SETMANA CULTURAL Fem salut: Del bollycao a la pera

Com cada any, a l’I.E 3 d’Abril, es celebra la Setmana Cultural tractant d’un tema en concret. Aquest any, s’ha tractat de l’alimentació. Van pensar de ficar el títol: “Fem salut: Del bollycao a la pera”, ja que mengem massa bolleria i necessitem menjar més sa.

Divendres 4:

Per la tarda, ens va visitar el senyor Valero Munté, pastisser i professor d’ hosteleria, per inaugurar-nos la Setmana Cultural.

Dilluns 7:

C.S vam fer diferents tallers com protocols, tríptics sobre la promoció de la clotxa, instruments fets amb aliments, dietes personalitzades… Després ens va visitar la Valeria, nutricionista de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, per explicar-os lo important que és la salut, menjar sa, l’esport físic, beure aigua… Després del pati, vam fer altres activitats diferents de les de la primera hora. A la tarda vam dur a terme més activitats com: organitzar la gimcana,acabar els punts de llibre i les tovalles individuals…

Dimarts 8:

Durant tot el matí les diferents classes de C.S, una hora cadascú vam fer diferentes figures de xocolata amb Valero, mentre que els altres feien altres activitats. Per la tarda vam aprofitar per acabar feines endarrerides, fer més activitats…

Dimecres 9:

Les dues primeres hores vam acabar les activitats dels dies anteriors. Després del pati, ens vam dividir en grups, i cada grup va fer un taller diferent, com: fer gaspatxo, pizza, sushi, pa…

Dijous 10:

Durant tot el dia vam visitar la fàbrica i el poble de Guissona, vam sortir a les 8:30h i vam arribar a les 19:30h.

Divendres 11:

Les dos primeres hores vam fer la gincana per a C.M i C.I. A l’última hora del matí vam fer cadascú a la seva classe, clotxa i fabiola, i ens vam emportar cadascú un tros. Per la tarda ens vam reunir al pati, per a veure un ball que va organitzar C.M,i després la senyoreta Yolanda, ens va fer ballar un ball d’aerobic, i per últim els pares van visitarla nostra escola, amb tots els treballs exposats que havíem realitzat durant tota la Setmana Cultural.

Pensem que ha estat una Setmana molt divertida, però amb bastanta feina. També vam aprendre moltes coses sobre la salut i la nostra alimentació que ens poden aportar en un camí bo.

Alexia Sentis, Gisela, Francesc Corden i Muriel Ponce.

Mireu com va quedar el passadís!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

FEM PIZZA

Com que era setmana cultural el Dimecres 9 d’Abril de 2014 vam fer un taller de pizza alguns dels alumnes de cicle superior. Ens ho va ensenyar la Maria Jardí de la pizzeria Piazza.
Vam fer la pizza amb uns quants ingredients: bacon, tomaquet, formatge ratllat, tonyina, xampinyons, taquets de pernil dolç i a més a més la massa que ens va donar per a amassar. Quan vam acabar d’amassar, vam tirar la farina i la vam ficar al forn per a què es cogués. Quan es va acabar de coure van treure-la la van partir amb un ganivet per la meitat i cadascú se’n va emportar un tros cap a casa. Ens va interessar molt!!
Va ser molt divertit!!
Va estar molt bona!!

Ariadna LLeberia, Júlia Mañé i Adriana Zaharia.

Veieu les fotos!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

TAPES I MONTADITOS

Per la setmana cultural: Fem salut del bollicao a la pera, a l’escola vam fer un taller de tapes i montaditos.
Nosaltres dimecres 9 d’abril vam fer un taller amb el Ferran Miravete(el propietari del Bar Ferran) i la Pinyeres.
Primer vam pelar els ous durs,i seguidament vam ratllar la ceba.Després vam tallar el pebrot de piquillo.Vam partir els dos ous per la meitat,i vam treure els  dos rovells.
A continuació ho vam ficar tot junt i ho vam xafar tot,i vam ficar una mica de manionesa.
Després ho vam farcir el pebrot de piquillo, la clara de l’ou i vam muntar el tros de pa.

Ens va quedar genial i boníssim!!! Mireu les fotos!!

Abril Ferre, Neis Martínez i Xènia Lérida

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Gincana per a Cicle mitjà i Cicle inicial

El divendres 11 d’abril del 2014, pel mati va ser la gimcana preparada pels nens de cicle superior al pati de l’escola.La vam preparar per l’alumnat de C. Inicial i C. Mitjà.
Cada número tenia una prova diferent i  hi havia 10 proves.
1- Granota
2- Farina i sugus
3- Cursa d’aigua
4- Memory
5- Cullera i mandarina
6- Devora pomes
7- Patata al front
8- Tastet de fruites
9- Cucanya
10- Xocolata amb melindros
A les classes ens vam organitzar per preparar les activitats de la gimcana i que no faltes res.Estàvem repartits per proves i tots i vam col.laborar.
Els nens i les nenes es van divertir molt perquè van guanyar moltes proves. Quan acabaven la prova els hi posàvem un gomet en un cartell que duien al damunt i així podien saber quines proves havien completat.

S’ho van passar d’allò més bé! Mireu les fotos!!!
Aida Vaqué, Berta Cutchet, Núria Gironés, Antonio Alcalde

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Visita a la població de Guissona

El passat 10 d’abril els alumnes de Cicle Superior vam visitar la població de Guissona, dins la Setmana Cultural, que tractava de l’Alimentació Saludable.
Tots els alumnes ens vam reunir al col·legi i vam pujar a l’autobús, per començar el viatge.
Quan vam arribar, vam esmorzar en unes taules que hi havien en un parc.
Finalitzat l’esmorzar, l’aventura va començar, vam anar a la fàbrica del “Bon Àrea”.
Al sortir de la fàbrica, vam anar a dinar al bufet lliure del supermercat “Bon Àrea”, on nosaltres ens vam cuinar el nostre dinar, (carn, amanida…)
Seguidament amb mapes, que ens van donar els nostres mestres, vam visitar la bonica població de Guissona, que al fer el recorregut, vam tardar 1 hora, i vam caminar uns 3km aproximadament.
Després de visitar la població de Guissona, l’autobús ens va vindre a buscar, per tornar a l’escola. Durant el viatge, ens van ficar una pel·licula per a fer més ame el viatge de tornada.

Fotos

Mariona Descarrega, Salima Kabbach, Nerea Moreno, Rubén Ruiz i Gianluca Ardenhi.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

INSTUMENTS MUSICALS

El dia 9 d’abril del 2014 el professor Toni i la senyoreta Beatriz del I.E 3 d’abril ens van ensenyar a fer instruments musicals amb aliments.
Durant la setmana Cultural a la classe de 5è A vam fer els següents instruments:
-La patata tenora. Necessitem una patata (gran), barrina gran i barrina petita, canyeta i drap.
S’agafa la barrina més grossa i es forada la patata verticalment. Després, amb la barrina petita es fan els forats dels dits, i es neteja la patata bufant pels forats.
Seguidament has de tallar un tros petit de palleta. Tallem un dels costats en forma de llança i l’altre costat en diagonal. La palleta tallada és col.loca en el forat que s’ha fet amb la barrina gran i ja pots tocar la teva patata.
Suc: es necessita suc de bric, una palleta i tisores.
S’agafa un suc de bric i després la canyeta, se li fa un tall en forma de síndria. Seguidament obrim el suc i per un dels costats més estret i se li fa un tall.
Les maraques: Es necessita:dos pots de iogurt, paper d’alumini, gomes elàstiques i arros.
Primer agafem els pots de iogurt, fiquem l’arros menys o menys per davall de la meitat. Tallem un tros de paper d’alumini i el posem al damunt dels pots de iogurt. Després posem les gomes de forma que el paper d’alumini tibi.
Ens va agradar moltíssim aquest taller.

Àrea Caravaca, Nedyalko LuKa, Núria Gurrera, Aya Belhaj, Sònia Herrera

 Fotos

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

FEM PA

Dintre de la setmana cultural, dimecres dia 9 d’abril a I.E 3 d’abril ens va tocar fer pa amb la Rocio, que té un forn de pa ambulant. Duran el taller vam tenir l’oportunitat de fer pa. Per començar ens va donar un got ple de farina, ens va demanar que féssim un volcà amb la farina, i li vam anar abocant sal, llevat, aigua, i una mica d’oli perquè el pa el vam fer d’olives. Quan vam afegir les olives, vam fer una massa rodona, i quan estava tot barrejat, vam fer una bola i la vam embolicar amb un drap de cotó. Quan va pujar la massa, vam fer diferents formes com: trenes, cors, tortugues, sols… Quan vam acabar de fer les formes, la massa la vam portar al forn. En acabar de coure’s, vam anar a buscar-lo.
Ens ho vam passar molt bé!

Lorena Escoda
Dafne Jové
Beatrice Anton
Joaquim Alvarez

Fotos

Publicat dins de General | Deixa un comentari

TALLER DE CUINA CREATIVA

El dimecres dia 9 d’abril, dins la Setmana Cultural, vam fer diversos tallers de cuina en diferents llocs. A nosaltres, ens va tocar el de cuina creativa amb l’Aran, que és el cuiner del restaurant l’Ànima de Flix. Vam preparar gaspatxo, per el·laborar-lo necessitem:
aigua
1 pebrot roig
1 pebrot verd
1 pa sec
1 ceba
1 all
oli
vinagre
sal
1 túrmix
(davantal i drap)

Preparació:

Primer agafem el pebrot roig, li traiem les llavors i el tallem en quatre parts, fem lo mateix amb lo pebrot verd. Agafem pa sec i el tallem en quatre parts. Amb els tomàquets els tallem en en dos trossos i li traiem les llavors. La ceba la tallem en quatre trossos. L’all el xafem amb la mà i el pelem. Posem tot en un pot i posem aigua, oli, vinagre, i sal i ho batem amb el túrmix .

¡PROVEU-HO, ESTA BONíSSIM!

Angie Vera, Meritxell Algueró i Lídia Gheorghiu

Per veure les fotos clica Aquí

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CUINA ENERGÈTICA: SUSHI

El dimecres 9 d’Abril de 2014 a l’ Institut Escola 3 d’Abril dins de la setmana cultural va vindre la Rosa Maria Segarra a fer-nos un taller de cuina energètica.
Va explicar-nos que els aliments que aporten més energia són els aliments vius ( fruites i verdures) i que les algues ens serveixen per contrarestar la radiació que desprenen els electrodomèstics que ens envolten. El taller va consistir en fer sushi. Que es prepara de la següent manera. Primer és necessita una estoreta, a partir d’ aqui amb una base d’algues plena d’arròs integral, pots posar el que vulguis (salmó, surimi..) finalment només cal enrotllar-ho, amb l’ajut de l’estoreta. Després es treuen els extrems i es talla en rodanxes.
Li donem les gràcies a la Rosa Maria Segarra per haver-nos ensenyat una cuina tant saludable i energètica.

Enric , Núria i Marcel   5è A

Per veure les fotos cliqueu Aquí

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

XERRADA NUTRITIVA AMB LA VALÈRIA.

Dilluns 7 d’Abril, va vindre a l’institut escola 3 d’Abril, la nutricionista Valèria de l’hospital Comarcal de Móra d’Ebre per fer una xerrada amb motiu de la Setmana Cultural “Fem salut del bollycao a la pera”.
Ens va presentar un Power Point on ens explicava els bons hàbits de l’alimentació. Ens va dir que havíem de fer un esmorzar saludable, menjar menys dolços envasats i begudes ensucrades i consumir fruites i verdures.
Després ens va explicar les parts que té la piràmide dels aliments.També ens va informar que havíem de fer mitja hora d´exercici i beure 4 gots d´aigua (1 litre).
Quan va acabar l’explicació, li vam fer preguntes que ella va contestar molt amablement. Finalment la vam aplaudir tot cicle superior.
A tot cicle superior ens va agradar i ens va donar una lliçó sobre l’alimentació.

Patrisiya, Maria, Montserrat, Timotei, Biel

5é A

Clica Aquí per veure les fotos

Publicat dins de General | Deixa un comentari