Empreses d’èxit: Cooperativa Cadí.

La Cooperativa Cadí, elabora productes derivats de la llet, principalment mantega i formatge. Tota la producció de la llet prové de les ramaderies dels socis situades a l’Alt Urgell i La Cerdanya. També distribueixen formatges biològics, produïts a França.
L’origen de CADÍ, es troba a la plaga fil·loxera (1913-1914), que va posar fi al conreu de la vinya. Llavors, un grup de pagesos, van començar el projecte de reconversió del model econòmic de l’Alt Urgell, portant vaques suïses i substituïnt els conreus per les pastures. I és aixì com neix la Cooperativa Cadí, l’any 1915.
Cadí compta amb un centre de producció situat a la Seu d’Urgell, es treballa set dies a la setmana. Cadí, compta amb 125 persones i està integrada per 135 cooperatives.
Cadí, ha aplicat una estratègia d’inversió en processos de comunicació, fabricació, millors sistemes de comercialització… Els socis de la cooperativa produeixen 170.000 litres de llet al dia, que es transformen diariament en diferents productes làctics.
La cooperativa està inscrita dins de dos Denominacions d’Origen Protegides; amb el formatge “Urgèlia” i la “Mantega Cadí”. La qualitat es el resultat de modernitzar continuament les tècniques de fabricació. La cooperativa inverteix de 500.000 a 600.000€ anuals en renovar i mantenir la maquinaria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *