RIALP MATXIXICS. 1ª cursa escolar de muntanya.

Amb el principal objectiu de dinamitzar l’esport a les escoles i més concretament el del territori, el DIUMENGE, DIA 18 DE NOVEMBRE, ha tingut lloc a Rialp la primera cursa escolar de muntanya no competitiva, la Rialp MatxiXics.

La MatxiXics ha comptat amb prop de 300 inscripcions, que han desafiat les inclemències meteorològiques donant exemple d’amor a l’esport i a la muntanya; si bé el gruix dels participants han estat de centres escolars del Pallars Sobirà, també s’ha comptat amb representants del Pallars Jussà, el Segrià i la Noguera.

S’ha iniciat la cursa amb un vídeo de Killian Jornet, conegut atleta d’alta muntanya que atresora un bon nombre de rècords i victòries, en què ha animat als nens i nenes participants a continuar oferint el millor de si mateixos a la muntanya,

A més, la MatxiXics ha comptat amb la presència del corredor JESSED HERNÀNDEZ I GISPERT, conegut corredor de muntanya català i guanyador de la CUITA EL SOL 2012, cursa vertical que se celebra cada any a la vall Ferrera. Tot i que va guanyar la prova de mitja marató als SkyGames el 8 de juliol, com que hi participava amb la selecció catalana no li fou atorgada cap medalla i tampoc no entrà a les classificacions oficials.

També ha estat animant als nens i nenes participants el corredor Xavi Areny, andorrà i amb arrels a la vall Ferrera, que porta dos anys seguits guanyant la cursa de la Marató de la Rialp Martxicots i és corredor d’esquí de muntanya per la Federació Andorrana.

A l’hora d’organitzar aquesta cursa s’han tingut en compte diversos factors que es consideren de vital importància per a la realització d’una activitat d’aquestes característiques, entre les quals destaquem la companyonia entre els participants, l’avituallament durant la cursa i la preservació i respecte pel medi ambient, entre altres. Per aquest motiu, i durant aquest parell de setmanes prèvies, runners de la comarca han fet xerrades informatives a les escoles sobre què és una cursa de muntanya tenint present els conceptes anteriors.

En acabar la cursa tots els participants han tingut un detall de participació i han optat a un sorteig de regals. També hi ha hagut xocolatada per a tothom.

Aquesta activitat, organitzada pel Consell Esportiu del Pallars Sobirà, juntament amb les escoles i AMPES de la comarca i l’equip de la Matxicots de Rialp, ha comptat amb el suport d’entitats públiques (ajuntaments, Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Bombers de Sort, SEM i Diputació de Lleida entre altres), entitats privades i un gran nombre de voluntaris que, de forma desinteressada, faran possible la realització d’aquest projecte.

Àlbum de fotografies gràcies a Lluis Fíguls torrebadella:

JEEC FUTBOL 7 FASE CLASSIFICATÒRIA LES (VAL D’ARAN)

Aquest passat dissabte 12 de maig, els nostres jugadors-es de futbol van participar a la Fase Classificatòria dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya amb una participació més que meritòria. Després de guanyar amb comoditat a l’Escola Ribagorçana de Pont de Suert, no van poder guanyar a l’Escola Garona de Vielha, que finalment serà qui jugui a la Fase Final d’aquestos jocs.

Des d’aquí volem donar les gràcies a tots els jugadors-es i als seus entrenadors Dani Herencia i Artur Vila, així com a tots els pares i mares que els van acompanyar.

Ara a per la Trobada de les Valls d’Àneu 2012 del proper 26 de maig.

Podeu veure un recull d’imatges de la jornada (fotografies Lluis Fíguls):

TOUCH-RUGBY: un nou esport, un nou repte

Ara hem començat amb el TOUCH-RUGBY, amb característiques molt similars al rugby, però on l’únic contacte permès entre els jugadors és el toc amb una mà que fan els defensors per evitar l’avanç dels atacants.  D’aquí el seu nom de “touch”, tocar en anglès.

Touch-Rugby

Per veure com es juga, introdueix www.youtube.com i podràs veure infinitat de vídeos d’aquest apasionant esport.

II CAMPUS ESPORTIU DE FUTBOL VALLS D’ÀNEU: Encara no saps què fer aquest estiu?

 

II CAMPUS FUTBOL ESTIU

Valls d’Àneu

Del 02 al 07 de juliol – 09 al 14 de juliol

 

Benvolguts pares i mares:

 

És un plaer informar-vos de la realització per segon any consecutiu del campus esportiu de futbol a les Valls d’Àneu, on l’eix principal serà la pràctica del futbol, però amb el valor afegit de la realització de diverses activitats esportives i a la natura. La prioritat del campus és donar continuïtat al moviment esportiu que hi ha a la vall i fomentar l’esport i els seus valors entre tots/es nosaltres.

 

Inicialment el campus tindrà dues parts clarament diferenciades, dedicant gran part del matí a la pràctica del futbol i la tarde a la realització de diferents activitats esportives, entremig es combinaran activitats aquàtiques i jocs.

Els responsables del campus seran els entrenadors que durant el curs han estat portant el pes de l’activitat extraescolar de futbol: Dani Herència, Artur Vila i Quim Llena, que vetllaran pel bon funcionament de les activitats, així com les empreses relacionades per fer les diferents activitats esportives.

 

L’activitat va dirigida des de 1r de primària a 2n d’ESO, distribuïts en grups per treballar amb diferents nivells. L’hora d’inici del campus és de 9 a 10 hores del matí i finalitzarem a les 17 hores.

 

QUÈ FAREM?

Tots els dies del Campus:

9-10 h. Jocs

10-12 h. Futbol (entrenament físic i tècnic)

12-13 h. Piscina

13-14.30 h. Dinar a l’Escola Llar.

 

Per les tardes (segons les edats):

Circuit aquàtic, barranquisme, partits de futbol, multiaventura, ràfting (5km ó 14 km), jocs, escalada, circuit de quads, tennis, mountain bike,….

QUAN VAL?

El preu del campus és 225 €  1 setmana

390 € 2 setmanes

QUÈ INCLOU?

Totes les activitats, desplaçaments necessaris, guies, assegurances, dinars, sopar de cloenda, obsequi de roba esportiva del campus (1 equipació-1 setmana, 2 equipacions-2 setmanes).

QUAN M’HE D’INSCRIURE?

Del 10 al 25 d’abril de 2012.

COM I QUAN ES PAGA?

Donem dues opcions per poder realitzar el pagament:

A)   Domiciliació bancària en tres rebuts (1 maig, 1 juny, 1 juliol):

–      1 setmana: 75 € x 3 rebuts

–      2 setmanes: 130 € x 3 rebuts

B)   Ingrés a compte:

–      2 pagaments al compte CatalunyaCaixa 2013 1603 96 0200023123. (al moment de formalitzar la inscripció 100 €, la resta abans del 15 de juny).

 

 

ARA FEM COLPBOL

A les classe d’Educació Física estem aprenent un nou esport: el Colpbol. El Colpbol va nèixer a un aula d’Educació Física, i es caracteritza per fomentar la participació, el joc en equip i la coeducació, mitjançant unes normes molt peculiars. Aquí us deixem un vídeo per a que pugueu veure com es juga a Colpbol. I qui sap si algun dia podem inventar nosaltres també un nou esport!!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4_wa4b8vjbI[/youtube]

30ª OLIMPÍADA FLAMICELL – La Pobla de Segur

El passat dissabte 10 de març es va celebrar la 30ª edició de l’Olimpíada Flamicell a la Pobla de Segur, on més de mil escolars de tota Lleida han gaudit d’una magnífica jornada esportiva. En un dia radiant una cinquantena d’atletes de l’Escola han demostrat el seu esforç i esportivitat en totes les proves i activitats que han realitzat. GRÀCIES UN ANY MÉS PER PARTICIPAR-HI.

Aquí us deixem totes les imatges de la jornada (fotògraf Lluis Fíguls):

També podeu consultar tots els resultats de les diferents competicions aquí:

http://www.cepallarsjussa.cat/flamicell/info/memoria/2012.pdf