UN BON MOMENT…

És aquell que passes quan et sents compensat per alguna cosa o per res. Senzillament estàs bé, sense més. De vegades però, pot ser degut a gaudir d’un bon comfort o companyia, està al costat de…Babyfutbol

[youtube]https://youtu.be/QtXby3twMmI[/youtube]

ALL OF ME

1a. SETMANA DE L’ACTIVITAT FÍSICA I LA SALUT, AL POBLE DE JESÚS (“l’Estel”/maig’15)

1a. SETMANA ACTIVITAT FÍSICA

L’E.M.D. dinamitza aquest esdeveniment saludable/sociocultural immersant als seus habitants, així com a multituds d’entitats locals, en la seva organització. Un programa extens que alberga 7 dies intensos d’activitats relacionades en l’esport.
Temes tractats amb força proximitat, tan des de la vesant d’ens públics i privats, com de persones professionals i practicants de l’esport que amb la seva col.laboració ho han fet possible, garantint una pòstuma reedició. Tot plegat amb el tarannà de predisposició, acollida, dinamització i voluntarietat del poble jesusenc; un equip humà que moltes viles en voldrien fruir.
Quin profit se’n pot treure de tot aquest entramat participatiu?!… De ben segur que s’avaluaran els seus efectes, però fàcilment en sobresurtin uns aspectes per sobre d’altres com: . Una millor conscienciació col•lectiva de com podem prevenir i/o combatre una vida sedentària i cada cop més tecnològica; . l’etapa escolar és fonamental per gaudir-ne i establir els seus hàbits, així com la igualtat de gènere –sent l’adolescència una moment clau-; . fer més activitat física i/o esport, pot millorar la nostra salut (en un sentit molt ampli), sempre i quan no s’arribi a l’excés o mal ús; . i gaudir d’una oferta poliesportiva amb tota mena de disciplines, on a més, a partir del curs 2.005-2.006 el seu I.E. Daniel Mangrané va entrar a formar part del PLA CATALÀ D’ESPORT a l’Escola com a centre pilot, convertint-se en la primera escola de la comarca en participar-hi.
En definitiva, una nova experiència que s’ha donat en “un microunivers format per dones i hòmens emprenedors que també demostren aferrar-se a la vida esportiva” (JESÚS, Editorial Onada, 2.012). Per a més informació: www.emdjesus.cat (ECP)

TERRES DE L’EBRE, PARATGES IDONIS PER A ENTRENAR UN GRAN NOMBRE D’ESPORTS (“l’Estel”/març’15)

TERRES DE L'EBRE
És bestial la varietat d’orografia apta que disposem, per a qualsevol preparació d’un esportista; ja sigui de futbol, atletisme, triatló, ultrafons, rem, piragüisme, ciclisme, trial, pesca esportiva, escalada, canicross, rugby, … És a dir, “riu+muntanya+mar”; i tot a tocar!.
En aquesta terra de contrastos podem trobar des de l’altitud –apta bàsicament per a períodes de transició: pretemporada i/o descansos llargs-; a planícies arreu on vagis; anar a peu de platja, per exercitar-se a través de la sorra/aigua; entrar al riu que també ens ofereix les seves alternatives; o fins i tot, poder-ho combinar tot plegat.
Amb un increment de la dotació d’instal•lacions esportives, cada cop més freqüents en gran nombre de les nostres poblacions. Sense oblidar el clima i la cuina, tant heterogenis.
Una gama alta de detalls que t’obren expectatives diverses, en funció del moment i de l’especialitat/necessitats.
Quan t’agafa un dia de -vent de dalt- i volies fer ciclisme de carretera; canvies de ruta i vas per la costa, o agafes la “mountain bike”, per entremig de les valls o muntanyes. Si vols menjar a base de carbohidrats, arròòòs, diuen, te’n vas arreu pel delta; que prefereixes o necessites proteïna, cap als Ports si vas de carn o cap a la costa si vas de peix. Sent un pecat caure en el parany de cap monotonia.
Terra d’artistes, com En Gerard Vergés i Príncep quan ens deia: “Ni us descriuré el paisatge on he viscut: aquell riu ample, amb tarongers florits, i, més amunt, la terra roja i dura d’oliveres i vinya, el cel d’estiu com la fulla esmolada d’una espasa. I prop la mar…” (biografia feta per Subirats i Sebastià, Emigdi, Ed. Onada, 2.008); el ceramista internacional En Joan Panisello i Chavarria, amb el seu binomi arbre-home; el caçador d’imatges En Vicent Pellicer i Ollés; o les cançons de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, i tants d’altres que també s’impregnen del seu aire inspirador. Per tot plegat: ANEM QUE XALAREM, CUIDEM-LO SEMPRE, I AIXÍ EN PARLAREM. (ECP)