EDUCREA: tu decideixes.-

Tu decideixes.

COM INTERPRETES SANAMENT EL TEU PASSAT PERSONAL I COL.LECTIU

COM SENTS EL TEU PRESENT

Tu decideixes COM VOLS I ASPIRES EL TEU FUTUR.-

EN EL CAMÍ ET TROBARÀS AMB BARRERES QUE TU DECIDEIXES

Ara et presentem una eina per a la teva autonomia i per a la teva autodeterminació COOPERIS http://blocs.xtec.cat/cooperis/

I PER MITJÀ DE COOPERIS ET TROBARÀS AMB ONZE EINES MÉS

AL FINAL ÉS CERT

TU DECIDEIXES

 

 

La creativitat és teva, depen de tu

EDUcre@ Programa de CERADAI de Catalunya

EDUCACIÓ en la cre@tivitat

Col.laborem en la Comunitat d’Entorn 

Què fem? 

ACTUACIONS ADREÇADES A LES

 FAMÍLIES.-

Tallers progressius:

1.- ORIENTA, donen orientacions a les famílies (sols a pares i a mares) dins de les tasques domèstiques, entre una sessió a quatre sessions.

2.- CRE@, es treballen competències sobre la gravació oral, fotografia, dibuixos espontanis dels nens/nenes, redaccions, etc. Primer als pares/mares sols i després amb els pares/mares amb els seus fills/es e treball per projectes i de forma voluntària.

3.- Ràdio.   Taller oral en viu als estudis de ràdio Falset i ràdio SPSP de Tarragona a hores concertades. Pares/mares sols o pares i mares amb els seus fills/filles. També poden venir avis i àvies.

4.- COOPERA. Es treballen projectes de millora en la llar.

 El professorat així com el personal educador laboral por participar en aquests tallers com assessors (assessorament servei) dins d’un pla de formació del professorat sempre i quan s’apliqui després en el centre els competències treballades en els mateixos. 

ADREÇAT AL PROFESSORAT, PROFESSIONALS DE L’ENSENYAMENT I PERSONAL EDUCADOR QUALIFICAT 

Un curs per a personal docent de 30 hores : on hi han unes hores presencials del curs per treballar competències docents pactades per un projecte docent de formació (PD) (mínim. 20 hores) , unes hores en participació en fets com actes o tallers a la fi d’aplicar les competències del curs, que després es traslladaran a l’aula i al centre educatiu (màxim 10 hores).  

On ho fem?

En els centres cívics, en els estudis de ràdio locals i en els espais de les associacions, entitats o persones cooperants organitzadores 

Com ho fem?

Amb el suport de CERADAI de Catalunya i amb els ajuts que pactem i consensuem conjuntament entre agents i cooperants  

CONTACTA’NS

info@educrea.cat

EDUcre@, busquem el lloc per donar credibilitat

EDUcre@

és l’espai per donar credibilitat a l’educació en

creativitat.

Aquest espai el podem trobar en qualsevol situació i lloc, només cal que les persones cooperants creguin en la presa de decisions, les avaluin i intercanviin les seves produccions, en un acte veritablement solidari.

Un acte de mostractiva i de subhasta cooperant a favor de la publicitat complice de l’educació.

A la fi:

EDUcre@

és l’acte solidari per la creativitat

en educació.

Limitem, eliminem o superem barreres .-

  Limitem, eliminem o superem barreres per a

 l’educació en creativitat.-

Identificar barreres a la fi de treballar tots junts per a limitar-es, eliminar-les o superar-les.

Barreres que van contra la cooperació, la comunicació i que la nostra creativitatés troba en el nostra camí.

Un dels nostres reptes és compartir les nostres

 experiències creatives.

I al compartir-les obrim una oportunitat per a la nostra cooperació en el nostre futur immediat.

ARA POTS SER CREATIU COOPERANT

Ara per mitjà d’EDUcre@ pots ser una persona creativa cooperant.

Dona’t a conèixer!.

Comparteix les teves experiències creatives cooperants!

Practica els Drets Humans compartint les teves inquietuds i les teves produccions que poden ser útils als demés.

En aquest bloc tens un ventall de possibilitats com a persona adulta: EDUcre@ i les persones menors que pots orientar com a mestre/a, professor/a, pare, mare en EXPOcre@.

EDUcre@ exposició mostra activa cooperant per a professionals de l’educació i per a agents educatius

EXPOcre@ exposició mostra activa cooperant per a alumnat menor d’edat, sota la supervisió del professorat i de persones majors d’edat.

Més informació: http://blocs.xtec.cat/anims   ANIMS la nostra agenda de notícies

Exemples d’experiències de 25 anys d’història

Convocada la mostra activa amb subhasta cooperant EDUcre@ 2009

Avui dia 05 d’abril de 2009 CERADAI convoca la tercera edició, de la mostra activa amb subhasta cooperant EDUcre@ 2009.

Poden participar produccions creatives cooperants de les escoles i instituts, dutes a terme pel professorat i per agents educatius dins de les activitats escolars com extraescolars dels nostres centres educatius de Catalunya.

Les produccions creatives cooperants poden ser cançons, murals, blocs, webs, produccions escolars pels mateixos alumnes, productes com a resultat d’aplicació de tècniques que fomentin la cooperació, la creativitat i la comunicació oral i digital de l’alumnat

També en aquesta edició poden participar produccions creatives cooperants de les famílies dins de les seves llars com de les associacions que tinguin implicació educativa com és el tractament de la conducta, del reforç escolar, dels jocs i de la nova cultura d’entrenament competencial, etc.

També en aquesta ocasió poden participar treballs presentats en concursos, jocs florals i altres premis que contemplin els principis abans esmentats. Com per exemple els treballs dels Jocs Florals de Torroja del Priorat. Mes informació: http://blocs.xtec.cat/torroja o en l’article d’ANIMS

El recull de les candidatures a la participació a EDUcre@ 2009 finalitza el proper dia 20 de juny de 2009 de forma presencial a Cabacés (El Priorat) a les 18 hores o per via postal s’han de rebre abans del dia 15 de juny de 2009 a l’apartat de correus CERADAI    1002      43080 Tarragona, amb previ enviament per via digital.

La trobada EDUcre@ serà a Reus i a Barcelona, en un dia assenyalat en la propera tardor . Els participants podran escollir el dia de la presentació, prèvia indicació de les dades escollides i el seu horari.

CERADAI de les produccions presentades en farà difusió, lis atorgarà una acreditació de la participació en EDUcre@ i en farà publicació digital amb l’atorgament del reconeixement EDUcert, en actes públics dins de l’entorn de l’origen de l’experiència creativa cooperant.

Les produccions exposades seran exemples, eines i referents dins dels plans CERADAI de formació permanent a les famílies i al professorat amb rol d’assessorament, dins de l’entorn social i cultural educatiu. A les produccions en tota difusió es respectarà els drets d’autor i el nom i cognoms de les seves autories.

Les 7 modalitats de participació en EDUcre@ 2009:

1.- MOTIvak   Eines que motiven al professorat, a les famílies i a l’alumnat.

2.- RECUPERA Continguts de recuperació històrica i de recerca arqueològica

3.- CARPEtal Idees i recursos per afavorir a l’alumne el control de la seva pròpia carpeta autoreguladora dels recursos i de la participació escolar i de l’entorn del seu treball d’ aprenentatges.

4.- PROGRAMES. Programes, projectes i programacions didàctiques inèdits del professorat.

5.- EFECTE DÒMINO. Jocs i recursos, com joguines que estimulin les competències bàsiques transversals dels aprenentatges de l’alumnat a l’entorn i a la llar. També els jocs com a mesura d’atenció a la diversitat i del foment del treball cooperatiu dins de l’escola i l’institut.

6.- Altres modalitats proposades pel professorat d’experiències útils i funcionals en família còmplice de l’educació com les participacions EXPOcre@ 2009.

7.- La modalitat per a enrequir el FONS EDUcre@ de CERADAI.-