TROBADA DE GRALLERS I GEGANTS A MAIALS

El dijous dia 1 de maig hi va haver una trobada de grallers i gegants a Maials. Hi van assistir 13 colles i 40 gegants. Van fer un cercavila per tot el poble, acabant a la plaça de davant de les escoles. Allí cada grup va tocar una cançó i van ballar els seus gegants. El motiu d’aquesta trobada va ser el bateig d’un gegantó i una gegantona l’Arbequina i Verdalet en honor a la varietat d’olives que hi ha al poble .

INAGURACIÓ DE L’ITINERARI D’ALMATRET AL CINGLE DE LA PENA

El dissabte 26 d’abril, es va fer una caminada guiada de 10,5 Km, des de el poble d’Almatret al mirador del Cingle de la Pena, passant per la Mina de l’Espanyola i la Mina del Duró..

Es podien gaudir d’uns paisatges fantàstics. S’ha de dir que la dificultat de l’excursió en alguna etapa era alta i es tenia que superar un desnivell de 285 metres. Una forma molt sana per eleminar tot tipus de toxines.

La participació va ser d’uns 200 caminants, un èxit total.

BubbleShare: Share photos – Play some Online Games.

II MARXA DE BTT EN ALMATRET

modoficaffa-bona.jpg

El dia 6 d’abril es va organitzar la II marxa de BTT en Almatret ( poble que m’acull des de fa 20 anys). organitzada per David i la penya ciclista d’Almatret. El recorregut consta de dos circuits un de 24 Km i un altre de 48 Km per gent experimentada i resistent, va comptar amb una participació de 330 concursants.

La marxa de BTT consisteix en un recorregut pels diferents camins i corriols del  terme municipal, és una prova esportiva que es desenvolupa amb la bicicleta de muntanya i no té caràcter competitiu.

Durant el matí hi va haver un esmorzar popular i al finalitzar una exhibició biketrialo.

Aquesta marxa va comptar amb l’estimable participació del meu fill Marc.

PLURILINGÜISME I CURRICULUM, COM ENSENYAR LLENGUA A LA NOSTRA SOCIETAT

  

Ahir 1 d’ abril va tenir lloc una conferència sobre “el Plurilingüísme i curriculum, com ensenyar llengua a la nostra societat” a càrrec d’ARTUR NOGUEROL, professor de la universitat autònoma de Barcelona, al CEIP Lluis Viñas de Mòra d’Ebre.

La xerrada va estar molt bé i ens va donar moltes idees per enfocar de manera diferent l’ensenyament de les llengües.

LA COVA DEL SILUR de Laura Mur

hpim1307.jpg  hpim1313.jpg 

Ahir dia 1 d’abril, ens va visitar a l’escola l’escriptora i mestra Laura Mur de Flix. Va presentar a un grup d’alumnes el seu llibre “La cova del silur”. Va passar un power point per explicar com va néixer el seu llibre.

Desprès va signar uns quants llibres que els nens van portar.

 La presentació al poble de Flix de la seva obra la farà  el dia de Sant Jordi.

Moltes Felicitats Laura!

INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES

Ahir 29 de novembre és va iniciar un cicle de 5 conferencies sobre sensibilitzacció en interculturalitat i atenció a la diversitat, com a resposta educativa a l’escola inclusiva.

La primera conferència va ser a càrrec d’ Elena Mauri, formadora de la URV titulada “Intel·ligències multiples” (educació emocional).

Va tenir lloc al CEIP Lluís Viñas de Mòra d’Ebre.

El contingut de l’activitat va ser teòric i pràctic. Ens va fer un test ràpid i senzill de tots els tipus de intel·ligènica ( lògic-matemàtica, lingüística, musical, intrapersonal……) juntament amb exercicis pràctics de relaxació.

PRIMERS AUXILIS

Ahir dimarts 5 de febrer, va tenir lloc al IES Julio Antonio (Mora d’Ebre) una xerrada sobre els primers auxilis. A càrreg de Núria i Anna Planell Vallverdú.

La xerrada va constar d’una primera part teorica i una altra pràctica. Va ser molt interressant i vam fer pràctiques amb companys i amb un ninot de goma.

primers-auxilis.jpg primers-auxilis2.jpg primers-auxilis3.jpg