Quant al bloc

Dossiers catalans.

Web de documents d’arxius estrangers sobre fets històrics de Catalunya al segle XX, acompanyats d’una proposta didàctica.

Dossiers Catalans és un lloc web que presenta documents de fonts d’arxiu europees sobre esdeveniments de la història de Catalunya de la primera meitat de s.XX, amb una voluntat divulgativa i educativa.

El nucli de Dossiers Catalans és una selecció de documents francesos, britànics i italians fruit de recerques en arxius nacionals, diplomàtics i policials d’aquests països. Han estat triats i agrupats en quaranta unitats que fan referència a aspectes del nostre segle XX. La majoria estan presentats en la llengua original i van seguits d’una bateria de preguntes a tall d’activitat d’ampliació per realitzar a l’aula o a casa.

Els destinataris principals d’aquesta proposta educativa són el professorat d’història i els seus alumnes de 4rt d’ESO i de 2on de Batxillerat, així com el professorat de llengua anglesa, francesa i italiana que busqui un recurs diferent per a fer un exercici de traducció real.

La web, però, està pensada també per a un públic interessat en la història, que pot gaudir amb la descoberta d’uns documents ignorats.

Vam presentar Dossiers Catalans a les Terceres Jornades d’Educació i Arxius, “Fonts primàries en l’educació digital” que van tenir lloc a l’ICE-UB, de Barcelona, el 22 d’octubre de 2010.

Instruccions d’ús
Per a llegir amb més comoditat els documents fotografiats, cal que premeu el botó dret del ratolí damunt la imatge i que seleccioneu “visualitza la imatge”. Així en podreu augmentar la mida.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *