Ortografia pura i dura!!

Els interessants i interessades en no fer-me patir més del cor davant els vostres dictats i redaccions us aconsello que hi dediqueu una bona estoneta cada setmana a practicar.

Ja sé que em direu que és molt avorrit però penseu en el que jo estalviaré en bolis vermells.

Va coratge! I pitgeu aquest enllaç per practicar:

l’ortografia catalana

i aquest, per..

l’ortografia castellana

9 thoughts on “Ortografia pura i dura!!

  1. Elena Sauret

    Hola,
    Un pensament meu és que ara avui en dia, fem moltes faltes d’ortografia als dictats. I no pot ser, s’ha d’estudiar més els dictats i preparar-los!!!

  2. laura hernández

    Hola!
    Està molt bé, perquè fem moltes faltes d’ortografia i és una idea bona.

  3. noemi

    M’agrada molt aquestos exercicis són molt divertits i ens ajuden a no fer tantes faltes d’ortografia ja que jo n’hi faig bastantes =D adéu!!
    Proveu és molt guai!

  4. roxana sampalean

    M’agraden molt aquestos exercicis per no fer tantes errades com faig jo de vegades. Proveu-lo és molt divertit i educatiu!!!!!!!!!

  5. mahamadou

    He entrat i és una mica fàcil, pura si que és però no tant dura. Us animo a jugar!

  6. aleix rodriguez ortiz

    Ternera a la miel

    Ingredientes:

    1 morcillo de ternera de 2.200 Kg. con hueso.
    1 ramito de romero fresco.
    2 dientes de ajo.
    1 cucharadita de maicena.
    1 limón.
    1 ramito de perejil.
    1 vasito de vino blanco seco.
    200 cc3 de caldo.
    2 cucharadas de aceite de oliva.
    Sal.
    Pimienta en grano.
    2 cucharadas de miel.

    Se limpia bien la carne de grasas y desechos y se introduce en una cazuela con dos dientes de ajo enteros, un ramito de romero fresco, sal y pimienta negra recién molida. Se rocía con un chorrito de aceite y se mete en el horno, ya caliente a 220º C, durante 40 minutos.

    Pasado ese tiempo, se baja el horno a 180º C, se retira el exceso de grasa desprendida, se baña con un vasito de vino blanco seco y se completa la cocción durante otros 40 minutos. Se saca la carne del horno y se reserva al calor. Se pone al fuego vivo el jugo que haya soltado, añadiéndole el caldo caliente y una cucharadita de maicena previamente disuelta en un poco de agua fría. Se cuece hasta que espese y se pasa por el chino o colador. Se corrige la salsa de sal y pimienta y se le añade la miel, un poco de perejil picado y la corteza rallada del limón (sólo la parte amarilla).

    Se sirve la carne bien caliente, y en una fuente honda, con la salsa volcada por encima. Puede acompañarse con papas fritas o verduras de temporada cocidas, espolvoreadas con pan o queso rallados y gratinadas al horno.

  7. laura fernandez

    Esta molt bé. Ha sigut molt bona idea perquè fem moltes faltes d’ortografia!

  8. roxana sampalean

    Ha sigut una molt bona idea, perquè jo i més persones fem moltes faltes d’ortografia i el professor està molt cansat de corregir faltes als dictats, etc.

  9. mah

    És fàcil aquest apartat perquè d’ortografia en sé molt i quasi mai suspenc… 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *