II Trobada de professors de música d’ESO – EduCamp musical

 

EduCamp musical 2009

Benvolgut company / Benvolguda companya,

Et proposem que participis en la II Jornada de professors de Música d’Educació Secundària que tindrà lloc el dissabte 9 de maig a Barcelona als locals de l’ICE de la UAB a Sant Pau, a Barcelona.

Seguint l’esperit de la primera trobada, volem fer una jornada de formació en què la participació i l’intercanvi de coneixements entre professors sigui l’eix central de la Jornada. Per això et proposem una BarCamp educativa (http://barcamp.org/), una trobada organitzada al voltant de l’intercanvi d’experiències d’aula de docents de música de l’ESO.

Si tens alguna activitat reeixida, vols presentar materials didàctics, mostrar pràctiques innovadores, compartir alguna troballa musical, etc., apunta’t a la trobada en qualitat de participant amb comunicació. Si vols venir a participar escoltant i conversant al voltant de les propostes, inscriu-te en qualitat de participant sense comunicació.

Aquesta jornada no té cap quota de matrícula, però les persones que facin una comunicació tindran el certificat corresponent. Aquelles que no presentin cap proposta, tindran un certificat d’assistència.

Inscripcions en la wiki de la jornada: http://educampmusical.wikispaces.com/

I inscripció pels certificats en el FORMULARI D’INSCRIPCIÓ de l’ICE de la UAB.

L’estructura i l’horari proposat per a la Jornada és el següent:

9.30 h a 10.30 h. Presentació i funcionament de la jornada
10.30 h a 11.30 h. Tallers
11.30 h a 12 h. Pausa
12 h a 13 h. Tallers
13 h a 14 h. Resum global de la jornada i torn obert de paraules

Tallers simultanis d’intercanvi d’experiències, si cal, repartits en els tres eixos curriculars:

 

  • Escoltar i comprendre
  • Interpretar i crear
  • Dimensió social i cultural

Les aportacions seran simètriques entre els qui exposen i els qui escolten:

15 minuts d’exposició + 15 minuts de conversa amb els assistents.

30 minuts d’exposició + 30 minuts de conversa amb els assistents.

No et perdis aquesta oportunitat de contactar amb altres companys i companyes professors de música de l’ESO i conèixer de primera mà què estem fent, què pensem, és a dir, quines idees i pràctiques docents es duen a terme a les aules. Vine i participa!

Curs “Saber, fer i comunicar a l’aula de música”

L’equip de música de l’ICE de la UAB oferim un curs de música adreçat al professorat de música d’educació secundaria: Saber, fer i comunicar a l’aula de música. El curs tindrà lloc els dissabtes 14 i 28 de febrer, 14 i 28 de març i 18 d’abril de 2009, de 9.30 a 13.30 a Barcelona.

El contingut del curs serà el següent:

Sessió 1. – El nou perfil del professorat de música.

Sessió 2. – De l’activitat a la programació.

Sessió 3. – El treball per projectes i les competències.

Sessió 4. – Recursos per al desenvolupament de la creativitat.

Sessió 5. – Gestió social de l’aula.

eme

Si esteu interessats en assistir-hi trobareu més informació al web de l’ICE:

http://www.uab.cat/ice/

Programa

Inscripcions

Comunicació al congrés i inici de curs

Benvolguts companys,
Benvolgudes companyes,

desitgem que hagueu iniciat el curs amb empenta i energies renovades.

Un adjuntem amb aquesta salutació la redacció final de la Comunicació sobre la música a l’ESO. Esperem que, malgrat s’hagui hagut d’adaptar al format de les comunicacions, conservi el contingut i l’esperit de la trobada així com de les idees que s’hi van expressar.

Us anunciem que el grup de música de l’ICE ja té planificada l’organització de la segona trobada de professors de música per aquest curs. Si voleu venir, ja podeu apuntar una data a la vostra agenda: dissabte, 9 de maig.

Una salutació molt cordial de tot el grup.

Comunicació sobre la música a l’ESO

Redacció de les conclusions

Benvolguts amics,

Tal com vam acordar al final de la trobada, el grup de música de l’ICE ha redactat les conclusions que vam elaborar entre tots. Aquesta síntesi ha estat presentada al Segon Congrés Internacional de Música a Catalunya en forma de comunicació.

Aquesta comunicació ha estat acceptada i formarà part de les comunicacions que tindran lloc el dijous 8 de maig, en la franja de 20 h a 21 h en el Paranimf de la Universitat de Barcelona.

Si ningú hi té cap inconvenient, incorporarem els noms de totes les persones que vam assistir a la trobada en les actes escrites que sorgiran del Congrés. Si algú de vosaltres no vol constar-hi, li demanem que es posi en contacte amb nosaltres.

Naturalment, també us animem a ser-hi presents!

Afegim també a aquest post un recull d’imatges de la nostra trobada que molt amablement ha elaborat en Josep Masalles, responsable ICE del nostre grup que també va assistir-hi. Gràcies, Josep!

BubbleShare: Share photos – .

Agraïment a tots els assistents

Un cop realitzada la Trobada, volem expressar el nostre agraïment a tots els assistents, tot esperant que us trobéssiu a gust “a casa nostra“.

Per a nosaltres ja va ser un primer èxit que poguéssim trobar-nos i conversar sobre música a l’ESO. Esperem que el matí fos també profitós per a tothom i que de l’intercanvi de coneixences i de propostes tothom en marxés content.

Mirarem de redactar les conclusions, sumant les aportacions dels tres tallers, i les presentarem a la vostra consideració. Si pensem entre tots que tenen prou entitat, podem presentar-les al 2n Congrés Internacional de Música de Catalunya per deixar constància de la veu dels professors i professores de música a l’ESO.

Recordeu que podeu escriure el vostre parer al wiki. Hem obert una pàgina nova per a poder deixar-hi els comentaris. Ja sabeu: editar, escriure i desar. Procurant, és clar, no esborrar les aportacions de les persones que ens han precedit.

Hem elaborat una presentació-resum amb imatges de la trobada.

Si hi ha alguna persona que apareix en les fotografies que preferiria no sortir-hi, que ens escrigui i la traurem tan aviat com ens sigui possible, no fos cas que perdés la seva condició de catedràtic! Fer l'ullet

Moltes gràcies a tothom!

Us esperem la trobada

Benvolguts companys i companyes,

us volem agrair la bona resposta que ha tingut aquesta iniciativa i ens disposem a ultimar els detalls de la trobada.

En aquests moments estem al límit de les places disponibles en raó de l’espai i de la capacitat del nostre petit grup de treball.

És important, doncs, que tots comproveu que figureu a les llistes del wiki i que heu rebut un correu de la secretaria de l’ICE de la UAB confirmant la vostra inscripció. És necessària aquesta inscripció a l’ICE si voleu tenir certificació de l’assistència.

Per decidir la millor manera d’arribar-hi, consulteu els mapes al wiki de la Trobada.

La rebuda es farà a partir de les 9 h del matí, per a començar puntualment a les 9.30 h. Farem una primera reunió tots junts en la qual us presentarem breument el grup ICE, l’AEMCAT i la metodologia de treball del matí.

Seguidament ens dividirem en tres grups de reflexió fins a mig matí i farem una parada per a esmorzar. Després reprendrem la sessió plenària i farem la síntesi de les aportacions i, entre tots, proposarem línies d’acció.

Com que la jornada acabarà a migdia, us facilitarem una relació de restaurants propers, per si voleu dinar a Barcelona.

Esperem que la trobada sigui profitosa per a tothom.

Una salutació molt cordial,

L’equip de música

Convocatòria

ICE

La trobada tindrà lloc el matí del dissabte 5 d’abril als locals que l’ICE de la UAB té a Barcelona. Si estàs interessat a assistir-hi, adreça’t als dos espais web que hem preparat per a organitzar la trobada:

PER ESTAR INFORMAT:

El blog de la trobada

És l’espai on anirem publicant informació actualitzada de l’organització, dels preparatius, els detalls de l’horari, etc. Aquesta informació estarà disponible per a tothom i també es pot rebre per correu electrònic apuntant-te a una llista de distribució. Si estàs interessat pots apuntar-t’hi encara que no vinguis a la trobada.

PER A PARTICIPAR I INSCRURE’S:

El wiki de la trobada

És l’espai de participació d’abans de la trobada, en el qual t’hauràs d’inscriure i on recollirem els suggeriments, propostes, idees, etc. que ens puguin ajudar a dur a terme la reunió. T’agrairíem que, si estàs interessat a assistir-hi, t’hi apuntessis ben aviat. Els espais i els recursos humans són limitats i ens convindria saber-ho perquè tot pugui funcionar com una orquestra! També pots començar a participar abans de la trobada proposant-nos les teves idees:

L’ICE de la UAB ens ha cedit molt amablement els seus locals i hi estem molt agraïts. Properament afegirem en el nostre wiki l’enllaç per a formalitzar la inscripció a l’ICE i poder obtenir el corresponent certificat d’assistència. També ho publicarem en aquest blog.

Totes les comunicacions es faran públicament a través d’aquest blog i el wiki. Si consideres que altres professors en actiu també hi estan interessats pots adreçar-los a aquest espai.

Una salutació molt cordial,

L’equip de música de l’ICE de la UAB

Bellaterra, març, 2008

Proposta inicial

En la darrera sessió del grup de treball de música vam acordar que la data de celebració de la trobada de professors de música seria el dissabte 5 d’abril als locals de l’ICE de la UAB, a Barcelona.

Hem demanat la reserva d’aules i comptem amb una capacitat màxima d’unes 70 persones. Hem d’acabar de determinar les fórmules d’inscripció i d’organització.

La trobada tindrà, inicialment, tres fases:

Abans de la trobada
Convocar a totes les persones interessades i adreçar-los al blog i al wiki de la trobada.
Obrir la possibilitat de fer propostes abans de trobar-nos, aprofitant el wiki.

Durant de la trobada
Fer uns tallers de debat entre els assistents. Vam establir que els tres eixos bàsics de reflexió i propostes podrien ser els següents:

a. Les necessitats formatives del professorat de música.
b. Les necessitats materials de les aules de música.
c. Les necessitats organitzatives de l’àrea de música en l’ESO.

Aquests eixos són, encara, provisionals.

Després de la trobada
Recollir les propostes i encarregar-nos de donar “forma coherent” al resultat.
Adreçar els documents finals als assistents i, si s’escau, al Departament d’Educació, etc.

El grup tornarà a trobar-se el divendres 14 de febrer als locals de l’ICE de Sant Pau, a Barcelona. Caldrà redactar la convocatòria inicial i preparar els detalls organitzatius.

Presentació

Aquest bloc recull la preparació, la realització i les conclusions de la primera trobada informal del professorat de música dels instituts de Catalunya.

La iniciativa va sorgir en una trobada de professors de música en motiu de la preparació del la XIV Trobada de Corals d’Educació Secundària. Ens va semblar a molts dels assistents que seria interessant fer una trobada informal entre nosaltres per a conversar i fer propostes sobre les necessitats que tenim i sobre projectes comuns de futur.

El grup de professors de música d l’ICE ens vam oferir per a organitzar la trobada i aquest és el nostre espai a la xarxa. Sigues benvingut i, si ets professor o professora de música i hi estàs interessat, afegeix-te al grup!

Per a rebre les notícies de la trobada, pots apuntar-te a la llista de distribució de correu electrònic seguint el següent enllaç:

Rebre els articles per correu electrònic

 

Nota: aquest servei no depèn directament de nosaltres o de xtec.
Pots donar-te de baixa en qualsevol moment i no rebràs publicitat ni cap altre comunicació que no sigui la publicada en aquest bloc.

 ICE