Cloenda TEI

Per finalitzar el Projecte TEI d’aquest any, els alumnes de 3r amb els seus tutors de 5è ens hem trobat per jugar a jocs cooperatius. Els alumnes de 3r han ensenyat com jugar al “joc del camí amb diaris” i el “joc de les anelles musicals”, ens ho hem passat genial. Us deixem una mostra de l’activitat, cliqueu la imatge.

Activitat MIFAS 3r

Al llarg d’aquesta setmana hem tingut l’oportunitat de realitzar un seguit d’activitats amb en Carles. Ell ens ha proposat diferents reptes per prendre consciència d’algunes discapacitats com ara escriure sense les mans, moure’ns per l’escola sense poder utilitzar les cames, dibuixar sense poder veure… També ens ha explicat una mica el seu dia a dia, com és el seu cotxe, com es dutxa… Realment han sorgit reflexions molt interessants després de realitzar aquesta activitat lligades amb l’esforç i l’empatia.

Moltes gràcies Carles!

Feu clic a la següent imatge per visualitzar més:

 

 

CLOENDA 14è PREMI CONCURS ATRAPALLIBRES

Aquest dimarts els/les els nostres alumnes i els de les escoles Baldiri i Reixach i l’Estació ens vam reunir a l’escola Ardenya per fer la cloenda del 14è Premi de Literatura Infantil “Atrapallibres” que convoca El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT)

Van poder gaudir de la xerrada i presentació de l’autor Joan Faldillas,  que ens va parlar de la seva obra ·Cançó de bressol per a  un huracà i altres contes dormilegues” i trajectòria literaria tot fent un divertit i participatiu espectacle. Els/les alumnes també han llegit “Que venen els fantasmes” de David Fernández (el més votat a la nostra escola)

A la pàgina web de ClijCat trobareu la següent informació:

Els 6500 infants i joves que configuren els jurats dels Premis Atrapallibres i Protagonista Jove han dictaminat amb els seus vots que les obres guanyadores de l’edició d’enguany siguin:

«14è PREMI ATRAPALLIBRES»

  • Categoria 9 anys

COPONS, Jaume. No llegiré aquest 

 

Àlbum de fotografries i vídeos

AUDICIONS A MAS BALMANYA

Avui els/les alumnes de 4t tot dirigits/des per la nostra mestra de música, la Deni, han realitzat un tastet de cançons populars als petits de Mas Balmanya.

Cançons com: sol solet, la lluma i la pruna, el gegant del pi, en patufet, plou i fa sol, quinze són quinze, els meus ànecs, peix peixet, el lleó no em fa por i el lleó vergonyós han format part del seu repertori. Uns artistes i un públic genial que han fet d’aquest matí un dia molt especial on tothom ha gaudit d’allò més.

Moltes gràcies a l’escola bressol Mas Balmanya, als nens/es de 4t i en especial a la Deni que ha fet possible aquesta trobada

ENIGMES GANXONS

Ahir els/les alumnes de 4t van participar en el projecte “Enigmes ganxons”, una iniciativa dels alumnes del PFI-PTT Guíxols-Vall d’Aro.

Tot fent una gimcana els/les alumnes van anar resolent els enigmes identificants alguns elements característics de la nostra ciutat. Cada alumne portava un plànol, per anar seguint el recorregut,  on es plantejaven preguntes que en petits grups de 6 alumnes, havien de resoldre.

Una iniciativa que acosta als nostres alumnes a la seva ciutat, el monestir, l’ajuntament, la casa Viader, l’antic hospital, l’edifici de la Caixa, la casa Patxot, el Casino de la constància, el passeig, el refugi del Puig,i els safarejos del Puig va ser el recorregut fet.

Una activitat que els/les nens/es van gaudir molt.

RODAJOCS

Avui els/les alumnes de 4t de les escoles de Sant Feliu han participat en el 1r Rodajoc de Sant Feliu de Guíxols.

El Rodajoc és un projecte que intenta recuperar diferents jocs com a font d’intercanvi cultural. A través del joc els/les nens/es aprenen a respectar i comprendre les diferents cultures i la diversitat dels  nostres centres. El joc és una eina fonamental en el desenvolupament del nen que el motiva i forma part del seu aprenentatge.

Centres educatius, CRP del Baix Empordà i Consell Comarcal, juntament amb els alumnes de primer d’educació infantil IES SFG i ajuntament com a col·laboradors, han fet possible aquesta activitat tot utilitzant un espai públic de la nostra ciutat com a punt de trobada.

Un matí intens i calorós però sobre tot participatiu i ple de diversió.
Felicitats a tots els mestres d’educació física que han organitzat el Rodajoc per la seva gran feina i en especial a la Laia i a l’Eduard.
Els/les nens/es s’ho han passat genial!
Feu clic sobre la imatge per accedir al CRP del Baix Empordà on trobareu informació i fotografies sobre el Rodajoc