Afectats per les hipoteques, un milió de signatures per l’Iniciatica Legislativa Popular (quan les lleis han de sortir del poble… )

L’Associació d’Afectats per les Hipoteques, a través de la seva portaveu Anna Colau, compareix davant el Congés del Diputats per explicar la seva posició respecte als desnonaments i els seus efectes. Planteja una sèrie de mesures per modificar la Llei hipotecària després d’haver recollit més d’un milió de signatures i endegar una ILP (Iniciatica Legislativa Popular), un mecanisme que permet a la ciutadania plantejar modificacions de les lleis.

Els polítics, faran cas al poble o seguiran defenssant els interessos de la banca? Escolteu i opineu…..
Imatge de previsualització de YouTube

Com ens afectarà la pujada de l’IVA?

Aquesta noticia analitza la pujada de l’ IVA que va entrar en vigor l’1 de setembre del 2012. Segons l’ Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), l’augment suposa una mitjana de despesa extraordinària de 415 euros anuals per família.

 

D’una banda, l’ IVA general, va passar de ser del 18 al 21%. L’IVA reduït, va passar del 8 al 10%. Finalment, l’ IVA súper reduït, que grava productes de primera necessitat,  es va mantenir al 4 %.

Però les reformes, no només van afectar als tipus impositiu, sinó que també es va passar d’aplicar el 18 al 21% en alguns béns i serveis bàsics com la llum, el telèfon, la roba o els serveis funeraris.

Els gimnasos, dentistes o perruquers, també es van veure força perjudicats ja que en el seu sector, l’ IVA va passar del 8 al 21%.

Finalment, l’augment més flagrant va ser en els materials escolars com ara plastilina o cartolines en els quals l’ IVA va passar a gravar-se del 4 al 21%.

 

http://www.vilaweb.cat/noticia/4036642/20120830/ens-afectara-pujada-liva.html

 

 

CANVIS I PUJADES EN ELS IMPOSTOS QUE PORTA EL 2013

El 2013 porta nous impostos a Espanya com també canvis i augments en aquests.

S’aplicarà un impost en jocs i apostes de l’estat d’un 20% a tots els premis que superin els 2500€ en els seguents: la Loteria Nacional, La Primitiva, Euromillones, BonoLoto, El Gordo de la Primitiva, La Quiniela, El Quinigol, Lototurf y Quíntuple plus.

En Tots els Jocs online s’hi tributarà en funció del tipus d’IRPF aplicat a cada jugador. Un jugador no podrà deduïr-se tot el que perdi, sinó que podrà descomptar-ho del guanyat i tributar només pel saldo net, com una pèrduda patrimonial. El límit per deduïr les pèrdues seran els guanys màxims. És a dir que un jugador no podrà deduir-se al IRPF tot el que perdi sino que podrà descontar-ho del guanyat.

He tingut mala sort a la Borsa, em puc compensar les pèrdues?

Les pèrdues borsàries a curt termini (menys d’un any) passen a la base imposable, primer s’integren i compensen entre si amb les altres pèrdues i guanys patrimonials que no siguin renda de l’estalvi. Si el resultat és negatiu, el seu import es compensa amb el saldo positiu en el mateix període “amb el límit del 10%”. Si segueix quedant saldo negatiu, el seu import es compensarà en els quatre anys següents, en la quantia màxima permesa.

Els rendiments del treball per impartir cursos, conferències, col · loquis i seminaris, o derivats de l’elaboració d’obres literàries, artístiques o científiques, satisfets o abonats des del 1 de setembre de 2012, tributen al 21%.
Lìmpost del patrimoni es manté per al 2013, encara que està transferit a les comunitats autònomes. Algunes com Madrid ho bonifiquen al 100%. Navarra, amb el seu règim fiscal especial, acaba de rebaixar el llindar per cobrar de 700.000 euros a 311.023, sense comptar la vivenda habitual fins a 250.000 euros.
En l’impost de béns immobles s manté el recàrrec de l’IBI que afecta la meitat dels habitatges del país. A més els ajuntaments podran gravar el patrimoni històric artístic vinculat amb activitats econòmiques, com ara l’Hotel Ritz de Madrid, fins ara exempt d’IBI.

Ministre francés acusat d’evasió d’impostos

Jérôme Cahuzac va traslladar efectiu a Singapur en 2012

El ministre francès ho nega

—————————————————————————————————————————————————————-

 

 

Actualment, Jérome Cahuzac, ministre francès d’Hisenda, militant el partit polític socialista, és acusat d’invasió d’impostos, ja que recentment s’ha trobat un compte bancari ocult a Suïssa, que va obrir aproximadament als voltants dels anys 90, i que l’any 2012, va tancar i va traslladar l’efectiu cap a Singapur.

 

Cahuzac sempre ha sigut reconegut com l’artificier de la defensa de les rendes baixes i les estrictes mesures que ha aplicat a les rendes monetàries més altes, com la famosa reforma fiscal que ell mateix va proposar, d’aplicar una retenció del 75% de tot efectiu superior al milió d’euros. Cosa bastant contrària a la forma en que ha actuat, aprofitant comptes bancaris estrangers per evadir els impostos pertinents.

 

 

La acusació s’ha donat a causa d’una gravació oferida per part de Mediapart, en que s’afirma que una veu, la d’en Jerome, confessa a un advocat especialitzat en fiscalia la existència d’aquest compte bancari. Mediapart no s’eximeix de possibles càrrecs penals, com a difamació, però la denúncia no podrà ser tramitada fins d’aquí uns mesos.

 

Tot això no deixa de ser un cas més de frau fiscal. Dades de la Tax Justice Network, afirma que, des de l’any 2005, fins a l’any 2010, es van evadir 17bilions d’euros per part de la elit mundial econòmica.

La pujada de l’IVA causa la major caiguda de vendes del comerç des de l’inici de la crisi.

La pujada de l’IVA al setembre ha enfonsat les vendes del comerç al detall, que es van desplomar aquest mes un 12,6% en relació a igual mes de 2011, la major reculada des del començament de la crisi.

Habitualment, setembre és un mes en el qual les vendes augmenten respecte al mes precedent: primer, perquè agost és un mes de vacances i, per tant, de menys moviment, i segon, perquè al setembre es produeixen les compres relacionades amb el començament del curs escolar, així com l’inici de la temporada de tardor.

No obstant això, aquest any -per primera vegada des que va començar la crisi- s’ha registrat un descens de vendes del 9,6% si es compara setembre amb agost.

Amb el descens de setembre, el comerç minorista acumula ja 27 mesos consecutius de caiguda de les seves vendes.

Segons les dades de l’organisme estadístic,INE, les vendes dels productes alimentaris (en els quals no es va produir canvi de l’impost sobre el valor afegit) van retrocedir un 5,9% al setembre respecte al mateix mes de l’any passat, mentre que les dels no alimentaris van baixar un 16,8% El material escolar (excepte llibres de text), va passar d’un 4% al 21%.

http://www.rtve.es/noticias/20121029/subida-del-iva-causa-mayor-caida-ventas-del-comercio-desde-inicio-crisis/572129.shtml

El 2013… més recessió?

L’economista Santiago Niño Becerra ha felicitat l’any amb el missatge “Feliç 2014!”. Considera que el 2013 serà un any perdut i que de l’esperada recuperació econòmica, res de res. “El 2013 està mort” i “s’arribarà a 6.300.000 aturats”, ha dit en declaracions a 8TV.