Trencaclosques

Els trencaclosques són una bona eina de treball a l’educació infantil i ens poden resultar encara més interessants si proposem als nostres infants imatges significatives per a ells, imatges d’ells mateixos, de contes que hem treballat a l’aula, d’obres d’art, etc.

A continuació poso un exemple de trencaclosques del quadre “cercles concèntrics” de Kandinsky.

Explicar contes

Els contes formen part de la nostra vida, del nostre bagatge cultural i tenen una gran importància dintre del desenvolupament integral dels nens i nenes. Els contes tenen principalment una funció lúdica, de gaudi, el plaer d’escolar, de poder traslladar-se instantàniament a un altre món, imaginar, somiar, etc.

Podem explicar contes de moltes maneres, en aquest apartat anirem mostrant algunes propostes interessants d’explicar i d’escoltar contes.

El lleó i el ratolí (en anglès)

Bones pràctiques

“Si camines sol arribaràs més ràpid, si caminem junts arribarem més lluny”

Proverbi xinès

La idea d’aquest bloc parteix d’aquest proverbi xinès. “Bones pràctiques a l’educació infantil” és el títol d’aquest bloc que pretén ser un espai de trobada per a mestres, educadors, i persones interessades en el món de l’educació. Una finestra on podrem trobar idees, activitats, creacions, etc..

Animeu-vos a fer-hi un cop d’ull!