Com que demà és la festa de Tots Sants, avui hem cuinat un plat típic d’aquesta festa: els deliciosos panellets. N’hem fet d’ametlla, de coco, de xocolata i de codony. Aquí us adjuntem la recepta per si voleu fer-ne a casa.
Els nostres fan molt bona pinta i aquesta tarda ens els menjarem! Nyam!
RECEPTA DELS PANELLETS:
Per fer la massa:
½ kg. De farina d’ametlla
½ kg. De sucre
150 grs de boniato o patata.
Per farcir i “engalanar” els panallets:
¼ kg. d’ametlla picada (trossejada).
¼ kg. ametlla Marcona.
¼ kg. membrillo de codony.
¼ kg. de coco ratllat.
Es bullen les patates durant uns 20 minuts (que quedin una mica toves!), seguidament les pelem , les trossegem i xafem una mica i les deixem refredar.
Barregem la farina d’ametlla i el sucre i les amassem. Després hi afegim la patata bullida. Un cop queda una massa agafada, fem boletes o formes i arrebossem la massa amb els ingredients que volguem.
Es posen a la safata del forn i es pinten amb clara d’ou per tal que es daurin més els panellets. Els panellets es treuen del forn quan ja estàn daurats.
Es deixen refredar i …
… BON PROFIT!