LES FAVERES I EL PUGÓ- P3

Hola a tothom!
Un dia que vam anar a l’hort vam descobrir uns insectes molt petits negres a les nostres faveres. Era pugó! El pugó s’alimenta de les faveres i llavors la planta es va pansint i llavors ja no surten tantes tavelles i faves i es pot acabar morint.
Vam investigar què anava bé per combatre el pugó. Per això hem fet unes quantes coses. Primer vam preparar aigua amb sabó i amb un pulveritzador el vam tirar al pugó. També vam veure que la farigola no els hi agradava al pugó i en vam plantar una al costat de les faveres. I l’última cosa que vam fer és posar un piló de marietes a les faveres. En un vídeo vam veure que els hi encanta menjar pugó. Ens ho vam passar molt bé amb tots aquests remeis! I a més hem aconseguit que no hi hagi tant de pugó i que tinguem més faves. Bé també tenim formigues, però ara ja no tantes. Això però ja us ho explicarem un altre dia!
Esperem que us agradin les fotos i que gaudiu tant com nosaltres!

LES FAVERES I EL PUGÓ- P3 on PhotoPeach

LA INCUBADORA I ELS POLLETS- P3

Hola a tothom!
El dia 2 de maig vam posar els ous a la incubadora. Cada dia miràvem unes imatges on podíem veure com el pollet anava creixent dins l’ou. Vam veure que havien de passar 21 dies perquè nasquessin i ho vam apuntar al nostre calendari. N’hi havia molts d’ous, però només en van néixer 6. El més espavilat de tots és el que primer va néixer. Cada dia els anem a veure, però els primers dies en van morir 3. Ara només en queden 3. Esperem que vagin creixent i que els poguem portar al nou galliner que estan construint els nens i nenes de 5è i 6è.
Us deixem les fotos!
LA INCUBADORA I ELS POLLETS- P3 on PhotoPeach

Torna la Saturnia Pyri

Estem molt contents ja que l’Arnau i l’Anna ens han portat una Saturnia Pyri. Ara que comença a venir la caloreta tornen a aparèixer.
moltes gràcies per portar-les , ens ha agradat molt i molt poder-les observar.

A més a més la Laida també ha portat una altra papallona que es diu Dysgonia Algira, també és nocturna i ens ha post ous a la classe.

Neixen els pollets i observem els ous que no ha sortit cap pollet.

Amb els nens i nenes de P5 hem estudiat com funciona una incubadora i els passos que fa un ou des de que es facunda, fins que neix. Així que alguns pollets ja han nascut a l’escola i d’altres no. Així doncs hem deixat passar uns dies i com que hem vist que no sortien doncs els hem obert per saber què ha passat amb els pollets. Hem pogut observar que cada ou ha seguit el seu procès i hem vist que n’hi havia que no estaven fecundats. D’altres , hem vist que el pollet ja estava creat però no va tenir prou força poder obrir l’ou a l’hora del naixement.

Hem pogut observar en primera persona les etapes de creació i els hi ha agradat molt.

Neixen els pollets!!! on PhotoPeach

L’Anna, la mare de la Queralt ens fa experiments!!!

Moltes gràcies Anna per ensenyar-nos aquests experiments tant xulos!!! Hem experimentat amb imans i hem observat com reaccionen amb diferetns materials. També ens hem quedat ben parats quan hem vist que un ou podia entrar dins d’una ampolla. També hem barrejat ferro picat amb sorra i amb els imans hem pogut observar els canvis que fa i com es mou!!!

Moltes gràcies !!! Ens ha agradat molt i hem après moltes coses.

Fem experiments amb l’Anna, la mare de la Queralt!!! on PhotoPeach

Última roda de tallers!!!

Aquestes últimes setmanes hem fet l’última roda de tallers. Aquesta vbegada hem fet experiments amb l’aire, amb l’aigua, hem fet danses i hem fet una papallona per decorar la nostra entrada d’infantil.