LA MONA DE PASQUA

Aquest matí hem fet la mona de Pasqua a l’escola amb tots els alumnes de l’escola de Parvulari i 1r de Primària.
Les famílies que han estat aquí col·laborant ens han demanat la recepta de “la Mona” per repetir aquesta activitat tan engrescadora a casa amb els seus fills i filles. Us la passem a tothom. Aquesta és la recepta de les mones de Pasqua tal com es feien abans.

MONA DE PASQUA (QUANTITAT PER A 10 MONES) 

INGREDIENTS 

1 Kg. de farina                    
¼ l. de llet
150 gr. de mantega o margarina
2 sobres de llevat de pa o 20gr,
150 gr. de sucre
3ous
1 llimona
20 gr. de matafaluga (anís) mòlt
1 culleredeta de sal

 PREPARACIÓ 

Ratllar la pell de llimona. Posar tots els ingredients ( millor batre els ous ). Treballar la pasta amb les mans  fins aconseguir una consistència de la pasta, que es pugui treballar fàcilment i que es desenganxi de la safata. Després de treballar la pasta,  fer la forma de la mona, posar un ou cru al mig. Deixar-la reposar tapada amb un drap en un lloc calent fins que la pasta hagi doblat el seu volum. Posar al forn uns 15 minuts. Pintar la mona amb melmelada i posar fideus de colors. 

One thought on “LA MONA DE PASQUA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *