FEM PLANTER DE CEBES.

El divendres, 10 de gener, els nens/es de P-4 i 2n vam fer planter de ceba.
Per guiar-nos, van venir l’Ester (la mare de l’Alba Tasias), l’Adrià (pare del Quirze i de l’Oleguer) i la Ruth (mare de la Marta).
El primer que vam fer va estar explicar com ho faríem i organitzar-nos en tres grups. cada infant va passar pels tres.
El 1r grup estava a l’aula de P-4 i vam mirar diferents tipus de llavors: de meló, de mongeta, de pèsol, de clavell, ……
El 2n i 3r grup, va anar a l’hort. Uns miraven el què ja hi ha plantat (alls, pèsols i faves).Els nens de 2n explicaven com havien plantat les faves. L’altre grup agafava sorra del crestall i la passava pels sedàs (n’hi havien dos un de quadrícula més separada i un de més tupit per fer la terra més fina )
Quan ja tots havien passat pels tres grups, vam fer el planter en caixes posant la terra, i fent foradets una mica separats posant 3 o 4 llavors de ceba. Cada grup va plantar-hi llavors de diferents tipus de ceba.
Per acabar, les vam regar. Les vam deixar en un racó de l’aula perquè li toqui la llum.
Ara només ens cal esperar a que surtin!!!!

ARA VE NADAL…..

Com ja heu pogut veure, a l’escola no ens ha mancat il·lusió a l’hora de preparar el Nadal: Hem fet pomanders per la Marató, hem guarnit el passadís de l’escola, hem fet una exposició del que vam treballar de Gaudí,hem preparar un obsequi per a les famílies i hem representat la soca de Nadal.

Ara ja només falta desitjar-nos un BON NADAL I UN FELIÇ ANY 2014

LA SOCA DE NADAL

I per fi va arribar el gran dia…

…després de tantes hores d’assaig, de memoritzar, d’interpretar, de repetir i repetir i repetir, de viure moments agradables, de compartir, de preparar escenografies, d’emprovar vestits fets pels pares, de treballar entonacions, de cantar les nadales, de seguir la pulsació, de parlar fort (i parlar fluix), de relaxar-nos, d’esperar, de jugar, de fer broma i d’estar atents i atentes, etc. Per fi, avui hem representat l’obra de teatre “La soca de Nadal”. I, com us havíem promès …

… aquí teniu els vídeos! Desitgem que els gaudiu tant com nosaltres hem gaudit preparant aquesta obra.

Que passeu unes molt bones festes!!!

LA SOCA DE NADAL. ESCENA 1. “AL LLENYER”.

LA SOCA DE NADAL. ESCENA 2. “EL GRAN SECRET”.

LA SOCA DE NADAL. ESCENA 3. “EL DIA DE NADAL”.

PREPARANT ELS POMANDERS PER LA MARATÓ DE TV3

Enguany, el grup de mitjans, hem decidit elaborar uns pomanders per vendre a la fira de Santa Llúcia. Com cada any, els diners que recollim, seran destinats íntegrament a la Marató de TV3. Esperem que vingueu i ens en compreu!

Sabeu què és un pomander?

El nom POMANDER s’utilitzava en l’Edat Mitjana per designar formalment el mètode d’emissió de vapors amb propòsits de protecció i purificació.
Era típic fer-ne quan arribava el fred, i els posaven a prop de focus de calor, així desprenia bona olor.

Aquí us deixem algunes fotografies que hem fet mentre els preparàvem.

UN CAU DE MIL SECRETS- VISITA A LA PEDRERA

Avui hem anat d’excursió a la Pedrera a conèixer una mica més Gaudí i les seves obres i ho hem fet d’una manera molt especial: ho hem vist en forma de musical anomenat “Un Cau de Mil Secrets” representat per la companyia del “Musical més petit 2”. Ho hem passat molt bé amb els personatges del musical ja que ens han explicat diverses coses característiques de la Pedrera (és un cau de mil secrets perquè té formes d’animals i de la natura amagades) i hem pogut veure com era un pis d’una família burgesa fa cent anys . Hi ha hagut coses que ens han sorprès molt, sobretot les golfes i els arcs catenaris i hem pogut comprovar com Gaudí estava obsessionat amb les corves. Aquí us adjuntem un link perquè pogueu fer un tastet de l’espectacle que hem vist.

I aquí podeu veure algunes de les fotos que hem fet de la sortida:

AVUI HEM FET PANELLETS!

Com que demà és la festa de Tots Sants, avui hem cuinat un plat típic d’aquesta festa: els deliciosos panellets. N’hem fet d’ametlla, de coco, de xocolata i de codony. Aquí us adjuntem la recepta per si voleu fer-ne a casa.
Els nostres fan molt bona pinta i aquesta tarda ens els menjarem! Nyam!

RECEPTA DELS PANELLETS:

Per fer la massa:
½ kg. De farina d’ametlla
½ kg. De sucre
150 grs de boniato o patata.

Per farcir i “engalanar” els panallets:
¼ kg. d’ametlla picada (trossejada).
¼ kg. ametlla Marcona.
¼ kg. membrillo de codony.
¼ kg. de coco ratllat.

Es bullen les patates durant uns 20 minuts (que quedin una mica toves!), seguidament les pelem , les trossegem i xafem una mica i les deixem refredar.
Barregem la farina d’ametlla i el sucre i les amassem. Després hi afegim la patata bullida. Un cop queda una massa agafada, fem boletes o formes i arrebossem la massa amb els ingredients que volguem.

Es posen a la safata del forn i es pinten amb clara d’ou per tal que es daurin més els panellets. Els panellets es treuen del forn quan ja estàn daurats.

Es deixen refredar i …

… BON PROFIT!

LA FONT FREDA

El divendres, 25 d’octubre, vam anar a una sortida d’entorn per visitar la font

freda. Vam anar amb autocar fins el Coll d’Estenalles i vam esmorzar a l’ermita

de Sant Jaume de la Mata on podíem observar un paisatge espectacular!

En acabar vam enfilar el camí fins arribar a la Font Freda. La font està coberta

per una volta d’obra i davant seu hi han dues piques que  s’omplen amb l’aigua

sobrant.En un raconet d’aquestes vam trobar una petita salamandra. Per tal de

no perdre l’aigua, hi ha una aixeta per poder parar el doll.

Tot seguit vam arribar en una esplanada al costat d’una alzina gegant i vam dinar.

Després de jugar una estona, vam fer el camí de tornada.

Baixant vam trobar la Font dels Traginers.

Va fer un dia fantàstic per caminar i compartir!!!!

Agraïm als familiars que ens van acompanyar i esperem que s’ho passessin

molt bé amb nosaltres.