambe em va agrada molt ana el cram aquella escursio va ser altope xula a itambe va se molt xulu la istoria dels togetside tan be que ens bem portar bem ana aveura les tortuges i ens va regala un poster de la floreta que era un toget i aquella istoria va pasa de varitat i quan bem marxa bem beure un escalet del dofi llistat i era de varitat el ascalet parque diria que fa molt de tems es va morir i despues tornabem el cole.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *