DESCOBREIXEN “CAN SALA”

I per fi els infants s’endinsen a les sortides fora de l’escola, on poden connectar i descobrir més enllà d’allò conegut. Buscant i coneixent la natura des de dins, indagant el que poden fer i com, però sobretot olorant l’aire i buscant aquells tresors que ens amaga la terra.

Les estrelles surferes i els cavallets de mar estaven molt entusiasmats en arribar a un nou espai… i alhora conèixer tot allò que estava pensat per gaudir d’un dia a Can Sala.

Animals i bosc els esperaven durant el dia. Van poder gaudir d’un passeig agafant pinyes i tot allò que trobaven al bosc tot fent un petit herbolari que van endur-se de record. Els animals els esperaven i tots junts es van conèixer.

Los niños y las niñas necesitan mucha libertad para indagar, probar, equivocarse y corregir… Para apreciar los infinitos recursos de las manos, de la vista, del oído, de las formas, de los sonidos y de los colores.

                                                Loris Malaguzzi

UN CASTAWEEN DE PROPOSTES I MATERIALS

Els espais i materials de l’escola acullen els infants més petits i els conviden a potenciar al màxim els seus sentits i els seus talents naturals i espontanis. Poden tocar, mirar, olorar, amb múltiples possibilitats segons els diferents nivells maduratius i emocionals. Partint d’aquesta base, les propostes que s’ofereixen permeten viure l’experiència de manipular, investigar, buscar, crear, …

Enguany, la FesTa de CaStaWeeN ha estat pensada per crear ambients que permetin totes aquestes possibilitats. D’aquesta manera, una teranyina de llana i paper ha permès als infants EXPERIMENTAR AMB TOTEL COS, trepar, estirar, enfilar, saltar, embolicar-se… Les OLORS de les herbes aromàtiques han inundat l’aula, permeten xafar, trencar, olorar, sentir…LA LLUM NEGRA ha permès posar a proba tots els sentits creant amb pintura fosforescent, disfressant-se amb roba luminescent o manipular amb peces soltes. Un mirall i unes barres de maquillatge HAN DONAT COLOR a la pell. Propostes i materias diferents però amb essència que permeten desenvolpupar totes les potencialitats dels infants.

“El niño tiene cien lenguas,
cien manos, cien pensamientos
cien maneras de pensar,
de jugar y de hablar
cien, siempre cien
maneras de escuchar,
de sorprenderse, de amar,
cien alegrías
para cantar y entender,
cien mundos que descubrir,
cien mundos que inventar
cien mundos que soñar.”

Loris Malaguzzi. Los cien lenguajes del niño